Γιατί το Rosemary μου γίνεται καφέ; (Διαβάστε αυτό πρώτα!)

Γιατί το δεντρολίβανό μου γίνεται καφέ;

Αυτή δεν είναι μια ασυνήθιστη ερώτηση. Η απλή απάντηση είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, το δεντρολίβανο συνήθως γίνεται καφέ λόγω σήψης των ριζών ή μυκητιακών προβλημάτων. Μερικές φορές όμως, το δεντρολίβανό σας μπορεί να γίνει καφέ γιατί δεν είναι να πάρει αρκετό νερό. Η απάντηση δεν είναι απλή. πρέπει να μάθετε πώς να καλλιεργείτε σωστά το δεντρολίβανο εάν θέλετε να ευδοκιμήσει.

Μάθετε πώς να επιλύσετε αυτά τα ζητήματα και απολαύστε υγιεινό, όμορφο δεντρολίβανο.

Φυτό δεντρολίβανου εσωτερικού χώρου που γίνεται καφέ

Το δεντρολίβανο είναι ένα δημοφιλές γαστρονομικό βότανο ιθαγενές στις μεσογειακές περιοχές. Ως εκ τούτου, προτιμά τις συνθήκες ξηρής καλλιέργειας και αυτό είναι όπου μερικοί άνθρωποι έχουν προβλήματα. Συχνά, οι άνθρωποι διατηρούν τα φυτά τους σε πολύ υγρό έδαφος, με αποτέλεσμα ένα φυτό δεντρολίβανου εσωτερικού χώρου να γίνεται καφέ.

Το υγρό έδαφος εμφανίζεται όταν το έδαφος δεν στραγγίζει καλά ή λόγω υπερβολικού ζήλου ποτίσματος. Μπορεί ακόμη και να έχετε υγρό χώμα όταν η υγρασία είναι πολύ υψηλή ή αν βρέχει πάρα πολύ και το δεντρολίβανο σε γλάστρα είναι σε εξωτερικό χώρο. Επειδή το δεντρολίβανο δεν απαιτεί τόσο πολύ νερό όσο τα περισσότερα βότανα, οι ρίζες θα αρχίσουν να σαπίζουν εάν το πάρει πάρα πολύ.

Ωστόσο, μην κάνετε το λάθος να υποβρύχετε. Ενώ στο δεντρολίβανο αρέσει το ξηρό περιβάλλον, δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να το ποτίζετε! Περιορίστε το πότισμα σε μία φορά κάθε δύο εβδομάδες περίπου για να αποτρέψετε την υπερβολική υγρασία του εδάφους. Μπορείτε εύκολα να δοκιμάσετε το χώμα πριν το ποτίσετε βάζοντας το δάχτυλό σας στο χώμα. Εάν αισθάνεστε ξηρό, το δεντρολίβανό σας πιθανότατα θα ήθελε ένα ποτό. Εάν το χώμα αισθάνεται υγρό, μπορείτε να περιμένετε μερικές μέρες ακόμα και να ελέγξετε ξανά.

Δεντρολίβανο εξωτερικού χώρου έγινε καφέ το χειμώνα

Εάν το δεντρολίβανό σας έγινε καφέ το χειμώνα, μπορεί να αντιμετωπίζετε ένα από τα δύο προβλήματα. Είτε το χιόνι που λιώνει δημιουργεί υπερβολική υγρασία στο χώμα, είτε κάνει πολύ κρύο έξω για το δεντρολίβανο σας. Εάν το δεντρολίβανό σας είναι σε εξωτερικό χώρο, οποιοδήποτε από αυτά θα μπορούσε να είναι δυνατό, επειδή, σε ψυχρά κλίματα, το κρύο, υγρό έδαφος σημαίνει σήψη των ριζών για το δεντρολίβανό σας.

Θυμηθείτε, στο δεντρολίβανο αρέσουν οι ζεστές, ξηρές συνθήκες. Εάν θέλετε να καλλιεργήσετε δεντρολίβανο σε εξωτερικούς χώρους, θα πρέπει να βρίσκεστε στις ζώνες ανάπτυξης του USDA 7 έως 10. Ανάλογα με το μικροκλίμα σας, ίσως μπορείτε να βγάλετε δεντρολίβανο εξωτερικού χώρου στη ζώνη 6, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση.

