Τι είναι τα αγγούρια χωρίς ραβδώσεις – Πώς μπορείτε να τα καλλιεργήσετε και να τα μαζέψετε;

Τα αγγούρια μπορεί να κάνουν τους ανθρώπους να ρέψουν, κάτι που είναι ντροπιαστικό. Ωστόσο, οι κτηνοτρόφοι έχουν δημιουργήσει αγγούρια που προκαλούν λιγότερα ρέψιμο, που ονομάζονται αγγούρια χωρίς ρέψιμο. Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για να καλλιεργήσετε αγγούρια χωρίς ραγίσματα.

Οδηγός γρήγορης καλλιέργειας για το αγγούρι χωρίς ραγίσματα

Τύπος φυτού Ετήσιο Ανθεκτικός σε Διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία
Ζώνη ανθεκτικότητας USDA 2α-11β Συντήρηση Μέτριος
Εποχή Αργά την άνοιξη μέσα από παγετό Τύπος εδάφους Εύφορος
Εκθεση Πλήρης ήλιος pH εδάφους 6-6,8
Ώρα ωριμότητας 50-70 ημέρες Αποστράγγιση εδάφους Καλά στραγγιζόμενα
Ανάγκες σε νερό βαρύς Φυτά συντροφιάς Γλυκό Alyssum, Yarrow, Άνηθος, Σίκαλη, Φαγόπυρο, Ραπανάκια, Κωνοφόρα, Borage, Γλυκάνισος Ύσσωπος, Μέντα
Βάθος Φύτευσης ½ ίντσα βάθος Μην φυτεύετε κοντά Μαρούλι, Ρόκα, Παντζάρια
Διάστημα 6 ποδια Οικογένεια Cucurbitaceae
Υψος 8-18 ίντσες Γένος αγγούρια
Εξάπλωση 3-8 πόδια Είδος sativus
Κοινά παράσιτα και ασθένειες Φούρα των φύλλων Alternaria, Αφίδες Anthracnose, σκαθάρια αγγουριού, άλλα Ποικιλία Διαφέρει, τα κοινά είναι τα Burpless Beauty, Garden Sweet Burpless και Sweet Success

Τι είναι ένα αγγούρι χωρίς ραγίσματα;

Τα αγγούρια περιέχουν κουκουρβιτακίνη. Αυτή η ουσία μπορεί να προκαλέσει πεπτικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων των ρέψεων. Τα αγγούρια χωρίς ρέψιμο έχουν εκτραφεί για να έχουν λιγότερη κουκουρβιτακίνη και έτσι προκαλούν λιγότερα πεπτικά προβλήματα. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι αναφέρονται σε όλα τα αγγούρια που τεμαχίζονται ως αγγούρια χωρίς ραγίσματα, αν και αυτό δεν είναι αλήθεια. Υπάρχουν πολλά αγγούρια που κόβονται σε φέτες που δεν έχουν ραγίσει.

Καλλιέργεια και Ιστορία

Τα αγγούρια είναι υποτροπικά λαχανικά από τα Ιμαλάια και τη Βόρεια Ταϊλάνδη. Καλλιεργούνται πλέον σε όλες σχεδόν τις περιοχές που ζουν άνθρωποι.

Χαρακτηριστικά του αγγουριού χωρίς ραβδώσεις

Συνήθεια ανάπτυξης

Τα αγγούρια χωρίς ρέψιμο αναπτύσσονται σε μακριά αμπέλια, καταλαμβάνοντας αρκετό χώρο στον κήπο. Ωστόσο, υπάρχουν αγγούρια τύπου θάμνου με αμπέλια που έχουν μόνο περίπου τρία πόδια μήκος.

