Τι είναι να τρώω τα φυτά πιπεριάς μου τη νύχτα;

Θα νόμιζες ότι τα φυτά της πικάντικης ή γλυκιάς πιπεριάς θα απέτρεπαν όλα τα ζώα και τα έντομα, αλλά αυτό δεν ισχύει!

Πολλά παράσιτα του κήπου όπως οι κάμπιεςτα σαλιγκάρια και οι αφίδες προτιμούν να τρέφονται με αυτά τα φυτά λόγω των αρωματικών φύλλων και των απολαυστικών τους γεύσεων.

τι τρώει φυτό πιπεριάς τη νύχταΚαρφίτσα

Αυτό το άρθρο θα απαντήσει “τι τρώει τα φυτά πιπεριάς μου;” και πώς μπορείτε να καταλάβετε αν ταλαιπωρούν τα φυτά πιπεριάς σας.

Ποια είναι τα παράσιτα της πιπεριάς μου;

Λοιπόν, ποια είναι αυτά τα ενοχλητικά παράσιτα που καταστρέφουν τις καλλιέργειες πιπεριάς και άλλα είδη λαχανικών; Οι πικάντικες πιπεριές αποτρέπουν τα περισσότερα πουλιά και ζώα, αλλά ορισμένα έντομα δεν φαίνεται να ενοχλούν καθόλου τη ζέστη. Φαίνεται ότι έχουν μια τάση για πικάντικα τσίλι, ή ακόμα και γλυκές πιπεριές, για αυτό το θέμα.

Υπάρχουν αρκετά σφάλματα φυτών που συχνάζουν στα φύλλα πιπεριάς και μπορεί να τους προκαλέσουν σοβαρή ζημιά. Μερικές φορές δεν μπορούμε να τα δούμε, αλλά γνωρίζουμε ότι επί του παρόντος βασίζονται στην καταστροφή τους στα φύλλα και το σώμα του φυτού.

Ποιοι είναι λοιπόν οι μεγαλύτεροι ένοχοι εδώ;

κάμπιες

Υπάρχουν δύο κύριοι ένοχοι σε αυτή την κατηγορία: σκουλήκια τομάτας και οι κερατοσκώληκες του καπνού. Κοινό στις ΗΠΑ και τον Καναδά, αυτές οι κάμπιες λατρεύουν να μασούν συνεχώς.

Θα ήταν εξαιρετικά εύκολο για μια ομάδα κάμπιων να καταστρέψει ένα ολόκληρο φυτό κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε πρέπει να προσέξετε αυτούς τους τύπους.

Ας υποθέσουμε ότι τα φύλλα των φυτών σας έχουν μεγάλες ορατές τρύπες, κατεστραμμένα φύλλα και λουλούδια. Μια άλλη ένδειξη είναι οι ουλές στην επιφάνεια των πιπεριών σας. Αν δείτε κάποιο από αυτά τα σημάδια, μπορεί να έχετε κολλήσει ντομάτας ή κερατοσκώληκες καπνού.

Ακάρεα αράχνης

Ξέρετε αυτά τα μικρά κόκκινα ζωύφια; Λοιπόν, ονομάζονται ακάρεα αράχνης, και μπορεί να είναι αρκετά το παράσιτο! Όταν πρόκειται για φυτά, προτιμούν να επιτίθενται στα φύλλα πάνω από τις πιπεριές ή τη βλάστηση.

Αν αρχίσετε να παρατηρείτε ότι οι κάτω πλευρές των φύλλων στα φυτά σας φαίνεται να έχουν ένα άγνωστο στρώμα σκόνης, τότε αυτή είναι η τηλεφωνική κάρτα του ακάρεου αράχνης. Αυτό που φαίνεται να είναι σκόνη είναι μια συνάθροιση από αυτά τα μικρά παράσιτα. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ιμάντες στα φύλλα.

Pepper Weevils

Πολλοί παραγωγοί πιπεριάς απεχθάνονται τους τρυγόνια πιπεριάς και όλες τις ζημιές που προκαλούν. Τρέφονται με όλα τα μέρη του φυτού και προτιμούν να τρέφονται τη νύχτα.

Σχετίζεται με: Γιατί κιτρινίζουν τα φύλλα της πιπεριάς μου;

Θυσανόπτερα

Ένα άλλο μικροσκοπικό έντομο είναι ο θρίπας. Οι θρίπες προκαλούν ζημιές μασώντας φύλλα και άνθη πιπεριάς. Μπορεί να παρατηρήσετε ρυτίδες και ουλές στα φυτά σας.

