Τα 11 καλύτερα φυτά γραφείου που χρειάζονται φροντίδα χαμηλής συντήρησης

Στη φασαρία του σημερινού περιβάλλοντος γραφείου, είναι εύκολο να παραβλέψουμε τη σημασία ενός μικρού πράσινου.

Γνωρίζατε όμως ότι τα φυτά γραφείου μπορούν να κάνουν περισσότερα από το να φωτίσουν τον χώρο εργασίας σας; Μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα, να μειώσουν το στρες και ακόμη και να ενισχύσουν την παραγωγικότητα.

Ωστόσο, δεν έχουν όλοι έναν πράσινο αντίχειρα ή το χρόνο να φροντίσουν αυτά τα φυτά. Γι’ αυτό έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τις καλύτερες εγκαταστάσεις γραφείου που απαιτούν χαμηλή συντήρηση.

Αυτά τα ανθεκτικά φυτά μπορούν να ευδοκιμήσουν σε διάφορες συνθήκες γραφείου, καθιστώντας τα την τέλεια προσθήκη σε κάθε χώρο εργασίας.

1. Αφρικανική Βιολέτα

Αφρικανικές βιολέτες σε οικιακό περιβάλλον © onepony/istockphoto

Γνωστό για τα γοητευτικά, βελούδινα φύλλα του και τα ζωντανά, μοβ άνθη του, το African Violet μπορεί να προσθέσει μια πινελιά χρώματος σε κάθε χώρο εργασίας. Το African Violet ευδοκιμεί στο έμμεσο ηλιακό φως, καθιστώντας το ιδανικό για περιβάλλοντα γραφείου που ενδέχεται να μην έχουν άμεση έκθεση στο φυσικό φως.

Προτιμά ζεστό κλίμα και καλά στραγγιζόμενο έδαφος, αλλά δεν απαιτεί συχνό πότισμα, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για όσους έχουν φορτωμένο πρόγραμμα. Επιπλέον, το African Violet είναι συμπαγές σε μέγεθος, επομένως δεν θα πιάνει πολύ χώρο στο γραφείο σας.

Όχι μόνο ενισχύει την αισθητική εμφάνιση του γραφείου σας, αλλά βοηθά επίσης καθαρίζοντας τον αέρα. Έτσι, αν ψάχνετε για ένα φυτό που απαιτεί ελάχιστη φροντίδα ενώ φωτίζει τον χώρο εργασίας σας, το African Violet είναι μια εξαιρετική επιλογή.

2. Αγγλικά Ivy

Κισσός που μεγαλώνει από γλάστρα σε ξύλινο τραπέζι
Κισσός που μεγαλώνει από γλάστρα σε ξύλινο τραπέζι © GETTY IMAGES

Ο Αγγλικός κισσός, ή Hedera helix, είναι ένα ευέλικτο και ανθεκτικό φυτό γνωστό για τα ίχνη του αμπέλια και γυαλιστερό πράσινο φύλλα, μπορεί να καλλιεργηθεί ως κρεμαστό φυτό ή να αφεθεί να αναρριχηθεί.

Το English Ivy ευδοκιμεί σε μια σειρά συνθηκών φωτός, από χαμηλό έως έντονο έμμεσο φως, και προτιμά ένα τακτικό πρόγραμμα ποτίσματος. Ένα από τα χαρακτηριστικά του που ξεχωρίζει είναι καθαρισμός του αέρα ικανότητες. Είναι γνωστό ότι απομακρύνει τις τοξίνες από τον αέρα, συμβάλλοντας σε ένα πιο υγιεινό εσωτερικό περιβάλλον.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άγγλος Ivy απαιτεί κάποια συντήρηση για να διατηρείται η καλύτερη εμφάνιση, συμπεριλαμβανομένου του τακτικού κλαδέματος και της προστασίας από τα παράσιτα. Παρόλα αυτά, η ομορφιά, η ευελιξία και τα οφέλη για την υγεία το καθιστούν την καλύτερη επιλογή για χώρους γραφείων.

