Πώς να απαλλαγείτε από τους σκίουρους στον κήπο: ανθρώπινες και αποτελεσματικές λύσεις

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τους φίλους σας!

Εικόνα από Τζον Πόλινγκ από Pixabay

Αυτοί οι ληστές με θαμνώδη ουρά επέστρεψαν! Οι σκίουροι, αν και είναι αναμφισβήτητα χαριτωμένοι στις ακροβατικές τους αναζητήσεις, μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο στον προσεκτικά καλλιεργημένο κήπο σας. Ξεθάβοντας βολβούς, κλέβοντας πολύτιμα λαχανικά και αφήνοντας πίσω τους ένα ίχνος μασημένου χάους – η αδυσώπητη επιδίωξή τους για μια νόστιμη απόλαυση μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ηττημένοι. Υπάρχουν τρόποι να ανακτήσετε το πράσινο καταφύγιό σας χωρίς να καταφύγετε σε σκληρές τακτικές. Εδώ είναι ο απόλυτος οδηγός σας για να κρατήσετε τους σκίουρους έξω από τον κήπο σας, χρησιμοποιώντας ανθρώπινες και αποτελεσματικές λύσεις.

Αυτή η ανάρτηση μπορεί να έχει συνδέσμους συνεργατών. Αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές όταν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο στον ιστότοπό μας και κάνετε μια αγορά στο Amazon, ενδέχεται να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Συνιστούμε μόνο προϊόντα στα οποία πιστεύουμε πραγματικά και η υποστήριξή σας μας βοηθά να συνεχίσουμε να τρέχουμε!

Κατανοώντας τον Εχθρό (κάποιο είδος)

Εικόνα από Ντέμπορα Τζάκσον από Pixabay

Ας γνωρίσουμε τους γούνινους εχθρούς μας λίγο καλύτερα. Οι σκίουροι είναι έξυπνα πλάσματα με αξιοσημείωτη μνήμη. Διαπρέπουν στην επίλυση προβλημάτων και μπορούν να προσαρμοστούν γρήγορα σε νέες καταστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι απλώς το να τους διώξετε μια φορά δεν θα τους αποτρέψει για πολύ. Το κλειδί βρίσκεται στο να κατανοήσετε τα κίνητρά τους και να κάνετε τον κήπο σας μια λιγότερο ελκυστική πρόταση.

Τι κάνει τον κήπο σας μπουφέ με σκίουρο;

 • Μια γιορτή για τις αισθήσεις: Οι σκίουροι οδηγούνται από μια συνεχή ανάγκη να βρουν τροφή. Έχουν εξαιρετική όσφρηση και μπορούν να ανιχνεύσουν θαμμένους ξηρούς καρπούς και σπόρους από μακριά. Η εύκολη πρόσβαση σε φρούτα, λαχανικά και ταΐστρες πουλιών απλώς γλυκαίνει τη συμφωνία.
 • Acorn Apartments: Το πυκνό φύλλωμα και τα κούφια κλαδιά παρέχουν ιδανικά σημεία φωλιάς για σκίουρους. Νιώθουν ασφάλεια και ασφάλεια ανάμεσα στο πράσινο, καθιστώντας τον κήπο σας εξαιρετικό ακίνητο.
 • Ο δρόμος για τον παράδεισο: Οι σαθροί φράχτες και τα χαμηλά κλαδιά είναι σαν ανοιχτά προσκλητήρια για σκίουρους. Τα χρησιμοποιούν για να παρακάμψουν εύκολα τα εμπόδια και να αποκτήσουν πρόσβαση στα πολύτιμα φυτά σας.

Ξεπερνώντας τους Squirrelly Saboteurs: A Multi-Pronged Approach

Τώρα που ξέρουμε τι προσελκύει τους σκίουρους, ήρθε η ώρα να εφαρμόσουμε μια πολύπλευρη προσέγγιση για να τους κάνουμε να σκεφτούν δύο φορές την επίσκεψη στον κήπο σας.