Μέγεθος καρπού, χρώμα, υφή, γεύση

Τα αγγούρια χωρίς ρέψιμο έχουν λεπτή φλούδα, λιγότερη κουκουρβιτακίνη και λιγότερους σπόρους από τα παραδοσιακά αγγούρια. Όλα τα αγγούρια χωρίς ρέψιμο έχουν πράσινο χρώμα, αλλά μερικά είναι ανοιχτό πράσινο και άλλα είναι σκούρα πράσινα. Τα αγγούρια χωρίς ραγίσματα είναι πολύ τραγανή και γλυκιά γεύση. Δεν χρειάζεται να ξεφλουδιστούν για να τα απολαύσετε.

Τύπος αγγουριού

Τα αγγούρια χωρίς ρέψιμο είναι όλα υβρίδια που εκτρέφονται για να περιέχουν λιγότερη κουκουρβιτακίνη από τα παραδοσιακά αγγούρια.

Φυτό ανθεκτικό στις ασθένειες

Η αντοχή ενός φυτού αγγουριού στις ασθένειες ποικίλλει ανάλογα με τον τύπο του αγγουριού χωρίς ραγίσματα που φυτεύετε. Για παράδειγμα, το sweet burpless κήπου είναι ανθεκτικό στο ωίδιο και τον περονόσπορο.

Φροντίδα για το αγγούρι χωρίς ραγίσματα

Φως

Τα αγγούρια χωρίς ρέψιμο χρειάζονται τουλάχιστον έξι ώρες ηλιακού φωτός για να αναπτυχθούν και να παράγουν αγγούρια. Παράγουν περισσότερα αγγούρια όταν τους δίνονται οκτώ ή περισσότερες ώρες ηλιακού φωτός την ημέρα.

Εδαφος

Τα αγγούρια χωρίς ρέψιμο χρειάζονται πλούσιο χώμα με πολλή οργανική ουσία σε αυτό. Εάν καλλιεργείτε το αγγούρι στο έδαφος, μέχρι τρεις ίντσες κομπόστ στα κορυφαία έξι εκατοστά του εδάφους στην αρχή κάθε εποχής.

Εάν καλλιεργείτε ένα αγγούρι σε ένα δοχείο, ανακατέψτε ένα πλούσιο χώμα γλάστρας παίρνοντας ένα μέρος γενικού χώματος για γλάστρα και ένα μέρος κομπόστ, ανακατέψτε και γεμίστε το δοχείο με το μείγμα. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα γλάστρας σχεδιασμένο για λαχανικά.

Φύτεμα

Μπορείτε να φυτέψετε αγγούρια χωρίς ραγίσματα από σπόρους ή να αγοράσετε μεταμοσχεύσεις. Εάν μεγαλώνετε τα αγγούρια σας στο έδαφος, σχηματίστε λόφους χώματος ύψους τεσσάρων ιντσών και διαμέτρου τεσσάρων ιντσών. Φυτέψτε τέσσερις σπόρους σε βάθος ½ ίντσας στο λοφώδες έδαφος. Όταν τα σπορόφυτα έχουν δύο αληθινά φύλλα, επιλέξτε τα δύο πιο δυνατά σπορόφυτα. Τσιμπήστε τα άλλα δύο σπορόφυτα στο επίπεδο του εδάφους. Μην προσπαθήσετε να τραβήξετε τα σπορόφυτα, διαφορετικά θα βλάψετε τις ευαίσθητες ρίζες των επιζώντων.

Εάν φυτεύετε αγγούρια χωρίς ρέψιμο σε μια γλάστρα, η γλάστρα πρέπει να έχει βάθος τουλάχιστον δώδεκα ίντσες και διάμετρο δεκατεσσάρων ιντσών. Οτιδήποτε μικρότερο δεν θα έχει χώρο για τις ρίζες και θα στεγνώνει πολύ συχνά. Φυτέψτε τέσσερις σπόρους στη γλάστρα βάθους ½ ίντσας. Τσιμπήστε τα δύο πιο αδύναμα σπορόφυτα και αφήστε τα άλλα δύο σπορόφυτα να αναπτυχθούν. Θα χρειαστείτε μια πέργκολα στην κατσαρόλα σας για να το κάνουν τα αγγούρια χωρίς ρέψιμο αναρρίχηση για εξοικονόμηση χώρου. Τα αγγούρια με πέργκολα διατηρούν επίσης τα αγγούρια καθαρά και μειώνουν τη σήψη της κοιλιάς. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κρεμαστό καλάθι και να αφήσετε τα κλήματα να περάσουν κάτω από το καλάθι στο έδαφος.