3. Φυτό φιδιού

Δύο φυτά φιδιού dracaena trifasciata (sansevieria trifasciata) που διακοσμούν μια ξύλινη επιφάνεια στον τοίχο
Δύο φυτά φιδιού dracaena trifasciata (sansevieria trifasciata) που διακοσμούν μια ξύλινη επιφάνεια στον τοίχο © Adam Yee/istockphoto

Το Snake Plant, γνωστό και ως η γλώσσα της πεθεράς, είναι α συνιστάται εργοστάσιο για χώρους γραφείων λόγω της ανθεκτικότητάς του και της χαμηλής συντήρησης. Αυτό το τροπικό φυτό αναγνωρίζεται από τα ψηλά, όρθια φύλλα του που έχουν ένα εντυπωσιακό σχέδιο που μοιάζει με φίδι, εξ ου και το όνομα.

Τα φυτά φιδιών είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμος και μπορούν να ανεχθούν ένα ευρύ φάσμα συνθηκών φωτός, από χαμηλό φωτισμό έως έντονο έμμεσο φως, καθιστώντας τα ιδανικά για διάφορα περιβάλλοντα γραφείου. Απαιτούν ελάχιστο πότισμα και είναι γνωστά για τους καθαρισμός του αέρα ικανότητες, απομακρύνοντας τις τοξίνες και βελτιώνοντας την ποιότητα του εσωτερικού αέρα.

Επιπλέον, Snake Plants είναι μη απαιτητικός και μπορούν να αντέξουν την παραμέληση, καθιστώντας τα ιδανικά για πολυάσχολους υπαλλήλους γραφείου. Το αρχιτεκτονικό τους σχήμα και το βαθύ πράσινο χρώμα προσθέτουν μια πινελιά κομψότητας σε κάθε χώρο εργασίας.

4. Aloe Vera

Φυτό αλόης βέρα σε σχέδιο μοντέρνα γλάστρα και λευκό μακέτα τοίχου
Φυτό αλόης βέρα σε σχέδιο μοντέρνα γλάστρα και λευκό μακέτα τοίχου © klenova/istockphoto

Με καταγωγή από την Αραβική Χερσόνησο, η Αλόη Βέρα είναι ένα χυμώδες φυτό που ευδοκιμεί στο έμμεσο ηλιακό φως. Τα παχιά, σαρκώδη φύλλα του αποθηκεύουν νερό, επιτρέποντάς του να αντέχει σε περιόδους παραμέλησης και σπάνιου ποτίσματος.

Εκτός από το χαμηλή συντήρησηη Aloe Vera είναι γνωστή για την καθαρισμός του αέρα ιδιότητες, καθώς βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα με την εξάλειψη των τοξινών. Το τζελ μέσα στα φύλλα του χρησιμοποιείται συχνά για ιατρικούς σκοπούς, όπως καταπραϋντικά εγκαύματα και ερεθισμούς του δέρματος.

Παρά τα πολυάριθμα οφέλη της, η Αλόη Βέρα παραμένει συμπαγές σε μέγεθος, καθιστώντας το κατάλληλο για τοποθέτηση στο γραφείο χωρίς να καταλαμβάνει πολύ χώρο. Η ανθεκτικότητά του, τα οφέλη για την υγεία και η οπτική του γοητεία το καθιστούν εξαιρετική προσθήκη σε κάθε συλλογή φυτών γραφείου.

5. Φιλόδενδρο

Πλούσιο τοπικό φυτό εσωτερικού χώρου «Philodendron Verrucosum» με σκούρα πράσινα βελούδινα φύλλα σε γλάστρα
Πλούσιο τοπικό φυτό εσωτερικού χώρου «Philodendron Verrucosum» με σκούρα πράσινα βελούδινα φύλλα σε γλάστρα © Firn/istockphoto

Το Philodendron, ένα μεγάλο γένος ανθοφόρων φυτών της οικογένειας Araceae, επιλέγεται συχνά για εσωτερικούς χώρους λόγω της προσαρμοστικότητάς του και χαμηλή συντήρηση. Αυτά τα τροπικά φυτά είναι εγγενή στα τροπικά δάση και έχουν εξελιχθεί για να ευδοκιμούν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Τα Φιλόδενδρο είναι γνωστά για τα πλούσια, φύλλα σε σχήμα καρδιάς που μπορεί να προσθέσει μια πινελιά πρασίνου και να βελτιώσει την αισθητική εμφάνιση οποιουδήποτε χώρου εργασίας. Είναι επίσης αποτελεσματικά σε καθαρίζοντας τον αέρα απομακρύνοντας τις τοξίνες, συμβάλλοντας σε ένα πιο υγιεινό εσωτερικό περιβάλλον.

