Πώς να Καλλιεργήσετε Ντομάτες Beefsteak

Οι ντομάτες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λαχανικά για καλλιέργεια. Τίποτα δεν έχει καλύτερη γεύση από μια ντομάτα φρέσκια από το αμπέλι. Η καλλιέργεια ντομάτας με μπριζόλα για φρέσκια κατανάλωση δεν είναι δύσκολη.

Οδηγός γρήγορης καλλιέργειας για τη μοσχαρίσια ντομάτα

Τύπος φυτού Κυρίως απροσδιόριστο Ανθεκτικός σε διαφέρει
Ζώνη ανθεκτικότητας USDA 3-9 Συντήρηση Μέτρια προς Υψηλή
Εποχή Καλοκαίρι, αρχές φθινοπώρου Τύπος εδάφους Γόνιμο, καλά αεριζόμενο
Εκθεση Πλήρης Κυρ pH εδάφους 6,2-6,8
Ώρα ωριμότητας Αποστράγγιση εδάφους Καλά στραγγιζόμενα
Ανάγκες σε νερό Μέτριος Φυτά συντροφιάς Μαρούλι, βασιλικός, παντζάρια
Βάθος Φύτευσης ¼ ίντσας βάθος Μην φυτεύετε κοντά Πατάτες, πιπεριές, μελιτζάνες
Διάστημα 3 πόδια Οικογένεια Solanaceae
Υψος 6 ποδια Γένος Solanum
Εξάπλωση 2-4 πόδια Είδος μεγάλοycopersicum
Κοινά παράσιτα και ασθένειες διαφέρει Ποικιλία διαφέρει

Τι είναι μια ντομάτα Beefsteak;

Μια ντομάτα τύπου μοσχαρίσιας μπριζόλας είναι μια ντομάτα σε φέτες. Τα περισσότερα είναι στρογγυλά, κόκκινα και έχουν σπόρους κατανεμημένους σε όλη την ντομάτα. Υπάρχουν μερικά άλλα χρώματα ντομάτας, όπως το μαύρο Cherokee, η ζέβρα και άλλα.

Καλλιέργεια και Ιστορία

Οι ντομάτες είναι εγγενείς στην Κεντρική και Νότια Αμερική, αλλά καλλιεργήθηκαν για πρώτη φορά στο Μεξικό. Μεταφέρθηκαν στην Ιταλία από τον Χριστόφορο Κολόμβο και από εκεί διαδόθηκαν στην Ευρώπη. Τώρα οι ντομάτες καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο.

Χαρακτηριστικά της ντομάτας Beefsteak

Συνήθεια ανάπτυξης

Οι περισσότερες μοσχαρίσιες ντομάτες είναι απροσδιόριστες. Υπάρχουν νάνες ποικιλίες που είναι καθοριστικές.

Μέγεθος καρπού, χρώμα, υφή, γεύση

Η μοσχαρίσια ντομάτα είναι γενικά στρογγυλή, κόκκινη και έχει χοντρή σάρκα. Είναι ζουμερό και μπορεί να ζυγίζει όσο ένα κιλό.

Τύπος ντομάτας

Οι ντομάτες τύπου Beefsteak μπορεί να είναι κειμήλιο ή υβρίδιο.

Ανθεκτικότητα φυτών

Οι ντομάτες Beefsteak ποικίλλουν ως προς την αντοχή στις κοινές ασθένειες της τομάτας.

Φροντίδα της ντομάτας Beefsteak

Να τι χρειάζονται οι ντομάτες τύπου μοσχαρίσιας μπριζόλας για να γίνουν μεγάλες και ζουμερές.

Φως

Οι ντομάτες τύπου Beefsteak χρειάζονται πλήρη ήλιο. Τα φυτεύω εκεί που θα έχουν τουλάχιστον οκτώ ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα. Επειδή κάνει ζέστη εκεί που μένω, φυτεύω τις ντομάτες μου εκεί που πέφτουν ο απογευματινός ήλιος ή χρησιμοποιώ ύφασμα σκιάς για να τις σκιάσω.