Για να βελτιώσετε τις πιθανότητες επιτυχίας σας, δοκιμάστε μια κρύα ανθεκτική έκδοση. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, αν οι θερμοκρασίες σας πέφτουν κάτω από τους 30 βαθμούς Φαρενάιτ, θα είναι πολύ κρύο για το δεντρολίβανό σας και είναι πιθανό να γίνει καφέ και να πεθάνει. Η ιδανική θερμοκρασία για το δεντρολίβανο είναι μεταξύ 55 και 80 βαθμών.

Πώς να καλλιεργήσετε υγιές δεντρολίβανο

Το δεντρολίβανο φυτρώνει φυσικά άγρια ​​σε βραχώδεις ή αμμώδεις πλαγιές που στραγγίζουν γρήγορα μετά τις βροχοπτώσεις. Το φυσικό του περιβάλλον χαρακτηρίζεται από ξηρή ζέστη, χαμηλή υγρασία και σπάνιες βροχοπτώσεις με πλήρη ήλιο. Θα πρέπει να έχετε υπόψη αυτούς τους παράγοντες καθώς καλλιεργείτε δεντρολίβανο στο σπίτι. Ενώ το δεντρολίβανο μπορεί να προσαρμοστεί σε λιγότερο από ιδανικές συνθήκες σε κάποιο βαθμό, θα πρέπει να διατηρήσετε τις συνθήκες ανάπτυξης όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ιδανικές για να ευδοκιμήσει και να είναι ευτυχισμένο το φυτό σας.

Την πρώτη φορά που αγόρασα ένα φυτό δεντρολίβανου, ήταν αρκετά μεγάλο και είχε σχήμα για να θυμίζει χριστουγεννιάτικο δέντρο. Το αγόρασα επειδή ήταν χαριτωμένο, αλλά δεν είχα ερευνήσει πώς να καλλιεργήσω δεντρολίβανο, οπότε το άφησα έξω κατά τη διάρκεια του κρύου χειμώνα του Ουισκόνσιν και πέθανε.

Η επόμενη προσπάθειά μου πήγε πολύ καλύτερα. Εξακολουθούσα να καλλιεργώ το δεντρολίβανό μου σε εξωτερικούς χώρους, αλλά το έφερα μέσα για το χειμώνα. Να πώς μπόρεσα να καλλιεργήσω υγιεινό δεντρολίβανο με επιτυχία.

Πρώτα, βεβαιωθείτε ότι έχετε το σωστό χώμα. Ένα μείγμα από χώμα γλάστρας, οργανικό λίπασμα και άμμο θα δημιουργήσει ένα ωραίο μέσο καλλιέργειας για τα φυτά σας. Επιλέξτε μια ζεστή, ηλιόλουστη τοποθεσία για τα φυτά σας που θα μιμείται όσο το δυνατόν περισσότερο το φυσικό τους περιβάλλον. Βεβαιωθείτε ότι το εργοστάσιό σας βρίσκεται σε καλά αεριζόμενο χώρο. Μια τοποθεσία που δεν επιτρέπει επαρκή ροή αέρα θα μπορούσε να προκαλέσει μυκητιακά προβλήματα στο φυτό σας.

Μόλις έχετε το σωστό χώμα και τη σωστή θέση, μπορείτε να κάνετε γλάστρα το δεντρολίβανο σας. Επιλέξτε μια γλάστρα που προσφέρει αποστράγγιση, ώστε να μην ανησυχείτε μήπως το δεντρολίβανό σας «βρέξει τα πόδια». Η γλάστρα σας θα πρέπει να είναι ένα μέγεθος μεγαλύτερη από τη γλάστρα στην οποία ήρθε το φυτό σας για να επιτρέψει την ανάπτυξη χωρίς νανώσεις του φυτού σας.

Βάλτε το φυτό σας στο ίδιο επίπεδο εδάφους που βρισκόταν προηγουμένως και σφίξτε το έδαφος για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν θύλακες αέρα γύρω από τις ρίζες. Τώρα δώστε στο φυτό σας ένα καλό ποτό για να το βοηθήσετε να ξεπεράσει το σοκ της μεταφύτευσης.

Φέρνοντας το δεντρολίβανο σε εσωτερικούς χώρους

Μου αρέσει να κρατάω το δεντρολίβανό μου έξω τους ζεστούς μήνες του χρόνου. Αλλά ήρθε η ώρα να το φέρετε μέσα όταν ο καιρός γίνει πιο δροσερός. Πριν το κάνετε, φροντίστε να ακολουθήσετε μερικά βήματα.

