Οι 9 καλύτερες ποικιλίες αγγουριού με θάμνο το 2024

Τα αγγούρια είναι ένα δημοφιλές φρούτο που καλλιεργείται στον κήπο του σπιτιού. Ωστόσο, καταλαμβάνουν πολύ χώρο στον κήπο ή πρέπει να τοποθετηθούν με πέργκολα για να διατηρηθούν υγιείς.

Εάν δεν έχετε πολύ χώρο ή δεν θέλετε να τα βάζετε με μια πέργκολα, ένα θαμνώδες αγγούρι μπορεί να είναι για εσάς. Έχουν το τέλειο μέγεθος για αίθριο ή μπαλκόνι.

Τι είναι το αγγούρι του θάμνου;

Τα αγγούρια του θάμνου έχουν πιο κοντά κλήματα και ψηλώνουν, σαν θάμνος. Είναι νάνες εκδοχές των κανονικών αγγουριών αμπέλου.

Γιατί να διαλέξετε μια ποικιλία από θάμνο αγγουριού;

Τα αγγούρια θάμνων μπορούν να καλλιεργηθούν σε γλάστρες ή άλλα δοχεία ή στο έδαφος εάν δεν έχετε πολύ χώρο. Δεν απαιτούν πέργκολα όπως τα αγγούρια, αν και θα τα καταφέρουν καλά με μια κοντή πέργκολα δύο ή τριών ποδιών.

Τα περισσότερα αγγούρια έχουν τόσα αγγούρια με τις ποικιλίες αμπέλου, αλλά σε πολύ λιγότερο χώρο. Τείνουν να έχουν προβλήματα με το ωίδιο και τον περονόσπορο αργότερα μέσα στην εποχή, ωστόσο, πρέπει να καλλιεργηθούν την άνοιξη.

Κόψιμο σε φέτες έναντι τουρσί αγγουριών

Τα αγγούρια διατίθενται σε δύο τύπους, αυτά που προορίζονται κυρίως να καταναλωθούν ωμά και αυτά που προορίζονται κυρίως για τουρσί.

Τα αγγούρια τουρσί μπορεί να έχουν λεία φλούδα, αλλά τα περισσότερα είναι ανώμαλα. Η φλούδα είναι πιο παχιά ώστε να αντέχουν καλύτερα στο τουρσί. Πολλά αγγούρια σε φέτες μπορούν να μαζευτούν σε μήκος 3-4 ίντσες και να γίνουν τουρσί.

Μερικά αγγούρια τουρσί έχουν αρκετά καλή γεύση για να καταναλωθούν ωμά, αλλά είναι καλύτερο να καλλιεργήσετε μια ποικιλία σε φέτες εάν σκοπεύετε να φάτε πολύ και να κάνετε τουρσί λίγα. Τα αγγούρια τουρσί αποδίδουν επίσης καρπούς για μικρότερο χρονικό διάστημα, ώστε να πάρετε αρκετά γρήγορα σε μια κονσέρβα.

Το τεμαχισμό των αγγουριών καρποφορεί περισσότερο. Και οι δύο ποικιλίες μπορούν να μαζευτούν μικρές (περίπου 1 ½ ίντσα μήκους) για να φτιάξετε τουρσί αγγουριού. Τα περισσότερα τουρσιά έχουν μήκος τρεις έως τέσσερις ίντσες επειδή αυτό είναι το μέγεθος που ταιριάζει σε βάζα πίντας.

Τα μεγαλύτερα αγγούρια χωράνε σε βάζα τέταρτων, αλλά είναι σπάνιο να τουρσί ένα αγγούρι που έχει μήκος περισσότερο από έξι ίντσες. Μερικά αγγούρια που κόβονται σε φέτες εκτρέφονται για να είναι χωρίς ραγίσματα. Έχουν λιγότερη κουκουρβιτακίνη, κάτι που κάνει το δέρμα πικρό και τους ανθρώπους να ρέψουν.

9 καλύτερες ποικιλίες αγγουριού με θάμνο

Δεν υπάρχουν τόσες πολλές ποικιλίες αγγουριών με θάμνους όσες υπάρχουν τα αγγούρια αμπέλου. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε ποικιλίες νάνου θάμνου σε φέτες και τουρσί για να αναπτυχθούν στο αίθριο ή σε μικρό χώρο. Εδώ είναι οι επιλογές μου για τις καλύτερες ποικιλίες θάμνων.