Για πλήρεις οδηγίες σχετικά με την έναρξη των σπόρων και τη φύτευση μεταμοσχεύσεων, δείτε το άρθρο μου, “Πώς να καλλιεργήσετε αγγούρια σε γλάστρες

Πότε να φυτέψετε αγγούρια χωρίς ραβδώσεις;

Σε εσωτερικούς χώρους, φυτέψτε αγγούρια χωρίς ραγίσματα περίπου τρεις εβδομάδες πριν από την τελευταία πιθανή ημερομηνία παγετού. Σε εξωτερικούς χώρους, φυτέψτε αγγούρια όταν η θερμοκρασία του εδάφους είναι τουλάχιστον 60 βαθμούς F και η θερμοκρασία του αέρα είναι περίπου 75 βαθμούς F.

Νερό

Τα αγγούρια χωρίς ρέψιμο περιέχουν πολύ νερό. Είναι σημαντικό να διατηρείτε το έδαφος υγρό, διαφορετικά τα αγγούρια θα γίνουν πικρά. Το μουσκεμένο χώμα θα προκαλέσει σήψη των ριζών. Τα περισσότερα αγγούρια χωρίς ρέψιμο χρειάζονται 1-2 ίντσες νερό την εβδομάδα, ανάλογα με το πόσο ζεστό είναι. Δώστε νερό μία ίντσα τη φορά και σχεδιάστε να ποτίζετε τα αγγούρια σας χωρίς ραγίσματα δύο φορές την εβδομάδα σε ζεστά κλίματα και μία φορά την εβδομάδα σε πιο ήπια.

Θερμοκρασία

Τα αγγούρια αναπτύσσονται καλύτερα όταν η θερμοκρασία του αέρα είναι 75-85 βαθμούς F. Δεν αντέχουν τον παγετό, επομένως μην τα φυτέψετε πολύ νωρίς το χρόνο, διαφορετικά θα τα χάσετε. Το φθινόπωρο, μαζέψτε όλα τα αγγούρια το βράδυ πριν από τον παγετό, καθώς το αμπέλι θα πεθάνει στο κρύο.

Λίπασμα

Λιπάνετε τα αγγούρια που καλλιεργούνται στο έδαφος τρεις φορές. Αρχικά, ακολουθήστε τις συστάσεις για τη δοκιμή εδάφους από τη δοκιμή εδάφους σας πριν φυτέψετε τα αγγούρια. Σε περίπτωση απουσίας δοκιμής εδάφους, χρησιμοποιήστε τρία κιλά λιπάσματος 5-10-10 για 100 τετραγωνικά πόδια. Δουλέψτε το λίπασμα στην κορυφή ή δύο ίντσες του εδάφους, στη συνέχεια κουνήστε το έδαφος και φυτέψτε τα αγγούρια σας.

Μια εβδομάδα αφότου αρχίσουν να ανθίζουν τα αγγούρια σας χωρίς ραγίσματα, ντύστε στο πλάι με ένα κιλό 33-0-0 ανά 100 τετραγωνικά πόδια. Στο λίπασμα στο πλαϊνό φόρεμα, απλώστε το λίπασμα δίπλα στη σειρά των αγγουριών και περίπου έξι ίντσες από το φυτό. Ανακατέψτε το λίπασμα στην κορυφή του εδάφους και μετά ποτίστε την περιοχή. Επαναλάβετε σε τρεις εβδομάδες. Μην γονιμοποιήσετε τα αγγούρια στο έδαφος μετά από αυτό, καθώς τα αμπέλια θα μεγαλώσουν πολύ φύλλωμα και λίγα αγγούρια.

