Τα 10 καλύτερα φυτά συντροφιάς ραβέντι για έναν ακμάζοντα κήπο

Εικόνα από Του Ρέινολντς από Pixabay

Το ραβέντι, ο μεγαλοπρεπής βασιλιάς της άνοιξης, κοσμεί τους κήπους με τους ρουμπινί-κόκκινους μίσχους και τη γεύση της τάρτας. Αλλά ξέρατε ότι αυτό το βασιλικό λαχανικό ευδοκιμεί με μια πιστή αυλή συντρόφων; Αυτά τα άλλα φυτά όχι μόνο ενισχύουν την ανάπτυξη του ραβέντι αλλά δημιουργούν επίσης ένα ζωντανό οικοσύστημα που ωφελεί ολόκληρο τον κήπο.

Λοιπόν, εγκαταλείψτε το σόλο και ετοιμαστείτε να παρακολουθήσετε την άνθηση του βασιλείου του ραβέντι σας! Ας εξερευνήσουμε δέκα από τα καλύτερα συντροφικά φυτά για να ανυψώσετε το ραβέντι σας από συνηθισμένο σε εξαιρετικό.

Knights in Shining Armor: Repelling Pesky Pests

Το ραβέντι, δυστυχώς, δεν έχει ανοσία στην περιστασιακή εισβολή αφίδων ή σκαθαριών. Μην φοβάστε, γιατί η πρώτη μας ομάδα συντρόφων λειτουργεί ως περίπολος παρασίτων της φύσης!

The Allium Army (κρεμμύδια, σκόρδο, σχοινόπρασο)

 • Γιατί είναι υπέροχοι: Αυτά τα πικάντικα μέλη της οικογένειας allium, συμπεριλαμβανομένων των κρεμμυδιών, του σκόρδου και του σχοινόπρασου, εκπέμπουν μια έντονη οσμή που αποτρέπει πολλά κοινά παράσιτα του κήπου. Οι αφίδες, οι λευκές μύγες και ακόμη και μερικά ενοχλητικά τρωκτικά βρίσκουν την παρουσία τους δυσάρεστη, διατηρώντας το ραβέντι σας ασφαλές και αβλαβές.
 • Επιπλέον πόντοι: Οι Alliums δεν είναι απλώς σωματοφύλακες. Είναι επίσης ωφέλιμοι επικονιαστές, προσελκύοντας χρήσιμα έντομα όπως οι πασχαλίτσες που λεηλατούν επιβλαβή.

The Herb Brigade (Borage, Mint, Catnip)

 • Γιατί είναι υπέροχοι: Τα αρωματικά βότανα όπως το μποράτζο, η μέντα και το catnip όχι μόνο προσθέτουν μια πινελιά ομορφιάς στον κήπο σας, αλλά επίσης μπερδεύουν και απωθούν τα παράσιτα με τα δυνατά τους αρώματα.
 • Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη: Η μέντα, ενώ είναι φανταστική σύντροφος, μπορεί να είναι αρκετά επεμβατική. Φυτέψτε το σε μια γλάστρα ή σκεφτείτε μια έρπουσα ποικιλία μέντας για να την κρατήσετε περιορισμένη.

The Royal Court of Nutrient Enrichers

Ένα υγιές, ακμάζον έμπλαστρο ραβέντι χρειάζεται μια σταθερή παροχή θρεπτικών συστατικών. Αυτά τα επόμενα φυτά συντροφιάς λειτουργούν ως φυσικά λιπάσματα, εμπλουτίζοντας το έδαφος και προάγοντας τη βέλτιστη ανάπτυξη.

The Legume Legions (φασόλια, μπιζέλια)

 • Γιατί είναι υπέροχοι: Τα φασόλια και τα μπιζέλια, μέλη της οικογένειας των οσπρίων, έχουν μια υπερδύναμη – σταθεροποιούν το άζωτο στο έδαφος. Το άζωτο είναι ζωτικής σημασίας θρεπτικό συστατικό για όλα τα φυτά και αυτά τα όσπρια λειτουργούν σαν μικροσκοπικά εργοστάσια, μετατρέποντας το ατμοσφαιρικό άζωτο σε μια χρήσιμη μορφή που τρέφει το ραβέντι σας.
 • Διπλό καθήκον: Τα όσπρια όχι μόνο εμπλουτίζουν το έδαφος, αλλά είναι επίσης μια γευστική προσθήκη στην καλοκαιρινή σοδειά σας! Επιλέξτε αναρριχώμενες ποικιλίες φασολιών για να προσθέσετε κάθετο ενδιαφέρον στη διάταξη του κήπου σας.

The Cover Crop Crew (Φαγόπυρο, Marigolds)

 • Γιατί είναι υπέροχοι: Καλλιέργειες κάλυψης όπως το φαγόπυρο και οι κατιφέδες φυτεύονται ειδικά για τη βελτίωση της υγείας του εδάφους. Καταστέλλουν τα ζιζάνια, αποτρέπουν τη διάβρωση και προσθέτουν οργανική ύλη στο έδαφος καθώς αποσυντίθενται. Αυτό δημιουργεί ένα πιο πλούσιο, πιο γόνιμο περιβάλλον για να ευδοκιμήσει το ραβέντι σας.
 • Μπόνους προνόμιο: Οι κατιφέδες, με τις ζωηρές πορτοκαλιές τους, αποτρέπουν επίσης ορισμένους επιβλαβείς νηματώδεις από το να ριζώσουν στον κήπο σας.