Έχουν επίσης την ικανότητα να μεταφέρουν έναν ιό που βλάπτει τα φυτά που ονομάζεται Necrotic Spot Virus (INSV). Μόλις μολυνθεί ο θρίπας, μπορεί να μεταδώσει αυτόν τον ιό σε άλλα φυτά. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να θεραπεύσετε τα προσβεβλημένα φυτά.

Ωστόσο, είναι ευκολότερο να εξαλειφθούν από πολλά από τα άλλα παράσιτα που αναφέρονται εδώ. Αλλά αυτά είναι αυτά που πρέπει να προσέξετε.

Αφίδες

Υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικά είδη Αφίδων, ένα παράσιτο που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στα φυτά πιπεριάς σας. Αυτό το κάνουν ρουφώντας τα υγρά από τα φυτά, με αποτέλεσμα να στεγνώνουν και τα φύλλα να καμπυλώνουν.

Ένα ξεκάθαρο δώρο ότι έχετε μια κακή περίπτωση αφίδων είναι εάν παρατηρήσετε μια κολλώδη ουσία στα φυτά σας. Αυτή η κολλώδης ουσία είναι γνωστή ως «μελίτωμα» και είναι προϊόν όλων των σακχάρων που απομυζούν οι αφίδες από το φυτό.

Ενα προσβολή αφίδων σε φυτά πιπεριάς μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ζημιά εάν δεν τεθούν έγκαιρα, ΚΑΙ πολλαπλασιάζονται γρήγορα. Προσέξτε λοιπόν αυτά τα παιδιά.

Σκαθάρια ψύλλων

Αυτά τα μικρά σκαθάρια θα μασήσουν μικρά κουκούτσια και τρύπες στα φύλλα των φυτών σας. Στη χειρότερη τους, σκαθάρια ψύλλων μπορούν να προκαλέσουν καχελώδη και μαραμένα φυτά.

Αυτά τα παράσιτα είναι στα χειρότερα τους την άνοιξη. Τους αρέσουν τα νεοεκκολαφθέντα σπορόφυτα και τα πρόσφατα φυτρωμένα φυτά και θα καταστρέψουν τον κήπο σας πριν καν ξεκινήσει αν δεν προσέχετε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα ιαπωνικά σκαθάρια επιτίθενται επίσης στα φυτά πιπεριάς.

Σαλιγκάρια και γυμνοσάλιαγκες

Σαλιγκάρια και γυμνοσάλιαγκες που τρώνε φυτά έχουν τη συνήθεια να μασουλάνε τα φύλλα των φυτών πιπεριάς. Θα είναι εύκολο να προσδιορίσετε αν έχετε να κάνετε με σαλιγκάρια ή γυμνοσάλιαγκες γιατί θα παρατηρήσετε το γλοιώδες ίχνος που αφήνουν πίσω τους. Θα είναι επίσης εύκολο να τα διαλέξετε.

Λευκές μύγες

Αν δώσετε στο φυτό σας λίγο κούνημα και παρατηρήσετε μικροσκοπικές λευκές μύγες στον αέρα, έχετε να κάνετε με λευκές μύγες. Όπως η αφίδα, οι λευκές μύγες στα φυτά πιπεριάς ρουφούν το χυμό των φυτών και αφήνουν πίσω τους μια κολλώδη ουσία «μελιτώματος».

Η ουσία σύντομα θα μετατραπεί σε μούχλα και αυτό θα εμποδίσει την ανάπτυξη των φυτών σας. Μπορεί να είναι πολύ καταστροφικά και συνήθως μπορείτε να τα βρείτε στην κάτω πλευρά των φύλλων.

Οι κολλώδεις παγίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν πάνω από φυτοφάρμακα για τη μείωση του πληθυσμού των λευκών μυγών.

συμπέρασμα

Αν έχετε αναρωτηθεί, “τι τρώει τα φυτά πιπεριάς μου;” τώρα ξέρεις! Εάν μπορείτε να καταλάβετε τι επιτίθεται στα φυτά σας, μπορείτε να διαμορφώσετε μια αποτελεσματική στρατηγική και απάντηση για να διατηρήσετε τα φυτά σας προστατευμένα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top