Τα 7 αγγούρια με την καλύτερη γεύση για το 2024

Φαίνεται ότι υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων: εκείνοι που πιστεύουν ότι τα αγγούρια έχουν απλώς γεύση σαν τραγανό νερό και όσοι γνωρίζουν αυτά τα λαχανικά μπορούν να γεμίσουν με γεύση. Σε όποια κατασκήνωση κι αν πέσετε, η εύρεση των καλύτερων γευστικών αγγουριών μπορεί να αλλάξει τη γνώμη σας για αυτές τις καλοκαιρινές λιχουδιές.

Παραμερίζουμε τα ήπια, υδαρή και πικρά αγγούρια για να δημιουργήσουμε χώρο για γλυκές και γευστικές ποικιλίες που ζωντανεύουν τις σαλάτες και δημιουργούν τουρσιά με υπέροχη γεύση.

Θα καλύψω μερικά από τα καλύτερα γευστικά αγγούρια, συμπεριλαμβανομένων τουρσί, τεμαχισμόςκαι ποικιλίες χωρίς σπόρους.

Τι επηρεάζει τη γεύση του αγγουριού;

Ας ξεφύγουμε από ένα πράγμα: η ποικιλία δεν είναι το μόνο πράγμα που επηρεάζει τη γεύση ενός αγγουριού. Αυτό σημαίνει ότι αν πάρετε μια μπουκιά από ένα πικρό ή ήπιο αγγούρι, δεν θα πρέπει αυτόματα να υποθέσετε ότι πρέπει να εγκαταλείψετε αυτήν την ποικιλία.

Περιβαλλοντικές συνθήκες

Οι περιβαλλοντικοί παράγοντες μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη γεύση ενός αγγουριού. Οι στρεσογόνες συνθήκες μπορούν να οδηγήσουν τα φυτά να στείλουν μεγάλες ποσότητες κουκουρβιτακίνη στους καρπούς τους. Ενώ η κουκουρβιτακίνη βοηθά στην προστασία των φύλλων και των μίσχων από τα παράσιτα, αυτή η ένωση προκαλεί πικρία στα φρούτα.

Το άγχος της θερμοκρασίας μπορεί να κάνει τα αγγούρια να στείλουν κουκουρβιτακίνη στους καρπούς τους. Τόσο ο κρύος, υγρός καιρός όσο και ο ζεστός, ξηρός καιρός καταπονούν τα φυτά αγγουριού. Επομένως, θα πρέπει να αποφεύγετε να φυτεύετε αγγούρια όταν κάνει κρύο και να τα ποτίζετε καλά μόλις έρθει η ζέστη του καλοκαιριού.

Η έλλειψη νερού ή/και θρεπτικών συστατικών προκαλεί επίσης άγχος στα φυτά, οδηγώντας σε πικρά φρούτα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διατηρείτε τα φυτά αγγουριού σας καλά ποτισμένα και να τους παρέχετε ένα ισορροπημένο λίπασμα.

Τι είναι ένα αγγούρι χωρίς ραγίσματα;

Μερικές φορές, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τον όρο χωρίς ρέψιμο για να περιγράψουν αγγούρια με χαμηλό επίπεδο πικρίας. Τι σημαίνει όμως αυτό πραγματικά;

Καλά, ένα αγγούρι χωρίς ραγίσματα είναι απλώς ένα αγγούρι που εκτράφηκε για να έχει χαμηλό επίπεδο κουκουρβιτακίνης. Αυτό σημαίνει ότι συνήθως έχουν χαμηλότερα επίπεδα πικράδας, αλλά τα φυτά με υψηλή πίεση μπορεί να παράγουν πικρούς καρπούς.

Οι καλύτερες γευστικές ποικιλίες αγγουριού

Αν και η ποικιλία δεν είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει τη γεύση ενός αγγουριού, παίζει μεγάλο ρόλο. Αν θέλετε αγγούρια απαλλαγμένα από πικρία, γεμάτα γεύση και εξαιρετικά τραγανά, δοκιμάστε να φυτέψετε μερικές από τις παρακάτω ποικιλίες.

1. Tasty Green

Τύπος: Ιαπωνικά

Ημέρες ωρίμανσης: 60 μέρες

Μήκος ώριμης ηλικίας: εννέα ίντσες

Συνάντησα για πρώτη φορά το Tasty Green αγγούρι ενώ δούλευα σε μια φάρμα λαχανικών στη Βιρτζίνια. Όταν πήγαμε αυτά τα αγγούρια στην αγορά των αγροτών, οι αγοραστές ήταν συχνά επιφυλακτικοί για την ελαφρώς ακανόνιστη εμφάνιση αυτού του αγγουριού, αλλά η πινακίδα που ανακήρυξε το «αγαπημένο των αγροτών» ενθάρρυνε τους πελάτες να τα δοκιμάσουν.

