Πότε να μαζέψετε καρπούζι: Ένας οδηγός για τέλεια ώριμα φρούτα

Το καρπούζι είναι ένα νόστιμο και δροσιστικό φρούτο που απολαμβάνουν πολλοί κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, το να ξέρεις πότε να μαζέψεις καρπούζι μπορεί να είναι λίγο δύσκολο, ειδικά για όσους είναι νέοι στην καλλιέργεια αυτού του φρούτου. Η συγκομιδή του καρπουζιού την κατάλληλη στιγμή είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλιστεί ότι έχει φτάσει στην κορύφωση της γλυκύτητας και της γεύσης του.

Καλλιεργώ πολλά καρπούζια κάθε χρόνο και είναι ένα από τα φυτά που πρέπει να καλλιεργήσω το καλοκαίρι. Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστώ τις συμβουλές μου για το πώς να προσδιορίσετε πότε το καρπούζι σας είναι έτοιμο για συλλογή, ώστε να μπορείτε να το απολαύσετε νόστιμα φρούτα στα καλύτερά τους.

Πώς ξέρετε πότε να κόψετε ένα καρπούζι από το αμπέλι;

Το να μαζέψετε ένα καρπούζι πολύ νωρίς θα έχει ως αποτέλεσμα ένα υποώριμο, άοσμο φρούτο, ενώ περιμένετε πολύ καιρό μπορεί να προκαλέσει υπερώριμο και χυλό φρούτο. Λοιπόν, πώς ξέρετε πότε να κόψετε ένα καρπούζι από το αμπέλι;

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που θα σας πουν πολλούς δείκτες ωριμότητας του καρπουζιού, όπως η προσπάθεια να χτυπήσετε τα καρπούζια και όσο πιο βαθύς είναι ο ήχος, τόσο πιο ριπή είναι. Ή κοιτάζοντας το σημείο στο κάτω μέρος του πεπονιού, περιμένετε να γίνει αυτό το σημείο από λευκό ή ανοιχτό πράσινο σε κίτρινο, έχω δοκιμάσει αυτές τις μεθόδους αλλά δεν είναι αξιόπιστες και μερικές φορές δεν είναι επίσης βολικές. Πιστέψτε με, δεν θέλετε να γυρίζετε το πεπόνι σας τόσο συχνά, και να κοιτάτε κάτω από αυτό για να δείτε αν τα φρούτα έχουν ωριμάσει ή όχι, ειδικά αν τοποθετείτε το πεπόνι σας σε ένα καλάθι.

Ο πιο αξιόπιστος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη (και ο πιο βολικός επίσης) κάθε φορά που ωριμάζει το πεπόνι είναι το χρώμα των τρελών. Οι τρύπες είναι τα σγουρά, πράσινα κλήματα που φυτρώνουν απέναντι από το στέλεχος του καρπουζιού. Όταν βλέπετε ότι οι τρύπες είναι τελείως καφέ και ξεραμένες, είναι σημάδι ότι το καρπούζι είναι ώριμο και έτοιμο για συγκομιδή.

Εάν μπορείτε να ελέγχετε συχνά το πεπόνι σας, όταν βλέπετε ότι οι τρύπες είναι τελείως καφέ και ξεραμένες, μπορείτε να κόψετε το νερό για μερικές ημέρες και μετά να μαζέψετε το πεπόνι. Το κάνω έτσι και πάντα στην καλύτερη περίπτωση ωριμάζει το πεπόνι μου!

Πώς να μαζέψετε σωστά το καρπούζι;

Κατά τη συγκομιδή, συνήθως χρησιμοποιώ ένα κοφτερό μαχαίρι ή ένα ψαλίδι κλαδέματος για να κόψω το καρπούζι από το αμπέλι, αφήνοντας μερικές ίντσες από το στέλεχος προσκολλημένο. Αυτό θα βοηθήσει να διατηρηθούν τα φρούτα φρέσκα και να αποτραπεί η σήψη τους.

Ωριμάζουν τα καρπούζια από το αμπέλι;

Η σύντομη απάντηση είναι όχι, τα καρπούζια δεν ωριμάζουν από το αμπέλι. Μόλις μαζευτεί ένα καρπούζι, δεν θα συνεχίσει να ωριμάζει ή να γίνει πιο γλυκό. Αυτό συμβαίνει επειδή τα καρπούζια δεν παράγουν επιπλέον ζάχαρη μετά τη συλλογή τους.

Ωστόσο, τα καρπούζια μπορούν ακόμα να αποθηκευτούν μετά τη συγκομιδή τους. Εάν αποθηκευτεί σωστά, μπορούν να διαρκέσουν για αρκετές εβδομάδες. Είναι σημαντικό να τα διατηρείτε σε δροσερό, ξηρό μέρος και να αποφεύγετε να τα αποθηκεύετε στο άμεσο ηλιακό φως. Τα άκοπα καρπούζια έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής στο ψυγείο, επομένως φυλάξτε τα σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να είναι έτοιμα να κρυώσουν και να τα φάτε. Καλύψτε σφιχτά τα κομμένα κομμάτια με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε το στο ψυγείο για 2 έως 3 ημέρες.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top