Εδαφος

Οι ντομάτες Beefsteak αναπτύσσονται καλύτερα σε καλά στραγγιζόμενο, γόνιμο έδαφος με pH 6,2-6,8. Για να ετοιμαστώ να φυτέψω τις ντομάτες μου, καλλιεργώ το χώμα σε βάθος έξι ιντσών. Απλώνω τρία εκατοστά κομπόστ στο καλλιεργημένο χώμα και μετά το ανακατεύω καλά με το χώμα. Παίρνω δείγματα εδάφους για μια δοκιμή εδάφους για να μάθω ποιο είναι το pH μου και ποια θρεπτικά συστατικά υπάρχουν στο χώμα μου. Όταν λαμβάνω τα αποτελέσματα πίσω, λιπαίνω σύμφωνα με τις συστάσεις της δοκιμής εδάφους. Μπορείτε να λάβετε οδηγίες δοκιμής εδάφους από τον αντιπρόσωπο της Extension ή τον αγροτικό σας σύμβουλο.

Φύτευση ντομάτας Beefsteak

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη μοσχαρίσια ντομάτα από σπόρους ή μεταφυτεύσεις. Για πλήρεις οδηγίες σχετικά με την έναρξη των σπόρων και τη φύτευση μεταμοσχεύσεων, δείτε το άρθρο μου.

Πότε να φυτέψετε ντομάτες με μπριζόλα

Φυτεύω τις μοσχαρίσιες ντομάτες μου όταν έχει περάσει κάθε κίνδυνος παγετού και το χώμα έχει ζεσταθεί. Περιμένω μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 70 βαθμούς F.

Νερό

Διατηρώ το έδαφος ομοιόμορφα υγρό από το να φυτέψω τα φυτά της ντομάτας μου μέχρι να πεθάνουν. Τα άνισα επίπεδα υγρασίας οδηγούν σε σήψη των άκρων των ανθέων. Προτείνω να ποτίζετε μια ίντσα την εβδομάδα μέχρι να δέσει τα φρούτα και μετά να ποτίζετε δύο εκατοστά την εβδομάδα. Εάν ζείτε σε ήπιο κλίμα, μπορείτε να ποτίζετε μία φορά την εβδομάδα μέχρι να δέσει τα φρούτα και μετά να ποτίζετε δύο φορές την εβδομάδα. Ζω σε ζεστό κλίμα, οπότε ποτίζω δύο φορές την εβδομάδα από την αρχή.

Θερμοκρασία

Οι ντομάτες Beefsteak είναι φυτά ζεστής εποχής. Η θερμοκρασία του αέρα πρέπει να είναι τουλάχιστον 70 μοίρες κατά τη μεταφύτευση των φυτών. Οι ντομάτες είναι πολύ ευαίσθητες στον παγετό και μπορεί να τις σκοτώσει ή να τις κασκώσει μόνιμα. Περιμένω να φυτέψω τις μοσχαρίσιες ντομάτες μου μέχρι να περάσει ο κίνδυνος παγετού.

Όταν η θερμοκρασία είναι πάνω από 90 βαθμούς, οι ντομάτες θα ανθίσουν αλλά δεν θα καρποφορήσουν. Μερικοί άνθρωποι θηλάζουν τα φυτά τους μέχρι να πέσει ξανά η θερμοκρασία και αρχίζουν να παράγουν, αλλά προτιμώ να τραβήξω τα φυτά και να ξεκινήσω πάλι φρέσκα το φθινόπωρο με νέα φυτά.

Λίπασμα

Πριν μεταφυτέψετε τα φυτά ντομάτας σας, προετοιμάστε το χώμα όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Εάν δεν έχετε τεστ εδάφους, απλώστε τέσσερα έως πέντε κιλά 10-10-10 ανά 100 πόδια σειράς. Εάν το χώμα σας έχει πολύ φώσφορο και κάλιο, όπως το δικό μου, απλώστε ένα κιλό 46-0-0 ανά 100 πόδια σειράς.