Και μόλις το έκαναν, γαντζώθηκαν!

Τα φυτά παράγουν ιαπωνικά αγγούρια με λεπτή φλούδα και μακρύ, λεπτό σχήμα. Τα φρούτα είναι τυπικά έτοιμο για συγκομιδή όταν έχουν μήκος από επτά έως εννέα ίντσες, αν και μπορείτε να ξεφύγετε με το να τα μαζέψετε όταν είναι λίγο μακρύτερα.

Δεδομένου ότι αυτή η ποικιλία είναι χωρίς ρέψιμο, είναι συνήθως χαμηλή σε πικρία. Η γεύση είναι ένα ωραίο μείγμα γλυκού και τάρτας και τα cukes έχουν μια έντονη τραγανότητα.

Εάν καλλιεργήσετε αυτά τα αγγούρια στο έδαφος, οι καρποί μπορεί να κατσαρώσουν σε σχήμα S ή να στροβιλιστούν πλήρως. Αυτά τα funky-σχήμα αγγούρια εξακολουθούν να έχουν καλή γεύση, αλλά θα πρέπει να βάλετε τα φυτά με πέργκολα αν θέλετε μακρύτερα φρούτα.

Μπορείτε να αγοράσετε σπόρους Tasty Green από Βοτανικά Ενδιαφέροντα ή Βιολογικοί σπόροι υψηλής κοπής.

2. Yours Long

Μακριά αγγούρια Suyo

Τύπος: Ιαπωνικά

Ημέρες ωρίμανσης: 61 ημέρες

Μήκος ώριμης ηλικίας: 15 ίντσες

Το αγγούρι Suyo Long είναι ένα από τα προσωπικά μου αγαπημένα. Αυτά τα αγγούρια φαίνεται να είναι σχεδόν εξαιρετικά τραγανά και το μεγάλο μήκος τους σημαίνει ότι χρειάζεστε μόνο λίγα για να φτιάξετε μια σαλάτα με αγγούρι ή άλλο δροσιστικό πιάτο.

Με την πρώτη ματιά, αυτά τα αγγούρια μπορεί να είναι λίγο εκφοβιστικά λόγω του αγκαθωτού δέρματος και μερικές φορές του ακανθώδους σχήματος. Δεν βρίσκω το δέρμα πολύ ερεθιστικό, οπότε το αφήνω όταν τρώω. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να ξεφλουδίσετε εύκολα το δέρμα εάν προτιμάτε.

Αυτά τα αγγούρια συχνά κουλουριάζουν όταν τα αμπέλια τους αφήνονται να ακολουθούν κατά μήκος του εδάφους, οπότε θα θελήσετε να βάλετε πέργκολα στα φυτά εάν ελπίζετε για ίσια αγγούρια. Ένα πάνελ βοοειδών, μια περίφραξη ή ένα δίχτυ Hortinova είναι όλα καλές επιλογές.

Λοιπόν, τι γίνεται με τη γεύση;

Τα αγγούρια Suyo Long είναι χωρίς ραγίσματα και γλυκά. Είναι μάλλον ήπια στη γεύση και είναι υπέροχα μόνα τους ή προστίθενται σε σαλάτες και σάντουιτς.

Και όπως προαναφέρθηκε, αυτοί οι τύποι είναι τραγανοί. Το είδος του τραγανού που λαχταράς σε ένα τουρσί και το κυνηγάς όταν φτιάχνεις μια σαλάτα ταζίκι. Το ραβδωτό σχήμα τους σημαίνει επίσης ότι η κοπή αυτών των αγγουριών σε στρογγυλά οδηγεί σε φέτες με κομμένες άκρες.

Δεδομένου ότι αυτά τα αγγούρια μπορούν να μεγαλώσουν τόσο πολύ και είναι παραγωγικοί παραγωγοί, μπορεί να χρειαστεί να φυτέψετε μόνο ένα ή δύο φυτά. Τα φρούτα συνήθως μεγαλώνουν σε μήκος πάνω από ένα πόδι και τα αγγούρια μπορούν ακόμη και να παραμείνουν γλυκά και τραγανά μόλις φτάσουν τις 20 ίντσες.

Μπορείτε να βρείτε σπόρους Suyo Long στο Johnny’s Selected Seeds και Ανταλλαγή σπόρων Southern Exposure.

