Πώς μπορώ να κρατήσω τα μυρμήγκια μακριά από φυτά κολοκύθας; ( 8 Λύσεις)

Οι περισσότεροι άνθρωποι καλλιεργούν κολοκύθες για να φάνε και να τις απολαύσουν. Δυστυχώς, ενώ δεν είναι όλα τα μυρμήγκια κακά, μερικά τσιμπούν σαν μυρμήγκια της φωτιάς. Έτσι, μπορεί να αναρωτιέστε, “Πώς μπορώ να κρατήσω τα μυρμήγκια από τα φυτά κολοκύθας μου;”

Τα μυρμήγκια της φωτιάς πονάνε όταν σε τσιμπούν καθώς δουλεύεις στο μπάλωμα κολοκύθας σου. Άλλα μυρμήγκια μπορεί να προστατεύσουν τα παράσιτα που βλάπτουν τις κολοκύθες σας. Εδώ είναι πώς να κρατήσετε τα προβληματικά μυρμήγκια από τα φυτά κολοκύθας σας.

Πώς μπορώ να κρατήσω τα μυρμήγκια μακριά από φυτά κολοκύθας;

Ενώ πολλοί άνθρωποι ορκίζονται στις σπιτικές θεραπείες, οι καλύτεροι τρόποι για να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά από τα φυτά κολοκύθας σας είναι τα δολώματα, τα προϊόντα που περιέχουν Spinosad και πυρεθρίνες. Το D-λιμονένιο είναι επίσης αποτελεσματικό. Ενώ τα δολώματα απλώνονται έξω από το έμπλαστρο κολοκύθας, οι άλλες ουσίες έχουν εγκριθεί για βιολογική κηπουρική λαχανικών με ορισμένους περιορισμούς.

Γιατί τα μυρμήγκια είναι στα φυτά κολοκύθας μου;

Τα μυρμήγκια βρίσκονται στα φυτά κολοκύθας σας για τέσσερις κύριους λόγους:

  1. Πρώτον, τα μυρμήγκια μπορεί να ρουφήξουν το χυμό από τα φυτά κολοκύθας για να πάρουν το υγρό που χρειάζονται για να ζήσουν. Τα μυρμήγκια μπορούν να σκοτώσουν ένα δενδρύλλιο ή ακόμα και ένα μεγαλύτερο φυτό.
  2. Τα μυρμήγκια μερικές φορές «καλλιεργούν» έντομα που εκκρίνουν μελίτωμα, ώστε τα μυρμήγκια να μπορούν να φάνε το μελίτωμα, μια γλυκιά, κολλώδη ουσία.
  3. Τα μυρμήγκια τρώνε έντομα και μπορεί να τα κυνηγούν στις κολοκύθες σας.
  4. Το γόνιμο χώμα που είναι χαλαρό και υγρό είναι πιο εύκολο να σκάψει, έτσι οι κήποι είναι ελκυστικά μέρη για τα μυρμήγκια να χτίσουν τις φωλιές τους.

Τα μυρμήγκια θα βλάψουν τα φυτά κολοκύθας μου;

Μερικά μυρμήγκια μπορούν να βλάψουν τα φυτά κολοκύθας σας. Εάν επιτεθούν σε σπορόφυτα ή νεαρά φυτά, τα μυρμήγκια μπορούν να τα σκοτώσουν. Τα μυρμήγκια που τους αρέσει το μελίτωμα προστατεύουν τις αφίδες, τους αλευρώδεις κοριούς και τα λέπια έντομα επειδή εκκρίνουν μέλι. Τα παράσιτα θα βλάψουν τα φυτά κολοκύθας σας. Τέλος, τα μυρμήγκια μπορούν να σας τσιμπήσουν σοβαρά αν ζείτε εκεί που βρίσκονται τα μυρμήγκια της φωτιάς.

Υπάρχουν οφέλη από τα μυρμήγκια στις κολοκύθες;

Τα περισσότερα ιθαγενή μυρμήγκια, τα οποία έχουν μια μεγάλη κεντρική τρύπα στους αναχώματα τους, είναι ευεργετικά.