Τα φιλόδεντρα απαιτούν ελάχιστη φροντίδα – προτιμούν το έμμεσο φως και πρέπει να ποτίζονται μόνο όταν η κορυφή του εδάφους είναι στεγνή. Η ανθεκτικότητά τους και η εύκολη φροντίδα τους τα καθιστούν εξαιρετική επιλογή για τη βελτίωση των χώρων γραφείων με ένα άγγιγμα της φύσης.

6. Oxalis

Oxalis triangularis φυτεμένο σε λευκή κεραμική γλάστρα
Oxalis triangularis φυτεμένο σε λευκή κεραμική γλάστρα © epicgardening.com

Το Oxalis, κοινώς γνωστό ως ξυλόζωο, είναι ένα γένος ανθοφόρων φυτών που περιλαμβάνει αρκετές εκατοντάδες είδη. Αυτά τα φυτά χαρακτηρίζονται από τους φύλλα που μοιάζουν με τριφύλλι και λεπτή, λουλούδια σε σχήμα καμπάνας που κυκλοφορούν σε ποικιλία χρωμάτων.

Το Oxalis απαιτεί ελάχιστη φροντίδα. Μπορεί να ευδοκιμήσει σε μια σειρά συνθηκών φωτός, από χαμηλό έως έντονο έμμεσο φως. Το φυτό αδρανεί σε δυσμενείς συνθήκες, μόνο για να αναπηδήσει όταν βελτιωθούν οι συνθήκες.

Ο Oxalis προτιμά α τακτικό πότισμα πρόγραμμα αλλά μπορεί να ανεχθεί σύντομες περιόδους ξηρασίας. Οι μοναδικές του κινήσεις των φύλλων, που αναδιπλώνονται τη νύχτα ή ως απόκριση στο άγγιγμα, προσθέτουν ένα δυναμικό στοιχείο στο χώρο εργασίας. Με την εύκολη περιποίηση και τη γοητευτική του εμφάνιση, το Oxalis μπορεί να φέρει μια νότα ομορφιάς της φύσης στο γραφείο.

7. Ρεξ Μπεγκόνια

Φυτό Rex Begonia σε γλάστρα σε ξύλινο τραπέζι
Φυτό Rex Begonia σε γλάστρα σε ξύλινο τραπέζι © Stramyk/istockphoto

Το Rex Begonia είναι ένα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου γνωστό για το πολύχρωμο και ανάγλυφο φύλλωμα. Τα φύλλα της Rex Begonia είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμά της, εμφανίζοντας περίπλοκα σχέδια σε αποχρώσεις του ασημί, ροζ, μωβ και πράσινο.

Αυτό το φυτό προτιμά το έμμεσο φως και το καλά στραγγιζόμενο έδαφος. Ωστόσο, απαιτεί λίγο περισσότερη φροντίδα σε σύγκριση με άλλα φυτά γραφείου, όπως προτιμά υψηλή υγρασία και πρέπει να είναι ποτίζονται τακτικά χωρίς να είναι υδατωμένο.

Παρά το ελαφρώς υψηλότερη συντήρηση, η εκπληκτική οπτική γοητεία του Rex Begonia το καθιστά μια αξιόλογη προσθήκη σε κάθε χώρο γραφείου. Προσθέτει μια ζωντανή πινελιά φύσης στο χώρο εργασίας, προωθώντας μια ήρεμη και ευχάριστη ατμόσφαιρα.

8. Φυτό νεφρίτη

Φυτό εσωτερικού χώρου Crassula ovata φυτό νεφρίτη δέντρο χρημάτων σε λευκή γλάστρα
Φυτό εσωτερικού χώρου Crassula ovata νεφρίτη φυτό χρήμα δέντρο σε λευκή γλάστρα © OlgaMiltsova/istockphoto

Το Jade Plant είναι ένα παχύφυτο που κάνει ένα υπέροχο φυτό γραφείου λόγω του χαμηλή συντήρηση και ελκυστική εμφάνιση. Ιθαγενής στη Νότια Αφρική, είναι γνωστό για το παχύ, γυαλιστερό, σκούρο πράσινο φύλλα που μοιάζουν με πέτρες νεφρίτη, εξ ου και το όνομα.