3. Ντίβα

Diva Cumbers

Τύπος: κόφτης με λεπτό δέρμα

Ημέρες ωρίμανσης: 58 ημέρες

Μήκος ώριμης ηλικίας: επτά ίντσες

Αν θέλετε ένα αγγούρι με λεπτό δέρμα, χωρίς κουκούτσια, το Diva είναι μια εξαιρετική επιλογή. Αυτό ποικιλία αγγουριού αναρρίχησης παράγει καρπούς μεσαίου μεγέθους με λεία, σκούρα πράσινη φλούδα.

Η Diva είναι παρθενοκαρπική, πράγμα που σημαίνει ότι τα φυτά μπορούν να παράγουν καρπούς ακόμα κι αν τα άνθη δεν έχουν γονιμοποιηθεί. Όχι μόνο αυτό σημαίνει ότι αυτή η ποικιλία μπορεί να καλλιεργηθεί σε σφραγισμένα ψηλά τούνελ ή κάτω από προστατευτικά καλύμματα σειρών, αλλά σημαίνει επίσης ότι τα αγγούρια είναι χωρίς σπόρους!

Αυτά τα αγγούρια είναι καλύτερα όταν μαζεύονται μικρά, γι’ αυτό προσέχετε τα φυτά και συγκομίζετε τακτικά. Εφόσον τα αποκτήσετε όταν έχουν μήκος κάτω από επτά ίντσες, τα φρούτα είναι τραγανά και γλυκά με μια νότα ξινής γεύσης.

Τα φυτά είναι ανθεκτικά σε διάφορες κοινές ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του ωιδίου, του κιτρίνισμα των φλεβών του αγγουριού και της ψώρας.

Ψάξτε για σπόρους Diva στο Johnny’s Selected Seeds και Eden Brothers.

4. Όρκα

Αγγούρια Όρκας

Τύπος: Αγγλικά με λεπτό δέρμα

Ημέρες ωρίμανσης: 58 ημέρες

Μήκος ώριμης ηλικίας: 15 ίντσες

Όπως και οι άλλες ποικιλίες αγγουριού αυτής της λίστας, η Όρκα είναι νικητής όσον αφορά τη γεύση. Είναι γεμάτο γεύση, με γλυκύτητα και οξύτητα όλα σε ένα μόνο κομμάτι. Και πίκρα; Όχι με αυτά τα αγγούρια!

Οι καρποί της όρκας έχουν λεπτή φλούδα που δεν τους πειράζει ακόμη και οι πιο απαιτητικοί τρώγοντες. Φυσικά, μπορείτε να τα ξεφλουδίσετε αν έχετε Πραγματικά δεν θέλετε να φάτε το δέρμα.

Ένας παράγοντας που κάνει τα αγγούρια Orca να ξεχωρίζουν είναι το εντυπωσιακό μήκος τους. Τα φρούτα μπορούν να φτάσουν έως και 20 ίντσες, ενώ παραμένουν τραγανά, αρωματικά και χωρίς πικρά. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται μόνο να μαζέψετε ένα ή δύο φρούτα για να καταλήξετε σε μια αρκετά μεγάλη συγκομιδή.

Τα αγγούρια συνήθως αναπτύσσονται ευθεία, είτε αφήνετε τα φυτά να ακολουθούν στο έδαφος είτε τα εκπαιδεύετε να σκαρφαλώνουν σε μια πέργκολα.

Μπορείτε να αγοράσετε σπόρους αγγουριού Orca από Σπόροι ποιότητας Osborne.

5. Μάνι

Τύπος: Αγγλικά με λεπτό δέρμα

Ημέρες ωρίμανσης: 58 ημέρες

Μήκος ώριμης ηλικίας: επτά ίντσες

Αν ψάχνετε για ένα «κανονικό» αγγλικού τύπου αγγούρι, ο Manny είναι μια εξαιρετική επιλογή! Αυτά τα φυτά παράγουν καρπούς με λεπτό δέρμα που έχουν μήκος περίπου επτά ίντσες.

Τα αγγούρια είναι ελαφρώς ραβδωτά, δίνοντας ένα ενδιαφέρον σχήμα όταν κόβονται σε φέτες. Ωστόσο, τα φρούτα είναι επίσης νόστιμα όταν κόβονται σε δόρατα ή τρώγονται ολόκληροι.

Η γεύση τους είναι κυρίως γλυκιά με λίγη οξύτητα που βοηθά στην εξισορρόπησή της.