  • Τρώνε έντομα. Όσο λιγότερα έντομα στα φυτά κολοκύθας σας, τόσο λιγότερη ζημιά θα υποστούν τα φυτά.
  • Καθώς τα μυρμήγκια πηγαίνουν από λουλούδι σε λουλούδι αναζητώντας έντομα, βοηθούν στην επικονίαση των φυτών κολοκύθας.
  • Καθώς τα μυρμήγκια περνούν σε σήραγγα, αερίζουν το έδαφος και βοηθούν την οργανική ύλη να αποσυντεθεί ταχύτερα.
  • Τα μυρμήγκια είναι τροφή για πουλιά, θηλαστικά και ορισμένα ερπετά και αμφίβια.

Χρειάζεται να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια στο φυτό κολοκύθας σας;

Τα περισσότερα ιθαγενή μυρμήγκια είναι ωφέλιμα έντομα. Αυτά τα μυρμήγκια πρέπει να μείνουν μόνα τους. Τα μυρμήγκια της φωτιάς και άλλα χωροκατακτητικά είδη αποτελούν πρόβλημα και πρέπει να αφαιρεθούν από το έμπλαστρο κολοκύθας σας.

Πώς να κρατήσετε τα μυρμήγκια μακριά από τα φυτά κολοκύθας χωρίς να καταστρέψετε το φυτό σας

Πολλές δημοφιλείς σπιτικές θεραπείες βλάπτουν τα φυτά. Εδώ είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να κρατήσετε τα μυρμήγκια από τα φυτά σας και τα οφέλη και τους κινδύνους τους.

Βραστό νερό

Το βραστό νερό μπορεί να σκοτώσει πολλά μυρμήγκια σε μια αποικία, αλλά η βασίλισσα συνήθως διατηρείται στο κάτω μέρος της φωλιάς. Αν δεν σκοτώσεις τη βασίλισσα, η φωλιά θα επιστρέψει. Το να πάρεις αρκετό βραστό νερό στο ανάχωμα ταυτόχρονα για να φτάσεις στη βασίλισσα είναι σχεδόν αδύνατο.

Η χρήση βραστό νερό πολύ κοντά στα φυτά σας θα τα σκοτώσει επίσης.

Βορικό οξύ

Μίξη βορικό οξύ και ζελέ για να φτιάξετε δόλωμα και τοποθετώντας το γύρω από τα μυρμήγκια και τα μονοπάτια θα σκοτώσει τα μυρμήγκια. Το βορικό οξύ επηρεάζει το στομάχι και το νευρικό κέντρο των μυρμηγκιών. Το βορικό οξύ είναι ένας αργός δολοφόνος, και χρειάζονται αρκετές εβδομάδες για να σκοτώσει τη φωλιά. Επομένως, θα πρέπει να συνεχίσετε να βγάζετε το δόλωμα μέχρι να πεθάνει η φωλιά.

Το βορικό οξύ είναι τοξικό για τον άνθρωπο, τα κατοικίδια ζώα και άλλα ζώα. Η περίσσεια βορίου, που βρίσκεται στο βορικό οξύ, μπορεί να σκοτώσει τα φυτά σας. Το βορικό οξύ δεν επιτρέπεται σε βιολογικούς κήπους.

D-λιμονένιο

D-λιμονένιο είναι περισσότερο γνωστό ως έλαιο εσπεριδοειδών. Το έλαιο εσπεριδοειδών θα σκοτώσει τα μυρμήγκια αν αναμειχθεί σε ένα ποτήρι και χυθεί στα μυρμήγκια. Κάνοντας αυτό νωρίς το πρωί, έχετε τις καλύτερες πιθανότητες να σκοτώσετε τη βασίλισσα, η οποία κινείται ψηλότερα στη φωλιά κατά τη διάρκεια του ni ht. Το D-limonene επιτρέπεται στη βιολογική κηπουρική.