Τα αγγούρια σε γλάστρες χρειάζονται περισσότερο λίπασμα γιατί τα θρεπτικά συστατικά στο έδαφος εξαντλούνται σύντομα. Για περισσότερα σχετικά με τη λίπανση αγγουριών, διαβάστε το άρθρο μου.

Γιατί να φυτέψετε αγγούρια χωρίς ραγίσματα;

Τα αγγούρια χωρίς ρέψιμο είναι πιο γλυκά από τα παραδοσιακά αγγούρια και είναι λιγότερο πιθανό να προκαλέσουν ρέψιμο και άλλα πεπτικά προβλήματα. Αυτά τα αγγούρια είναι γενικά χρησιμοποιείται ως τεμαχισμός αγγουριών και τρώγονται φρέσκα.

Πού να αγοράσετε αγγούρια χωρίς ραβδώσεις;

Τα αγγούρια χωρίς ρέψιμο είναι εύκολα διαθέσιμα. Burpee έχει πολλές ποικιλίες αγγουριών χωρίς ρέψιμο. Johnny’s Select Seeds έχει διάφορους τύπους και το Amazon κουβαλά σπόρους αν γνωρίζετε το όνομα της ποικιλίας που θέλετε. Τα αγγούρια χωρίς ρέψιμο είναι δημοφιλή, επομένως θα πρέπει να μπορείτε να τα βρείτε σε οποιοδήποτε φυτώριο ως σπόρους και ως μεταφυτεύσεις. Μπορεί να δυσκολεύεστε να βρείτε μοσχεύματα σε μεγάλα καταστήματα, ανάλογα με το πότε θα πάτε εκεί. Το Home Depot παραθέτει μερικούς, και οι Lowes και Walmart απαριθμούν μόνο σπόρους, αλλά μπορεί να έχουν μερικά στα καταστήματα.

Παράσιτα & Ασθένειες

Το μεγαλύτερο παράσιτο για τα αγγούρια χωρίς ραγίσματα είναι ο σκαθάρι. Οι αφίδες είναι επίσης ένα σημαντικό πρόβλημα. Μπορείτε να βρείτε μια πιο πλήρη λίστα παρασίτων εδώ.

Τα αγγούρια προσβάλλουν πολλές ασθένειες. Παθαίνουν ωίδιο, περονόσπορο, βακτηριακές ασθένειες και ιούς. Οι περισσότερες ασθένειες μπορούν να προληφθούν με καλές γεωργικές πρακτικές. Μην βρέχετε το φύλλωμα όταν ποτίζετε τα αγγούρια, αφήστε τους αρκετό χώρο ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί ο αέρας γύρω τους και φροντίστε τα ώστε να είναι αρκετά υγιή ώστε να αντιστέκονται στις ασθένειες. Πολλές ποικιλίες αγγουριού χωρίς ραγίσματα είναι ανθεκτικές σε συγκεκριμένες ασθένειες. Μπορείτε να τα αναζητήσετε στο Πανεπιστήμιο Cornell θέση αντίστασης στη νόσο.

Συγκομιδή

Τα αγγούρια χωρίς ρέψιμο συλλέγονται όταν είναι ακόμη πράσινα και ανώριμα. Γενικά συλλέγονται όταν έχουν μήκος έξι έως οκτώ ίντσες. Το πακέτο σπόρων ή η ετικέτα μεταφύτευσης θα σας πει πόσο χρόνο θα τους αφήσετε να πάρουν πριν τη συγκομιδή τους.