Πρώτα, ελέγξτε το φυτό σας. Ψάξτε για νεκρά κλαδιά ή περιοχές που χρειάζονται απλώς λίγο κούρεμα. Προσέξτε να μην κλαδέψετε περισσότερο από το ένα τρίτο του φυτού. Ελέγξτε προσεκτικά για λευκές ή γκρι κηλίδες στα φύλλα, που μπορεί να υποδηλώνουν ανάπτυξη μυκήτων. Αυτές οι περιοχές θα πρέπει να κλαδευτούν, ακολουθούμενο από ψεκασμό του φυτού σας με μυκητοκτόνο για να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα.

Θα πρέπει επίσης να ελέγξετε για έντομα. Καθώς ο καιρός κρυώνει, τα έντομα αναζητούν ένα καλό μέρος για να περάσουν το χειμώνα, και αυτό είναι συνήθως στα φυτά σας. Μερικά από αυτά τα έντομα μπορεί να βλάψουν το φυτό, ενώ άλλα μπορεί απλώς να αποφασίσουν ότι θέλουν να βρουν ένα ζεστό μέρος στο σπίτι σας ή στα άλλα φυτά σας. Είτε έτσι είτε αλλιώς, δεν τους θέλετε στο σπίτι σας. Μου αρέσει να ψεκάζω τα φυτά μου με λάδι neem πριν τα φέρω μέσα. Το Neem είναι ένα υπέροχο φυσικό έλαιο που αποθαρρύνει τα έντομα και λειτουργεί και ως μυκητοκτόνο.

Μόλις το φροντίσω, τοποθετώ το δεντρολίβανό μου σε έναν φωτεινό, ζεστό χώρο του σπιτιού μου. Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι εάν χρησιμοποιείτε έναν υγραντήρα κατά τους χειμερινούς μήνες, δεν είναι εκεί που θέλετε να βάλετε το δεντρολίβανό σας. Τα άλλα φυτά σας μπορεί να λατρεύουν την πρόσθετη υγρασία, αλλά το δεντρολίβανο όχι.

Δεν θα χρειαστεί να ποτίζετε το δεντρολίβανό σας τόσο συχνά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ο χειμώνας είναι όταν τα περισσότερα φυτά ξεκουράζονται, επομένως δεν θα αναπτυχθούν πολύ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Χρησιμοποιείτε πάντα το δάχτυλό σας για να δοκιμάσετε το χώμα πριν το πότισμα.

Πώς να αναβιώσετε ένα φυτό δεντρολίβανου με καφέ φύλλα

Το δεντρολίβανό σας μαραίνεται και γίνεται καφέ; Η υπερβολική υγρασία που προκαλεί σήψη των ριζών είναι ο πιθανός ένοχος. Για να διορθώσετε το πρόβλημα, αφαιρέστε το φυτό από το βρεγμένο χώμα και καθαρίστε τις ρίζες με νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Επιθεωρήστε τις ρίζες για ζημιές και κλαδέψτε τις νεκρές ρίζες και τις ρίζες με οποιαδήποτε ανάπτυξη μυκήτων, προσέχοντας να μην αφαιρέσετε περισσότερο από το ένα τρίτο των ριζών.

Αντικαταστήστε το παλιό χώμα με ένα μείγμα άμμου, κομπόστ και χώμα γλάστρας για καλύτερη αποστράγγιση. Το δεντρολίβανο χρειάζεται χαλαρό, καλά στραγγιζόμενο έδαφος που δεν συγκρατεί το νερό κοντά στις ρίζες. Μόλις έχετε αυτό το είδος χώματος, μπορείτε να επανατοποθετήσετε το δεντρολίβανο σε γλάστρα. Περιμένετε περίπου μια εβδομάδα πριν το πότισμα και κρατήστε το φυτό δεντρολίβανου σε μια περιοχή που δεν έχει άμεσο ήλιο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυτό θα επιτρέψει στο φυτό σας να ανακάμψει με ελάχιστο στρες.

Συχνές ερωτήσεις

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δεντρολίβανο αφού γίνει καφέ;

Το δεντρολίβανο δεν είναι συνήθως καλό για μαγειρική χρήση αφού το φυτό έχει γίνει καφέ, καθώς θα χάσει τη γεύση και το άρωμά του. Δεν θα σε βλάψει αλλά ούτε θα σε βοηθήσει.

Πρέπει να κόψω το καφέ δεντρολίβανο;

Οι περιοχές του δεντρολίβανου που είναι καφέ και ξηρές μπορούν να κλαδευτούν με ασφάλεια χωρίς προβλήματα. Αυτές οι περιοχές είναι νεκρές, επομένως δεν επηρεάζουν το ζωντανό μέρος του φυτού.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top