Όπως όλα τα κηπευτικά λάδια, το D-λιμονένιο θα σκοτώσει τα φυτά σας σε υψηλές συγκεντρώσεις, ειδικά εάν χρησιμοποιείται σε υψηλές θερμοκρασίες. Επιπλέον, το d-λιμονένιο είναι ερεθιστικό για το δέρμα και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη εάν εισπνευστούν οι αναθυμιάσεις.

Spinosad

Spinosad είναι μια φυσική ουσία που παράγεται από ένα βακτήριο του εδάφους. Το Spinosad είναι τοξικό για τα έντομα αλλά όχι για άλλα ζώα ή πουλιά. Ωστόσο, τα μυρμήγκια χρειάζονται λίγο χρόνο για να πεθάνουν από το Spinosad και ίσως χρειαστεί να το εφαρμόσετε ξανά μετά τη βροχή.

Το πλεονέκτημα του Spinosad είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον κήπο και δεν θα βλάψει τα φυτά της κολοκύθας σας. Επιπλέον, το Spinosad επιτρέπεται στη βιολογική κηπουρική.

Γη διατόμων

Γη διατόμων αποτελείται από σκελετούς διατόμων, μικροοργανισμών λιμνών. Όταν εφαρμόζεται σε σωρούς μυρμηγκιών και ίχνη μυρμηγκιών, έχει δύο αποτελέσματα. Πρώτον, η γη διατόμων είναι γρατζουνιά και κόβει τον εξωσκελετό, αφήνοντας τα μυρμήγκια να αφυδατωθούν. Όταν τρώγεται, η γη διατόμων βλάπτει το λαιμό και το στομάχι του μυρμηγκιού. Ενώ η γη διατόμων θα σκοτώσει μεμονωμένα μυρμήγκια και μερικές φορές θα τα κάνει να μετακινήσουν τη φωλιά, σπάνια σκοτώνει ολόκληρο το n st. Η γη διατόμων επιτρέπεται στη βιολογική κηπουρική.

Φοράτε μάσκα όταν χρησιμοποιείτε γη διατόμων για να μην την εισπνεύσετε.

Πυρεθρίνες

Πυρεθρίνες είναι από ορισμένα είδη λουλουδιών χρυσάνθεμων. Τα θρυμματισμένα, αποξηραμένα άνθη χρυσάνθεμου πωλούνται ως σκόνη πυρεθρίνης. Όταν εφαρμόζονται σε σωρούς μυρμηγκιών, οι πυρεθρίνες σκοτώνουν γρήγορα όλα τα μυρμήγκια στα δίχτυα. Ορισμένες πυρεθρίνες επιτρέπονται στη βιολογική κηπουρική με ορισμένους περιορισμούς.

Οι πυρεθρίνες είναι εξαιρετικά τοξικές για τα ψάρια και άλλα υδρόβια πλάσματα. Αυτό το φυτοφάρμακο είναι επίσης τοξικό για ωφέλιμα έντομα όπως οι μέλισσες και οι πεταλούδες. Οι πυρεθρίνες είναι ερεθιστικές του δέρματος και μπορεί να σας αρρωστήσουν εάν καταναλωθούν ή εισπνευστούν. Αυτά τα φυτοφάρμακα είναι τοξικά για τα κατοικίδια που τα τρώνε ή τα γλείφουν από το δέρμα τους.

Μυρμήγκι Δόλωμα

Δολώματα μυρμηγκιών δεν έχουν εγκριθεί για χρήση σε λαχανόκηπους. Ωστόσο, τα μυρμήγκια αναζητούν τροφή ευρέως, επομένως η εφαρμογή του δολώματος των μυρμηγκιών γύρω από την περίμετρο του επιθέματος κολοκύθας θα τα σκοτώσει. Απλώστε το δόλωμα μυρμηγκιών με ένα λιπασματοδιανομέα χειρός στο άρτιο ng. Τα δολώματα μυρμηγκιών χρειάζονται αρκετές εβδομάδες για να είναι αποτελεσματικά και θα πρέπει να τα εφαρμόσετε ξανά σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας μέχρι να φύγουν τα μυρμήγκια.