The Royal Advisors: Προσέλκυση Χρήσιμων Επικονιαστών

Οι επικονιαστές όπως οι μέλισσες και οι πεταλούδες παίζουν κρίσιμο ρόλο σε έναν ακμάζοντα κήπο. Αυτά τα επόμενα φυτά συντροφιάς λειτουργούν ως μαγνήτες, προσελκύοντας αυτά τα ευεργετικά έντομα και εξασφαλίζοντας καλή επικονίαση για το ραβέντι σας.

The Bumblebee Ballroom (Borage, Cosmos, Yarrow)

 • Γιατί είναι υπέροχοι: Αυτοί οι ανθοφόροι σύντροφοι διαθέτουν ζωηρά χρώματα και πλούσιες σε νέκταρ άνθη που είναι ακαταμάχητα για τις μέλισσες και τις πεταλούδες. Με μια συνεχή βουή δραστηριότητας, το ραβέντι σας θα λάβει εξαιρετική επικονίαση, οδηγώντας σε μια άφθονη συγκομιδή.
 • Φύτευση για επιπτώσεις: Φυτέψτε ένα μείγμα ανθοφόρων συντρόφων με διαφορετικούς χρόνους ανθοφορίας για να εξασφαλίσετε συνεχή παροχή νέκταρ καθ ‘όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, κρατώντας τους επικονιαστές χαρούμενους όλο το καλοκαίρι.

Living Mulch για ένα Ευτυχισμένο Βασίλειο

Το επίστρωμα παίζει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της υγρασίας, στην καταστολή των ζιζανίων και στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του εδάφους. Αυτά τα επόμενα φυτά συντροφιάς μπορούν να λειτουργήσουν ως ζωντανό σάπια φύλλα, παρέχοντας αυτά τα οφέλη ενώ προσθέτουν ομορφιά και λειτουργικότητα στο έμπλαστρο ραβέντι σας.

The Strawberry Squad

 • Γιατί είναι υπέροχοι: Οι φράουλες είναι κλασικός σύντροφος για το ραβέντι. Δημιουργούν ένα ζωντανό σάπια φύλλα γύρω από τη βάση του ραβέντι, βοηθώντας στη διατήρηση της υγρασίας και στην καταστολή των ζιζανίων. Επιπλέον, τα εκτεταμένα φυτά φράουλας παρέχουν κάποια σκιά για το στέμμα του ραβέντι, το οποίο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του ηλιακού εγκαύματος κατά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
 • Κατάσταση win-win: Αυτή η συντροφική φύτευση είναι διπλή νίκη! Ενώ το ραβέντι σας ευδοκιμεί, θα απολαύσετε επίσης μια νόστιμη συγκομιδή από ζουμερές φράουλες. Απλά φροντίστε να δώσετε και στα δύο φυτά αρκετό χώρο για να αναπτυχθούν άνετα.

Πρόσθετες συμβουλές για έναν ανθισμένο κήπο με ραβέντι

Το κενό είναι το κλειδί: Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επαρκής χώρος μεταξύ του ραβέντι σας και των φυτών συντροφιάς σας για να αποτρέψετε τον συνωστισμό και τον ανταγωνισμό για πόρους.

Γνωρίστε τα φυτά σας: Ερευνήστε το ώριμο μέγεθος των επιλεγμένων συντρόφων σας για να αποφύγετε να καταπνίξουν το ραβέντι σας καθώς μεγαλώνουν

.Εναλλάξτε τις καλλιέργειές σας: Η φύτευση οσπρίων τη μια εποχή και η κάλυψη καλλιεργειών την άλλη συμβάλλει στη διατήρηση μιας υγιούς ισορροπίας θρεπτικών συστατικών στο έδαφος.

Παρατηρήστε και προσαρμόστε: Δώστε προσοχή στον κήπο σας και προσαρμόστε τη στρατηγική φύτευσης συνοδών σας με βάση αυτό που λειτουργεί καλύτερα στις συγκεκριμένες συνθήκες καλλιέργειας σας.

Συμπέρασμα: Ευημερούμε μαζί

Ενσωματώνοντας αυτά τα δέκα συντροφικά φυτά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ακμάζον οικοσύστημα στο βασίλειο του ραβέντι σας. Από την απώθηση των παρασίτων και τον εμπλουτισμό του εδάφους μέχρι την προσέλκυση επικονιαστών και την προσφορά ζωντανών πλεονεκτημάτων, αυτά τα συντροφικά φυτά δημιουργούν ένα αρμονικό περιβάλλον όπου όλοι ευδοκιμούν. Το ραβέντι σας θα ανταμειφθεί με βελτιωμένη ανάπτυξη, ισχυρότερους μίσχους και ενδεχομένως ακόμη πιο γλυκές αποδόσεις. Θυμηθείτε, ένας μικρός προγραμματισμός πηγαίνει πολύ μακριά. Λάβετε υπόψη τη διάταξη του κήπου σας, τη διαθεσιμότητα του ηλιακού φωτός και την επιθυμητή αισθητική όταν επιλέγετε τα συνοδευτικά φυτά σας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top