1. Salad Bush

Τύπος: Τεμαχισμός

Ημέρες συγκομιδής: 57

Υβριδική ή ανοιχτή επικονίαση: Υβρίδιο

Αντοχή σε ασθένειες: Κηλίδα φύλλων Corynespora/Blight, Ιός μωσαϊκού αγγουριού, ωίδιο, ψώρα, κηλίδα σε φύλλα

Μέγεθος συγκομιδής: 8 ίντσες

Τα αγγούρια Salad Bush είναι αγγούρια πλήρους μεγέθους. Είναι σκούρα πράσινα με λευκή σάρκα.

Αυτή η ποικιλία ήταν μια επιλογή All-America του 1988, οπότε ξέρετε ότι είναι νόστιμα. Στην πραγματικότητα, αυτά τα αγγούρια συγκρίνονται ευνοϊκά με το Straight Eight vining αγγούρι.

Η υψηλή αντοχή στις ασθένειες σημαίνει ότι παίρνετε περισσότερα αγγούρια για μεγαλύτερη περίοδο. Το φυτό είναι έξι έως οκτώ ίντσες ψηλό με μια εξάπλωση είκοσι έξι ίντσες.

Αυτό το αγγούρι μπορεί να επωφεληθεί από μια κοντή πέργκολα μήκους δύο έως τριών ποδιών στη γλάστρα για να αναπτυχθεί, αλλά δεν χρειάζεται να συμπεριλάβετε ένα για να παράγει καλά.

Μπορείτε να βρείτε σπόρους για το Salad Bush στο Burpee και στο Amazon. Τα φυτά είναι ευρέως διαθέσιμα σε φυτώρια, αλλά τα μεγάλα καταστήματα μπορεί να τα έχουν ή να μην τα έχουν.

2. Spacemaster

Spacemaster Cumbers

Τύπος: Τεμαχισμός

Ημέρες συγκομιδής: 56

Υβριδική ή ανοιχτή επικονίαση: Open Pollinated

Αντοχή σε ασθένειες: Cucumber Mosaic Virus, Scab

Μέγεθος συγκομιδής: 7 ½ ίντσες

Το Spacemaster αναπτύχθηκε για να καλλιεργείται σε δοχεία ή κρεμαστά καλάθια. Ο καρπός είναι λίγο μικρότερος από το Salad Bush, σκούρο πράσινο και λεπτός.

Αυτό το αγγούρι είναι πολύ παραγωγικό και απολαμβάνει μια μακρά εποχή. Έχει υπέροχη γεύση σε σαλάτες ή σκέτο ως σνακ.

Εάν μαζέψετε το φρούτο όταν έχει μήκος τρεις έως τέσσερις ίντσες, αυτά τα αγγούρια είναι καλά τουρσί. Τα αμπέλια έχουν μήκος 2-3 πόδια. Μπορείτε να πάρετε σπόρους για το Spacemaster στο Burpee, στο Botanical Interests και στο Amazon.

3. Θάμνος τουρσί

Αγγούρια τουρσί

Τύπος: Πίκλα

Ημέρες συγκομιδής: 52

Υβριδική ή ανοιχτή επικονίαση: Open Pollinated

Αντοχή σε ασθένειες: Ιός μωσαϊκού αγγουριού, ωίδιο

Μέγεθος συγκομιδής: 4-5 ίντσες

Τα αγγούρια τουρσί εκτρέφονται από την Burpee για να αναπτυχθούν σε δοχεία και να παράγουν πολλά φρούτα. Ο καρπός μεγαλώνει σε μήκος 5 ½ ίντσες και διάμετρο 1 1/2 ίντσες, αλλά έχει καλύτερη γεύση όταν μαζεύεται σε μήκος 4 ίντσες.

Το αγγούρι μοιάζει με κλασικό τουρσί, σκούρο πράσινο με πιο ανοιχτόχρωμες ρίγες και λευκές ράχες. Τα αμπέλια έχουν συνήθως μήκος δύο πόδια, αλλά μπορεί να φτάσουν και 30 ίντσες.

Μπορείτε να πάρετε σπόρους για αυτό το αγγούρι στο Burpee, Walmart και Amazon. Τα φυτά μπορεί να είναι πιο δύσκολο να βρεθούν, αλλά θα πρέπει να υπάρχουν στα περισσότερα φυτώρια και σε μερικά μεγάλα καταστήματα.