Διαταραχή του μπουφέ που μπορείτε να φάτε

 • Γίνε ένας θησαυριστής ξηρών καρπών (The Good Kind): Αρνηθείτε στους σκίουρους τον θαμμένο θησαυρό τους συλλέγοντας επιμελώς πεσμένους ξηρούς καρπούς και βελανίδια από την ιδιοκτησία σας. Αυτό εξαλείφει μια άμεσα διαθέσιμη πηγή τροφής και τους αναγκάζει να ψάξουν αλλού.
 • Ενισχύστε τις άμυνές σας: Η καψαϊκίνη, η ένωση που κάνει τις πιπεριές τσίλι καυτερές, είναι φυσικό αποτρεπτικό για τους σκίουρους. Ανακατέψτε νιφάδες πιπεριού καγιέν ή καυτερή σάλτσα με νερό (αραιώστε για να μην βλάψετε τα φυτά) και ψεκάστε το απευθείας σε ευπαθή φυτά. Προσέχω: Τα πουλιά δεν μπορούν να γευτούν καψαϊκίνη, γι’ αυτό μη διστάσετε να προσθέσετε ένα πασπαλάκι στο δικό σας τροφοδότη πουλιών να κρατάτε μακριά τους σκίουρους χωρίς να επηρεάζετε τους φτερωτούς φίλους σας.
 • Φρούτο Φρούριο: Καλύψτε τα ευάλωτα φρούτα και λαχανικά με δίχτυα ή διχτυωτοί κλωβοί. Αυτό δημιουργεί ένα φυσικό εμπόδιο που οι σκίουροι δεν θέλουν (ή δεν μπορούν) να παραβιάσουν.
 • Ο αποκλεισμός του Bird Feeder: Επένδυσε σε τροφοδότες πουλιών που αντιστέκονται στους σκίουρους. Αυτοί οι τροφοδότες έχουν ειδικά χαρακτηριστικά, όπως περιορισμούς βάρους ή μηχανισμούς κλεισίματος που εμποδίζουν τους σκίουρους να έχουν πρόσβαση στο σπόρο των πτηνών.

H2: Κάντε τον κήπο σας λιγότερο ελκυστικό ως καταφύγιο για σκίουρους

 • Κόψτε αυτά τα κλαδιά: Κόψτε κλαδιά που κρέμονται χαμηλά που μπορεί να χρησιμοποιήσουν οι σκίουροι ως σημεία πρόσβασης στον κήπο σας. Αυτό δημιουργεί ένα ξεκάθαρο εμπόδιο και τους αποθαρρύνει από το να επιχειρήσουν μια ενέργεια υψηλού καλωδίου.
 • Και εγένετο φως: Οι σκίουροι προτιμούν το κάλυμμα από πυκνό φύλλωμα για να φωλιάσουν. Αραιώστε τις κατάφυτες περιοχές και αφήστε περισσότερο το ηλιακό φως να διεισδύσει. Αυτό κάνει τον κήπο σας λιγότερο φιλόξενο ως πιθανή κατοικία.
 • The Power of Predator Scents: Αν και μπορεί να μην θέλετε την πραγματική προσφορά να περιπλανάται στον κήπο σας, οι μυρωδιές που μιμούνται αρπακτικά όπως τα ούρα αλεπούς ή τα σφαιρίδια κουκουβάγιας μπορούν να είναι αποτελεσματικοί αποτρεπτικοί παράγοντες. Προσοχή: Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες στην ετικέτα του προϊόντος και βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές για χρήση γύρω από φυτά και κατοικίδια.

H2: Ζητήστε βοήθεια (The Friendly Kind)

 • Το κυνικό ιππικό: Οι σκύλοι μπορούν να είναι φυσικός αποτρεπτικός παράγοντας για τους σκίουρους. Η παρουσία και το άρωμά τους μπορεί να κάνει τους σκίουρους να αισθάνονται ανεπιθύμητοι. Ωστόσο, φροντίστε να επιβλέπετε τον σκύλο σας σε εξωτερικούς χώρους και να βεβαιωθείτε ότι δεν μπορεί να βλάψει οποιαδήποτε άγρια ​​ζωή.
 • Ο Φύλακας του Κήπου: Ένα στρατηγικά τοποθετημένο σκιάχτρο ή δόλωμα κουκουβάγιας μπορεί να τρομάξει τους σκίουρους και να τους κρατήσει στα πόδια τους. Προσοχή όμως: Οι σκίουροι είναι έξυπνα πλάσματα και μπορεί τελικά να συνηθίσουν σε αυτούς τους αποτρεπτικούς παράγοντες. Περιστρέψτε τις τοποθετήσεις δόλωμα σας και συνδυάστε τις με άλλες στρατηγικές για μέγιστη αποτελεσματικότητα.

Αγκαλιάστε την Ειρηνική Συνύπαρξη

Ενώ το να κρατάτε τους σκίουρους εντελώς μακριά από τον κήπο σας μπορεί να είναι μια μάχη που δεν τελειώνει, υπάρχουν τρόποι για να προωθήσετε την ειρηνική συνύπαρξη.

 • Προσφέρετε μια καθορισμένη ζώνη εκσκαφής: Δημιουργήστε μια ειδική περιοχή στον κήπο σας όπου θάβετε ξηρούς καρπούς και σπόρους ειδικά για σκίουρους. Αυτό τους παρέχει μια εναλλακτική πηγή τροφής και μειώνει τον πειρασμό να επιδρομούν στα πολύτιμα φυτά σας. Η τοποθεσία είναι το κλειδί: Τοποθετήστε την καθορισμένη ζώνη εκσκαφής μακριά από τις πολύτιμες φυτείες σας για να ελαχιστοποιήσετε τις παράπλευρες ζημιές.