Το αγγούρι Manny έχει καλή απόδοση ακόμα και όταν οι θερμοκρασίες είναι λίγο κρύες ή πολύ ζεστές. Ενώ αυτές οι θερμοκρασίες συχνά κάνουν τα αγγούρια πικρά, τα αγγούρια Manny τείνουν να παραμένουν απαλλαγμένα από πικρία.

Μπορείτε να αγοράσετε σπόρους αγγουριού Manny από Βιολογικοί σπόροι υψηλής κοπής.

6. Σταφύλια πρόποδες

Αγγούρια σταφύλια πρόποδων

Τύπος: τουρσί

Ημέρες ωρίμανσης: 55 ημέρες

Μήκος ώριμης ηλικίας: τρεις ίντσες

Όταν έρθει η ώρα να φτιάξετε τουρσιά αγγουριού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιαδήποτε ποικιλία αγγουριού. Ωστόσο, τα μικρά αγγουράκια τουρσί είναι ιδανικά για να τα διατηρούν ολόκληρα ή να τα κόβουν σε φέτες που μπορούν να κρατηθούν εύκολα.

Το πρόβλημα με το τουρσί των αγγουριών είναι ότι συχνά αναπτύσσουν μυτερές άκρες, πικράδα ή περίεργη υφή. Και κανείς δεν το θέλει αυτό.

Εκεί μπαίνει το Vorgebirgstrauben! Αυτό το αγγούρι μπορεί να έχει ένα δύσκολο όνομα στην προφορά, αλλά είναι νικητής όταν πρόκειται για τουρσί αγγουριών.

Τα φυτά παράγουν σταθερά καρπούς για πολλές εβδομάδες, και τα αγγούρια σπάνια είναι παραμορφωμένα. Παραμένουν επίσης γλυκά και τραγανά χωρίς καμία πικρία.

Τα δέρματα καλύπτονται από μικρά εξογκώματα που οδηγούν σε μια διασκεδαστική υφή όταν τα τρώτε.

Έχετε ακόμα αμφιβολίες για τη γεύση αυτού του αγγουριού; Οι εκτροφείς σπόρων στο Uprising Seeds έχουν δοκιμάσει δεκάδες αγγούρια τουρσί όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά το Vorgebirgstrauben ήταν το πρώτο που πίστευαν ότι ήταν αρκετά καλό για να αναπαραχθεί για πωλήσεις σπόρων!

Με αυτά τα λόγια, αναζητήστε σπόρους Vorgebirgstrauben στο Uprising Organics.

7. Μεξικάνικο αγγουράκι

Μεξικάνικα αγγούρια με αγγουράκι

Τύπος: μίνι

Ημέρες ωρίμανσης: 67 ημέρες

Μήκος ώριμης ηλικίας: μια ίντσα

Όταν σκέφτεστε τα αγγούρια, πιθανότατα σκέφτεστε να κόβετε κύβους σε φέτες ή μικρότερα picklers. Αλλά αυτά δεν είναι τα μόνα είδη αγγουριών εκεί έξω!

Τα μεξικάνικα αγγουράκια, γνωστά και ως cucamelons ή πεπόνια ποντικιών, είναι μικροσκοπικά φρούτα που μεγαλώνουν σε μήκος μόνο περίπου μία ίντσα! Έχουν σχήμα μακρόστενο και δέρμα με πράσινο σχέδιο, που τα κάνει να μοιάζουν με μινιατούρες καρπούζι.

Δεδομένου ότι τα φρούτα είναι τόσο μικρά, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μαζευτούν από τα μεγαλύτερα αγγούρια. Ωστόσο, η μοναδική τους γεύση κάνει την επιπλέον δουλειά να αξίζει τον κόπο.

Αυτά τα μικροσκοπικά φρούτα δεν είναι αληθινά αγγούρια, αλλά έχουν μια γνώριμη γεύση αγγουριού με μοναδικούς τόνους εσπεριδοειδών. Νομίζω ότι έχουν σχεδόν γεύση σαν αγγούρια που έχουν περιχυθεί με μερικά squirts λεμόνι ή χυμό λάιμ.

Είναι σημαντικό να μαζεύετε αυτούς τους καρπούς όταν είναι ακόμη μικροί, καθώς γίνονται σπόροι και χυλοί όταν αφήνονται να μεγαλώσουν περισσότερο από μία ίντσα.

Αν και αυτά τα αγγούρια είναι αρκετά μικρά, οι καρποί εξακολουθούν να αναπτύσσονται σε μακριά αμπέλια που χρειάζονται μερικούς μήνες για να αρχίσουν να παράγουν καρπούς.