4. Διαλέξτε ένα μπουσέλ

Διαλέξτε ένα αγγούρι μπουσέλ

Τύπος: Τοξίδευση

Ημέρες συγκομιδής: 50

Υβριδική ή ανοιχτή επικονίαση: Υβρίδιο

Αντοχή σε ασθένειες: Cucumber Mosaic Virus, Mottle Mosaic Virus, Scab, Watermelon Mosaic Virus (στέλεχος 2)

Μέγεθος συγκομιδής: 3-6 ίντσες

Το Pick a Bushel είναι ένα ημι-θαμνό αγγούρι που μεγαλώνει σε μήκος 32 ίντσες. Θα αναπτυχθεί καλύτερα με ένα μικρό καφασωτό στο δοχείο που βρίσκεται. Κάθε φυτό έχει 10-20 άσπρα αγγούρια για τουρσί.

Ήταν νικητής του 2014 All-America Selections Regional Award για το Heartland and Great Lakes και καλλιεργείται συχνά στο Βορρά, όπου η καλλιεργητική περίοδος είναι σύντομη. Ωστόσο, το Pick a Bushel είναι επιτυχημένο και σε θερμότερες περιοχές.

Μπορείτε να πάρετε σπόρους στο Burpee, στο Park Seeds και στο Amazon. Τα φυτά είναι δύσκολο να βρεθούν, επομένως μπορεί να τα βρείτε σε φυτώρια και μεγάλα καταστήματα, και ίσως χρειαστεί να το καλλιεργήσετε από σπόρους.

5. Μπους Πρωταθλητής

Bush Champion Cucumbers

Τύπος: Τεμαχισμός

Ημέρες συγκομιδής: 55

Υβριδική ή ανοιχτή επικονίαση: Υβρίδιο

Αντοχή σε ασθένειες: Ιός μωσαϊκού αγγουριού

Μέγεθος συγκομιδής: 8-12 ίντσες

Το αγγούρι Bush Champion είναι ένα αποκλειστικό Burpee που είναι αρκετά νέο. Έχει μακριά σκούρα πράσινα αγγούρια με πιο ανοιχτόχρωμες πράσινες ρίγες.

Τα αγγούρια έχουν μήκος 8-12 ίντσες και αυτό το φυτό είναι παραγωγικό. Τα αμπέλια έχουν μήκος μόνο δύο πόδια, έτσι αυτό το φυτό αγγουριού παράγει πολλά τρόφιμα σε ένα μικρό χώρο. Θα μεγαλώσει σχεδόν παντού.

Επειδή αυτό είναι αποκλειστικό Burpee, θα βρείτε σπόρους μόνο στο Burpee, στο Amazon και σε άλλα μέρη που πωλούν σπόρους Burpee. Δεν θα βρείτε ακόμα μεταμοσχεύσεις.

6. Burpless Bush

Αγγούρια θάμνων χωρίς ραγίσματα

Τύπος: Τεμαχισμός

Ημέρες συγκομιδής: 56

Υβριδική ή ανοιχτή επικονίαση: Υβρίδιο

Αντοχή σε ασθένειες: Καμία λίστα

Μέγεθος συγκομιδής: 10 ίντσες

Τα αγγούρια Bush χωρίς ρέψιμο έχουν λεπτή φλούδα και δεν θα ενοχλήσουν το στομάχι σας ούτε θα σας κάνουν να ρέψετε. Μεγαλώνουν σε δέκα ίντσες μήκος και μιάμιση ίντσα σε διάμετρο.

Αυτά τα αγγούρια έχουν λείο, σκούρο πράσινο δέρμα, μια μικρή κοιλότητα σπόρων και αναπτύσσονται ευθεία. Όταν συλλέγεται σε μήκος 3-4 ίντσες, αυτή η ποικιλία είναι ένα καλό τουρσί. Ο θάμνος έχει ύψος περίπου ένα πόδι.

Μπορείτε να προμηθευτείτε σπόρους από την Urban Farmer και την Amazon. Το Home Depot έχει φυτά.