Όταν πήξει η πρώτη συστάδα φρούτων, θα πρέπει να αρχίσετε να λιπάνετε τακτικά τις ντοματούλες σας. Διαβάστε το άρθρο μου για περισσότερα λίπανση ντομάτας.

Κλάδεμα

Πολλές μοσχαρίσιες ντομάτες είναι απροσδιόριστες. Αυτά τα φυτά χρειάζονται κλάδεμα όταν εμφανιστεί η πρώτη συστάδα λουλουδιών. Αφαιρώ τα κορόιδα κοντά στη γραμμή του χώματος. Αφαιρώ επίσης τα κορόιδα που αναπτύσσονται εκεί που τα κλαδιά συναντούν το στέλεχος κάτω από το λουλούδι. Αφήνω τα κορόιδα ακριβώς κάτω από το λουλούδι.

Γιατί να φυτέψετε ντομάτες με μπριζόλα;

Οι ντομάτες Beefsteak είναι ιδανικές για κατανάλωση φρέσκων. Τα τρώω αμέσως από το αμπέλι ή χρησιμοποιώ φέτες τους σε BLT, σε χάμπουργκερ και σε άλλα σάντουιτς.

Κοινές ποικιλίες ντομάτας Beefsteak

Εδώ είναι μερικές κοινές ποικιλίες ντομάτας μοσχαρίσιας μπριζόλας.

  • Το Big Boy είναι μια απροσδιόριστη ντομάτα που έχει ντομάτες ξεκινώντας 78 ημέρες μετά τη μεταφύτευση.
  • Πρώιμο κορίτσι είναι μια απροσδιόριστη ποικιλία ντομάτας που παράγει ντομάτες μετά από 60 ημέρες.
  • Διασημότητα είναι μια καθορισμένη ποικιλία ντομάτας που παράγει ντομάτες μετά από 70 ημέρες. Είναι μια εξαιρετική ντομάτα για αρχάριους κηπουρούς.

Πού να αγοράσετε τοματίνια με μπριζόλα

Μπορείτε να αγοράσετε φυτά ντομάτας μοσχαρίσιας μπριζόλας σε σχεδόν όλα τα φυτώρια, τα μεγάλα καταστήματα και πολλούς διαδικτυακούς πωλητές. Οι σπόροι διατίθενται από τα ίδια μέρη.

Παράσιτα & Ασθένειες

Τα φυτά ντομάτας Beefsteak είναι ευάλωτα σε πολλές ασθένειες. Μπορείτε να βρείτε μια πλήρη λίστα με γνωστές ασθένειες της τομάτας στο το άρθρο μου.

Υπάρχουν πολλά παράσιτα που τους αρέσουν τα φυτά και οι ντομάτες. Μπορείτε να τα βρείτε σε αυτόν τον πλήρη κατάλογο των παρασίτων της τομάτας.

Συγκομιδή

Συγκομίστε τις ντομάτες μοσχαρίσιες μπριζόλες όταν είναι εντελώς κόκκινες ή το χρώμα που υποτίθεται ότι έχουν όταν είναι ώριμες, αλλά πριν μαλακώσουν. Οι πράσινες ντομάτες που είναι πλήρους μεγέθους μπορούν να ωριμάσουν βάζοντάς τις στον πάγκο. Αφήστε τις πράσινες ντομάτες να μην ακουμπούν μεταξύ τους.

Κοινές χρήσεις της ντομάτας Beefsteak

Οι ντομάτες μπριζόλα τρώγονται φρέσκες. Μερικοί τα τρώνε φρέσκα από το αμπέλι. Τα κόβω σε φέτες και τα τρώω σε χάμπουργκερ και σάντουιτς.

Συμπερασματικά, οι ντομάτες μπριζόλας είναι συνήθως απροσδιόριστες, τρώγονται φρέσκες και παράγουν μέχρι να ζεσταθεί πολύ ή να παγώσει. Μπορούν να καλλιεργηθούν από σπόρους ή να αγοραστούν και να μεταφυτευτούν. Οι ντομάτες Beefsteak είναι άμεσα διαθέσιμες παντού όπου πωλούνται σπόροι και φυτά.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top