Μπορείτε να αγοράσετε σπόρους μεξικάνικο αγγουράκι στο Johnny’s Selected Seeds και Βιολογικοί σπόροι υψηλής κοπής.

Συμβουλές για την καλλιέργεια αγγουριών με υπέροχη γεύση

Τώρα που γνωρίζετε μερικές από τις πιο γευστικές ποικιλίες αγγουριού, θα σας παρουσιάσω μερικές συμβουλές για να καταλήξετε με νόστιμα κύβους.

Αρχικά, να θυμάστε ότι τα αγγούρια είναι φυτά ζεστού καιρού. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένετε έως ότου οι θερμοκρασίες τη νύχτα είναι σταθερά πάνω από 60°F πριν φυτέψετε αγγούρια σε εξωτερικούς χώρους. Ο Μάιος ή ο Ιούνιος είναι συνήθως ένας καλός μήνας για να ξεκινήσετε τη φύτευσή τους.

Μόλις τα φυτά αγγουριού σας είναι στο έδαφος, φροντίστε να διατηρείτε το χώμα καλά ποτισμένο. Τα αγγούρια είναι κυρίως νερό και τα φυτά χρειάζονται πολλή υγρασία για να ευδοκιμήσουν. Το ξηρό έδαφος μπορεί να οδηγήσει σε πικρά και/ή κακοσχηματισμένα αγγούρια.

Όταν ποτίζετε, μουλιάστε καλά το χώμα για να ενθαρρύνετε τα φυτά να αναπτύξουν βαθιές ρίζες. Και να θυμάστε ότι τα φυτά απαιτούν περισσότερο νερό σε ζεστό καιρό!

Δεδομένου ότι το υπερβολικό άγχος μπορεί να οδηγήσει σε πικρά αγγούρια, κάντε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να προστατεύσετε τα φυτά σας από κοινά παράσιτα. Τα σκαθάρια του αγγουριού λατρεύουν να μασούν τα φύλλα, τους μίσχους και τους καρπούς του αγγουριού. Μου αρέσει να καλύπτω νεαρά φυτά με δίχτυα εντόμων ή κάλυμμα σειρών για να αποκλείσω αυτά τα παράσιτα.

Μέχρι τη στιγμή που τα φυτά αρχίζουν να ανθίζουν, είναι συχνά αρκετά δυνατά για να υποστούν λίγη ζημιά από το σκαθάρι. Εάν τα παράσιτα είναι προβληματικά, μπορείτε να δημιουργήσετε κίτρινες κολλώδεις παγίδες ή να ψεκάσετε τα παράσιτα με λάδι neem.

Τέλος, θυμηθείτε να μαζεύετε τα αγγούρια σας όταν έχουν το σωστό μέγεθος! Το ιδανικό μέγεθος συγκομιδής εξαρτάται από την ποικιλία, επομένως φροντίστε να ερευνήσετε τον τύπο που καλλιεργείτε. Εάν μαζέψετε τα φρούτα όταν είναι πολύ μεγάλα, μπορεί να καταλήξετε με υδαρή και μαλακά αγγούρια.

Τυλίγοντας

Με μια τέτοια μεγάλη ποικιλία αγγουριών που διατίθενται, μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποια είδη να καλλιεργήσουμε! Η επιλογή μιας από τις πιο γευστικές ποικιλίες αγγουριού θα οδηγήσει σε φρούτα που είναι γλυκά και τραγανά με λίγη πικράδα.

Αφού φυτέψετε μία από αυτές τις ποικιλίες, θυμηθείτε να φροντίζετε καλά τα φυτά αγγουριού σας. Χορήγηση γεμάτος ήλιος, Πολυ νεροκαι επαρκές λίπασμα θα βοηθήσει τα φυτά να ευδοκιμήσουν.

Συχνές Ερωτήσεις

Ποια αγγούρια είναι τα λιγότερο πικρά;

Αν θέλετε να αποφύγετε τα πικρά αγγούρια, αναζητήστε ποικιλίες χωρίς ραγίσματα. Το νόστιμο πράσινο, το Diva και το Suyo Long είναι μερικοί μόνο τύποι αγγουριών χωρίς ραγίσματα.

Είναι καλύτερα τα μεγαλύτερα αγγούρια;

Τα μεγαλύτερα αγγούρια δεν έχουν απαραίτητα καλύτερη ή χειρότερη γεύση. Το μέγεθος του αγγουριού εξαρτάται από την ποικιλία καθώς και από το πότε συγκομίστηκε. Ωστόσο, τα αγγούρια που συλλέγονται όταν είναι πολύ μεγάλα μπορεί να είναι υδαρή, πικρά ή χυλώδη.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top