7. Φρέσκα τουρσί

Φρέσκα τουρσιά αγγούρια

Τύπος: Τοξίδευση

Ημέρες συγκομιδής: 50-55

Υβριδική ή ανοιχτή επικονίαση: Υβρίδιο

Αντοχή σε ασθένειες: Περονόσπορος

Μέγεθος συγκομιδής: 3-5 ίντσες

Αυτό το αγγούρι είναι χαριτωμένο και νόστιμο. Το αμπέλι μεγαλώνει λιγότερο από τρία πόδια και παράγει έως και 55 αγγούρια. Έχουν το τέλειο μέγεθος για τουρσί, και είναι επίσης καλά κομμένα σε φέτες.

Το αγγούρι είναι σκούρο πράσινο με πιο ανοιχτόχρωμες πράσινες ρίγες. Το φυτό είναι συμπαγές και φυλλώδες.

Επειδή αυτά τα αγγούρια έχουν σχεδιαστεί για να καλλιεργούνται σε γλάστρες, είναι ανθεκτικά στον περονόσπορο αλλά όχι σε ορισμένες από τις άλλες ασθένειες που είναι πιο συχνές στα αγγούρια που καλλιεργούνται στο έδαφος.

Λάβετε σπόρους από το Burpee και το Amazon. Μερικά φυτώρια μπορεί να μεταφέρουν φυτά, αλλά χτυπιούνται ή χάνονται.

8. Αίθριο Σνακ

Αίθριο Σνακ Αγγούρια

Τύπος: Τοξίδευση

Ημέρες συγκομιδής: 50-55

Υβριδική ή ανοιχτή επικονίαση: Υβρίδιο

Αντοχή σε ασθένειες: Καμία λίστα

Μέγεθος συγκομιδής: 6-8 ίντσες

Τα αγγούρια Patio Snacker είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομα, ένα υπέροχο αγγούρι για καλλιέργεια σε γλάστρα στο αίθριο. Αυτοί οι κόφτες έχουν μήκος έξι έως οκτώ ίντσες και μπορούν να συλλεχθούν νωρίς για τουρσί.

Ο καρπός είναι ελαφρώς γλυκός και έχει λεπτή φλούδα χωρίς πικρία για εύκολο ξεφλούδισμα. Αναμένετε τραγανά, ζουμερά αγγούρια ιδανικά για σαλάτες από αυτό το φυτό.

Το Patio Snacker είναι παραγωγικό όταν συγκομίζεται τακτικά. Ακόμα κι αν οι συνθήκες στο αίθριο σας είναι λιγότερο από τις βέλτιστες, θα πρέπει να πάρετε πολλά αγγούρια από αυτήν την ποικιλία.

Αυτό είναι ένα μεγαλύτερο φυτό από τις περισσότερες ποικιλίες θάμνων, που φτάνει τα τρία έως πέντε πόδια. Θα πρέπει να έχει μαζί του μια πέργκολα στην κατσαρόλα ή να μπορεί να κρεμαστεί από ένα κρεμαστό καλάθι.

Οι σπόροι διατίθενται από την Gurneys Seeds and Nursery, την Eden Brothers και την Amazon.

9. Garden Bush

Garden Bush αγγούρια

Τύπος: Τοξίδευση

Ημέρες συγκομιδής: 50-55

Υβριδική ή ανοιχτή επικονίαση: Υβρίδιο

Αντοχή σε ασθένειες: Καμία λίστα

Μέγεθος συγκομιδής: 3-5 ίντσες

Τα αγγούρια Garden Bush είναι ανοιχτό πράσινο με πολύ πρασινολευκό όταν είναι έτοιμα για συγκομιδή. Εκτρέφονται ειδικά για να καλλιεργηθούν σε δοχείο σε οποιοδήποτε μέρος έχετε ηλιόλουστο σημείο.

Αυτά τα αγγούρια παράγουν πολλά αγγούρια σε ένα μικρό χώρο. Το φυτό μεγαλώνει σε έντεκα ίντσες ψηλό. Είναι τραγανά και ζουμερά για τα καλύτερα τουρσιά. Το κοντό, squat σχήμα ταιριάζει καλύτερα σε βάζα από ό,τι ένα μακρύτερο αγγούρι. Αυτό το φυτό φτάνει σε ύψος έντεκα ίντσες.

Μπορείτε να πάρετε σπόρους από το Park Seed και το Amazon.

Γλάστρες

Επειδή οι γλάστρες είναι τόσο σημαντικές κατά την καλλιέργεια αγγουριών με θάμνο, εδώ είναι οι σκέψεις μου για αυτά. Η γλάστρα σας πρέπει να έχει τουλάχιστον δώδεκα ίντσες βάθος και δεκατέσσερις ίντσες σε διάμετρο για να δώσει στο αγγούρι χώρο για τις ρίζες του.