Τα φυτά νεφρίτη μπορούν να ανεχθούν διάφορες συνθήκες φωτός, αλλά προτιμούν το έντονο, έμμεσο φως. Απαιτούν ελάχιστο πότισμακαθιστώντας τα ιδανικά για όσους μπορεί να ξεχάσουν να ποτίζουν τα φυτά τους τακτικά.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Jade Plants είναι η ικανότητά τους να ζήσει για πολύ καιρό, που συχνά μεταδίδεται από γενιά σε γενιά. Πιστεύεται επίσης ότι φέρνουν καλή τύχη και ευημερίαπροσθέτοντας μια νότα θετικότητας στον χώρο εργασίας.

9. Lucky Bamboo

Green Lucky φυτό μπαμπού για διακόσμηση
Green Lucky φυτό μπαμπού για διακόσμηση © Ashish Kumar/istockphoto

Εγγενές στα τροπικά δάση της Αφρικής και σε μέρη της Νοτιοανατολικής Ασίας, το Lucky Bamboo δεν είναι αληθινό μπαμπού, αλλά πήρε το όνομά του από την εμφάνισή του που μοιάζει με μπαμπού. Είναι διάσημο για το ότι φέρνει καλή τύχη και ευημερίασύμφωνα με τις αρχές του Φενγκ Σούι.

Το Lucky Bamboo ευδοκιμεί σε έμμεσο φως και μπορεί να αναπτυχθεί τόσο στο νερό όσο και στο έδαφος, καθιστώντας το εξαιρετικά προσαρμόσιμο. Απαιτεί ελάχιστη φροντίδαχρειάζεται μόνο αλλαγή νερού κάθε δύο εβδομάδες όταν καλλιεργείται υδροπονικά.

Η ικανότητα του φυτού να αναπτύσσεται σε ποικίλες συνθήκες, μαζί με την κομψή, όρθια μορφή και το ζωηρό πράσινο χρώμα του, το καθιστούν μια οπτικά ελκυστική προσθήκη σε κάθε περιβάλλον γραφείου.

10. Spiderwort

Φυτό αραχνόχορτο σε ένα κρεμαστό καλάθι
Φυτό αραχνόχορτο σε κρεμαστό καλάθι © Bilal photos/istockphoto

Το Spiderwort είναι διάσημο για τα μακρά του, λεπτά φύλλα και λουλούδια με τρία πέταλα που κυκλοφορούν σε ποικιλία χρωμάτων. Αυτά τα φυτά είναι ανθεκτικά και προσαρμόσιμα, ικανά να ευδοκιμούν σε μια σειρά συνθηκών φωτός από χαμηλό έως έντονο έμμεσο φως.

Προτιμούν το υγρό χώμα, αλλά είναι επιεικής εάν περιστασιακά υποβρύχουν. Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Spiderwort είναι η ικανότητά του να λειτουργεί ως α βιοδείκτη ακτινοβολίας και χημικών ρύπων, καθιστώντας το λειτουργική προσθήκη σε περιβάλλον γραφείου.

Του εύκολη φροντίδασε συνδυασμό με την ελκυστική του εμφάνιση, κάνει το Spiderwort μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να βελτιώσουν τον χώρο εργασίας τους με χαμηλής συντήρησης πρασινάδα.

11. Κρίνος της Ειρήνης

Ειρήνη Λίλι
Peace Lily © Helin Loik-Tomson/istockphoto

Το Peace Lily είναι ένα δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου γνωστό για το κομψό του λευκά λουλούδια και καταπράσινο φύλλωμα. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για χώρους γραφείων λόγω του χαμηλή συντήρηση και καθαρισμός του αέρα ποιότητες.