Plant Power: The Beauty of Repellents

Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος φυτών που οι σκίουροι βρίσκουν δυσάρεστα, καθιστώντας τα εξαιρετικά φυσικά αποτρεπτικά. Εδώ είναι μερικά απωθητικά για τους σκίουρους ηλεκτρικούς σταθμούς που πρέπει να ενσωματώσετε στο σχεδιασμό του κήπου σας:

 • Νάρκισσοι και αλιούμ: Αυτές οι ανοιξιάτικες ομορφιές διαθέτουν μια έντονη μυρωδιά που οι σκίουροι βρίσκουν προσβλητική. Θα προσθέσουν χρώμα και θα αποτρέψουν τους ανεπιθύμητους επισκέπτες ταυτόχρονα.
 • Fritillaria: Αυτά τα κομψά λουλούδια σε σχήμα τρομπέτας όχι μόνο φαίνονται εντυπωσιακά αλλά διαθέτουν επίσης ένα έντονο μοσχομυριστό άρωμα που απωθεί τους σκίουρους.
 • ** Castor Bean:** Ενώ οι σπόροι του φυτού καστορίνι είναι ιδιαίτερα τοξικοί για τον άνθρωπο και τα ζώα, το ίδιο το φύλλωμα είναι αποτρεπτικό για τους σκίουρους λόγω της δυσάρεστης γεύσης του. Σημαντική σημείωση: Τα φυτά καστορίνι είναι πολύ τοξικά, γι’ αυτό να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν τα φυτεύετε. Κρατήστε τα μακριά από παιδιά και κατοικίδια και να φοράτε πάντα γάντια όταν τα χειρίζεστε.
 • Coleus: Αυτά τα πολύχρωμα φυλλώδη φυτά έρχονται σε μια ποικιλία από ζωντανές αποχρώσεις και έχουν ένα έντονο άρωμα που αποθαρρύνει τους σκίουρους.
 • Κατιφέδες: Οι κατιφέδες όχι μόνο είναι γνωστοί για τις χαρούμενες πορτοκαλιές τους, αλλά διαθέτουν επίσης μια φυσική εντομοκτόνο ιδιότητα που απωθεί μια ποικιλία παρασίτων, συμπεριλαμβανομένων των σκίουρων.

Θυμάμαι: Όταν χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε απωθητικό φυτικής προέλευσης, είναι σημαντικό να τα φυτεύετε σε επαρκείς ποσότητες για να είναι αποτελεσματικά.

Μακροπρόθεσμες στρατηγικές: Οχύρωση του κήπου σας

 • Φράχτη σαν επαγγελματίας: Ενώ οι σκίουροι μπορούν να χαρακτηριστούν ως ορειβάτες, ένας στιβαρός φράκτης μπορεί να είναι σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας. Επιλέξτε έναν φράχτη με ύψος τουλάχιστον έξι πόδια και με μεταλλικό πλέγμα που εκτείνεται ένα ή δύο πόδια κάτω από το έδαφος. Αυτό αποθαρρύνει τις προσπάθειες εκσκαφής.
 • Θάψτε αυτούς τους θησαυρούς: Όταν φυτεύετε νέα δέντρα και θάμνους, ειδικά εκείνα με βολβούς ή ξηρούς καρπούς, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα συρμάτινο καλάθι γύρω από τη ρίζα. Αυτό δημιουργεί ένα φυσικό φράγμα που εμποδίζει τους σκίουρους να σκάψουν τα πολύτιμα φυτά σας.
 • Η Δύναμη του Νερού: Οι ψεκαστήρες που ενεργοποιούνται με κίνηση μπορούν να είναι ένας εκπληκτικά αποτελεσματικός αποτρεπτικός παράγοντας. Η ξαφνική έκρηξη νερού τρομάζει τους σκίουρους και τους αποθαρρύνει να παραμείνουν.

Συμπέρασμα: Προστατεύοντας τον Παράδεισο του Κήπου σας

Εφαρμόζοντας αυτές τις ανθρώπινες και αποτελεσματικές λύσεις, μπορείτε να δημιουργήσετε έναν κήπο που είναι λιγότερο φιλόξενος για τους σκίουρους, παραμένοντας παράλληλα ένα καταφύγιο για τα αγαπημένα σας φυτά και λουλούδια. Θυμηθείτε, η συνέπεια είναι το κλειδί. Η χρήση ενός συνδυασμού αυτών των στρατηγικών και η προσαρμογή τους στη συγκεκριμένη διάταξη του κήπου σας θα οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη επιτυχία. Σύντομα, μπορείτε να αφιερώσετε λιγότερο χρόνο ανησυχώντας για τους ενοχλητικούς σκίουρους και περισσότερο χρόνο απολαμβάνοντας τα φρούτα (και τα λαχανικά!) του κόπου σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top