Το καλοκαίρι, το χώμα δεν θα στεγνώσει τόσο γρήγορα σε μια μεγαλύτερη γλάστρα. Κάθε γλάστρα που θα επιλέξετε πρέπει να έχει τρύπες αποστράγγισης στον πάτο, διαφορετικά οι ρίζες του αγγουριού σας θα σαπίσουν.

Οι πήλινες γλάστρες χάνουν περισσότερο νερό το καλοκαίρι από τις πλαστικές ή μεταλλικές γλάστρες. Οι μεταλλικές γλάστρες ζεσταίνονται πολύ το καλοκαίρι και θα μαγειρέψουν τις ρίζες του αγγουριού σας, οπότε δεν θα τις χρησιμοποιούσα. Ένα μεταλλικό υπερυψωμένο κρεβάτι δεν θερμαίνεται τόσο γρήγορα όσο μια μεταλλική γλάστρα γιατί συγκρατεί περισσότερο χώμα, επομένως λειτουργούν επίσης καλά.

Οι ξύλινες ζαρντινιέρες είναι ωραίες, αλλά συνήθως είναι βαριές και δύσκολα καθαρίζονται καλά μεταξύ των εποχών. Επιλέξτε κάτι που μπορείτε να αποστειρώσετε μεταξύ των εποχών, ώστε να μην συσσωρεύονται μύκητες και άλλα προβλήματα. Χρησιμοποιώ πήλινη ή πλαστική γλάστρα. Οι πήλινες γλάστρες απαιτούν απλώς περισσότερο νερό για να διατηρηθεί το έδαφος υγρό, γι’ αυτό ελέγχετε τα πιο συχνά.

Χώμα γλάστρας

Το χώμα της γλάστρας είναι επίσης σημαντικό. Τα γενικά μείγματα εδάφους γλάστρας δεν έχουν αρκετή οργανική ύλη για τα φυτά αγγουριού. Επιλέξτε ένα μείγμα γλάστρας που προορίζεται για λαχανικά.

Εάν δεν μπορείτε να βρείτε ένα, ανακατέψτε το μισό χώμα γενικής γλάστρας και το μισό λίπασμα μαζί και χρησιμοποιήστε το. Φροντίστε να το ανακατέψετε καλά πριν το χρησιμοποιήσετε.

Συγκομιδή

Τα περισσότερα αγγούρια έχουν πολλά αγγούρια. Για να αποφύγετε τη ζημιά στον θάμνο, πρέπει να μαζεύετε τα αγγούρια σας κάθε μέρα. Διαφορετικά, τα αμπέλια μπορεί να σπάσουν και δεν θα πάρετε τόσα αγγούρια όσα θα έπρεπε.

Οι θάμνοι τουρσί παράγουν το μεγαλύτερο μέρος των αγγουριών τους σε δύο ή τρεις εβδομάδες. Θα πρέπει να σχεδιάζετε να κονσερβοποιείτε μια παρτίδα κάθε τέσσερις ή πέντε ημέρες όσο τα αγγούρια είναι ακόμα σχετικά φρέσκα. Τα αγγούρια σε φέτες διατηρούνται για περίπου μια εβδομάδα στο συρτάρι του ψυγείου.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την καλλιέργεια αγγουριών με θάμνο στο άρθρο μου.

Τελική ετυμηγορία

Συμπερασματικά, οι καλύτερες ποικιλίες θάμνων σε φέτες είναι οι Salad Bush, Spacemaster, Fanfare, Bush Champion, Patio Snacker και Burpless Bush. Οι καλύτερες ποικιλίες θάμνων για τουρσί είναι το Bush Pickle, το Fresh Pickles, το Garden Bush και το Pick a Bushel. Για να καλλιεργήσετε τα καλύτερα αγγούρια, βρείτε ένα χώρο που να έχει τουλάχιστον οκτώ ώρες ήλιο. Χρησιμοποιήστε χώμα για γλάστρες με πολλή οργανική ουσία και μια αρκετά μεγάλη γλάστρα. Διατηρήστε το έδαφος υγρό και λιπάνετε προσεκτικά, και θα έχετε μια καλή καλλιέργεια. Μπορεί να δυσκολεύεστε να συμβαδίσετε με όλα τα αγγούρια που καλλιεργείτε.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top