Εάν απλωθεί σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας, τα δολώματα μυρμηγκιών είναι ασφαλή. Επειδή κάθε κόκκος είναι τόσο μικρός, είναι απίθανο τα κατοικίδια, τα παιδιά, άλλα θηλαστικά ή πουλιά να φάνε αρκετά για να τα αρρωστήσουν. Τα γηγενή μυρμήγκια θα φάνε δόλωμα μυρμηγκιών, το οποίο θα τα σκοτώσει, γι’ αυτό λάβετε υπόψη αυτό όταν αποφασίζετε αν θα χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν.

Αφαιρέστε τα έντομα που εκκρίνουν το μελίτωμα

Ένα από τα πράγματα που προσελκύουν τα μυρμήγκια της φωτιάς στα φυτά κολοκύθας σας είναι η παρουσία εντόμων που εκκρίνουν το μελίτωμα. Οι αφίδες, τα αλευροφόρα και άλλα έντομα θα προστατεύονται από τα αρπακτικά από τα μυρμήγκια της φωτιάς. Η απαλλαγή από τα παράσιτα θα αναγκάσει τα μυρμήγκια να μετακινηθούν αλλού. Λάδι Neem είναι αποτελεσματικό κατά των εντόμων που εκκρίνουν μελιτώματα. Επειδή τα έντομα πρέπει να τρώνε το λάδι neem για να υποστούν βλάβη, οι μέλισσες και άλλοι επικονιαστές δεν κινδυνεύουν.

Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τη χρήση ελαίου neem σε ζεστό καιρό. Τα κηπευτικά έλαια μπορούν να προκαλέσουν φυτοτοξικότητα στα φυτά όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή. Ωστόσο, το λάδι Neem επιτρέπεται στη βιολογική κηπουρική.

Γενικές Προφυλάξεις

Να φοράτε πάντα πλαστικά γάντια όταν χρησιμοποιείτε οποιαδήποτε ουσία για να σκοτώσετε ένα ts. Μερικά από αυτά τα προϊόντα είναι ερεθιστικά του δέρματος και μερικά μπορούν να απορροφηθούν μέσω του δέρματος στο σώμα σας και να σας κάνουν να αρρωστήσετε. Μια μάσκα θα σας εμποδίσει να εισπνεύσετε και αυτές τις ουσίες.

Τα μυρμήγκια τρέφονται περισσότερο το σούρουπο και την αυγή. Τα περισσότερα δολώματα μυρμηγκιών έχουν λάδι μέσα τους για να προσελκύουν τα μυρμήγκια. Αυτά τα έλαια μπορούν να ταγγίσουν όταν είναι ζεστά, οπότε απλώνοντας τα δολώματα το βράδυ ακριβώς πριν το σούρουπο θα τα διατηρήσει φρέσκα ενώ τα μυρμήγκια αναζητούν τροφή.

Τα δολώματα μυρμηγκιών και πολλά άλλα προϊόντα που αναφέρονται εδώ πρέπει να εφαρμόζονται ξανά μετά τη βροχή. Τα περισσότερα χρειάζονται αρκετές εφαρμογές για να σκοτώσουν ολόκληρη τη φωλιά των μυρμηγκιών.

Συνοπτικά, τα περισσότερα ιθαγενή μυρμήγκια είναι ωφέλιμα. Τα μυρμήγκια της φωτιάς και άλλα χωροκατακτητικά είδη μυρμηγκιών είναι παράσιτα. Η απομάκρυνση τυχόν παρασίτων που τα μυρμήγκια μπορούν να εκμεταλλευτούν για τροφή, όπως αφίδες, αλευρόφυτα και λέπια έντομα, θα βοηθήσει να διώξουν τα μυρμήγκια μακριά. Εάν τα μυρμήγκια συνεχίζουν να αποτελούν πρόβλημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορες ουσίες για να τα εξαλείψετε. Δυστυχώς, τα περισσότερα από αυτά χρειάζονται αρκετές εβδομάδες για να λειτουργήσουν και πρέπει να εφαρμοστούν ξανά μετά τη βροχή.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top