Για να μαζέψετε ένα αγγούρι, κόψτε το στέλεχος ¼ ίντσας πάνω από το αγγούρι. Το τραβήξιμο ή το στρίψιμο του αμπελιού για να αφαιρέσετε το αγγούρι θα βλάψει το αμπέλι και θα μειώσει τη συνολική σας απόδοση. Μόλις αρχίσουν να παράγουν τα αγγούρια, μαζέψτε τα τουλάχιστον κάθε δεύτερη μέρα.

Τα αγγούρια γίνονται ινώδη, κίτρινα και γίνονται μη βρώσιμα όταν ωριμάσουν, και δεν θέλετε να χάσετε ένα αγγούρι και να το αφήσετε να ωριμάσει πολύ για να το φάτε. Εκτός από το ότι είναι απογοητευτικό, αφήνοντας το αγγούρι χωρίς ραγίσματα να ωριμάσει θα μειώσει τον αριθμό των αγγουριών που παίρνετε από το αμπέλι.

Αποθήκευση

Δυστυχώς, τα αγγούρια αποθηκεύονται καλύτερα σε ένα υγρό περιβάλλον που είναι 55 βαθμούς και σκοτεινό. Τα περισσότερα σπίτια δεν έχουν κάτι τέτοιο, γι’ αυτό αποθηκεύστε τα αγγούρια σας στο πιο τραγανό συρτάρι του ψυγείου. Διαρκούν περίπου μια εβδομάδα εκεί, αλλά έχουν καλύτερη γεύση όσο πιο γρήγορα τα φάτε μετά τη συγκομιδή.

Διατροφή των αγγουριών

Τα αγγούρια είναι καλή πηγή βιταμινών C και K, έχουν μικρή ποσότητα καλίου, μαγνησίου και μαγγανίου και αποτελούν καλή πηγή φυτοθρεπτικών συστατικών. Έχουν επίσης πολύ νερό και φυτικές ίνες. Ένα ολόκληρο φλιτζάνι αγγούρια έχει δεκατρείς θερμίδες.

Κοινές χρήσεις των αγγουριών χωρίς ραβδώσεις

Τα αγγούρια χωρίς ρέψιμο χρησιμοποιούνται φρέσκα. Συχνά χρησιμοποιούνται σε σαλάτες, σε σάντουιτς ή τρώγονται μόνα τους. Αυτή είναι μια καλή συνταγή σαλάτας για αγγούρια χωρίς ραγίσματα από την επέκταση του North Dakota State University.

  • 5 φλιτζάνια αγγούρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες (περίπου 5 ολόκληρα αγγούρια)
  • 1 ½ φλιτζάνι μισό και μισό
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι (προσαρμόστε τη γεύση)
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι (προσαρμόστε τη γεύση)
  • ½ φλιτζάνι κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​άνηθο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι

Τοποθετήστε τα αγγούρια σε φέτες σε ένα μπολ. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ρίξτε αυτό το μείγμα πάνω από τα αγγούρια. Αφήνουμε στο ψυγείο για τέσσερις ώρες για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Αυτή η συνταγή σερβίρει δέκα ως συνοδευτικό.

Συμπερασματικά, τα αγγούρια χωρίς ρέψιμο είναι υβρίδια που εκτρέφονται για να έχουν λιγότερη κουκουρβιτακίνη, την ουσία που προκαλεί ρέψιμο και άλλα πεπτικά προβλήματα. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες που ισχυρίζονται ότι είναι χωρίς ρέψιμο. Ως επί το πλείστον, αυτά τα αγγούρια είναι εύκολα διαθέσιμα ως σπόροι. Οι μεταμοσχεύσεις είναι εύκολο να βρεθούν στα φυτώρια, αλλά χτυπιούνται ή χάνονται στα μεγάλα καταστήματα. Τα αγγούρια χωρίς ρέψιμο καλλιεργούνται όπως και τα πιο παραδοσιακά αγγούρια. Τρώγονται καλύτερα φρέσκα σε σαλάτα ή μόνα τους ως σνακ.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top