Το Peace Lily ευδοκιμεί σε χαμηλό έως μέτριο φως, καθιστώντας το κατάλληλο για εσωτερικούς χώρους με περιορισμένο φυσικό φως. Προτιμά το υγρό χώμα, αλλά είναι επίσης αρκετά επιεικής αν κατά καιρούς ξεχνάτε να το ποτίζετε.

Ένα από τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του Peace Lily είναι η ικανότητά του να βελτίωση της ποιότητας του εσωτερικού αέρα με την απομάκρυνση των τοξινών. Εκτός από τα λειτουργικά του οφέλη, τα όμορφα άνθη και τα φύλλα του φυτού προσθέτουν μια πινελιά ηρεμίας και φρεσκάδας σε κάθε χώρο εργασίας.

συμπέρασμα

Η ενσωμάτωση εγκαταστάσεων χαμηλής συντήρησης στο γραφείο σας μπορεί να μεταμορφώσει τον χώρο εργασίας σας σε ένα πιο ήρεμο, ζωντανό και παραγωγικό περιβάλλον. Αυτά τα φυτά όχι μόνο προσθέτουν μια πινελιά φύσης στο γραφείο σας αλλά προσφέρουν επίσης πολλά οφέλη για την υγεία και την ευεξία με ελάχιστες απαιτήσεις φροντίδας.

Γιατί λοιπόν να περιμένετε; Ξεκινήστε την εξερεύνηση της λίστας μας με τις καλύτερες εγκαταστάσεις γραφείου με χαμηλή συντήρηση και φέρτε σήμερα στον χώρο εργασίας σας ένα κομμάτι από τα υπέροχα γήπεδα. Θυμηθείτε, ένα πιο πράσινο γραφείο είναι ένα πιο χαρούμενο και υγιές γραφείο.

Συχνές ερωτήσεις

Ποια είναι τα οφέλη από την ύπαρξη φυτών στο γραφείο;

Τα φυτά στο γραφείο μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα φιλτράροντας τους ρύπους και απελευθερώνοντας οξυγόνο, δημιουργώντας ένα πιο υγιεινό εσωτερικό περιβάλλον. Συμβάλλουν επίσης στη μείωση των επιπέδων άγχους, στην αύξηση της παραγωγικότητας και στη βελτίωση της συνολικής ευημερίας των εργαζομένων.

Πώς μπορώ να επιλέξω εγκαταστάσεις γραφείου που απαιτούν λίγη συντήρηση;

Αναζητήστε φυτά γνωστά για την ανθεκτικότητά τους και την ικανότητά τους να ευδοκιμούν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Τα παχύφυτα, όπως τα φυτά νεφρίτη και τα φυτά φιδιού, είναι εξαιρετικές επιλογές καθώς απαιτούν ελάχιστο πότισμα και μπορούν να ανεχθούν την παραμέληση. Επιπλέον, σκεφτείτε φυτά με ιδιότητες καθαρισμού του αέρα, όπως τα Philodendrons και τα Peace Lilies, για να βελτιώσετε περαιτέρω το περιβάλλον του γραφείου.

Ποια είναι η καλύτερη τοποθέτηση για φυτά γραφείου;

Τοποθετήστε τα φυτά γραφείου σε χώρους με έμμεσο ηλιακό φως, μακριά από αεραγωγούς και ρεύματα. Εξετάστε το ενδεχόμενο να τα τοποθετήσετε κοντά σε παράθυρα ή κάτω από τεχνητό φωτισμό για να παρέχεται επαρκής φωτισμός. Προσέξτε την εγγύτητά τους με ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς ορισμένα φυτά μπορεί να είναι ευαίσθητα στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Πόσο συχνά πρέπει να ποτίζω φυτά γραφείου;

Η συχνότητα του ποτίσματος εξαρτάται από παράγοντες όπως ο τύπος του φυτού, το μέγεθος της γλάστρας και οι περιβαλλοντικές συνθήκες. Κατά γενικό κανόνα, αφήστε το έδαφος να στεγνώσει μεταξύ των ποτισμών για να αποφύγετε το υπερβολικό πότισμα, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών. Είναι καλύτερο να βρίσκεστε υποβρύχια παρά πάνω από τα φυτά γραφείου, καθώς τα περισσότερα μπορούν να αντέξουν σύντομες περιόδους ξηρασίας.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top