Τι είναι τα αγγούρια Kirby – Πώς μπορείτε να τα καλλιεργήσετε και να τα μαζέψετε;

Δίπλα στις ντομάτες, τα αγγούρια είναι το πιο συνηθισμένο λαχανικό που καλλιεργείται στους κήπους του σπιτιού. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες αγγουριών. Το «αγγούρι Kirby» είναι ένας γενικός όρος για το τουρσί αγγουριών.

Οδηγός γρήγορης καλλιέργειας για το αγγούρι Kirby

Τύπος φυτού Ετήσιο Ανθεκτικός σε Διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία
Ζώνη ανθεκτικότητας USDA 2α-11β Συντήρηση Μέτριος
Εποχή Αργά την άνοιξη μέσα από παγετό Τύπος εδάφους Εύφορος
Εκθεση Πλήρης ήλιος pH εδάφους 6-6,8
Ώρα ωριμότητας 50-70 ημέρες Αποστράγγιση εδάφους Καλά στραγγιζόμενα
Ανάγκες σε νερό βαρύς Φυτά συντροφιάς Γλυκό Alyssum, Yarrow, Άνηθος, Σίκαλη, Φαγόπυρο, Ραπανάκια, Κωνοφόρα, Borage, Γλυκάνισος Ύσσωπος, Μέντα
Βάθος Φύτευσης ½ ίντσα βάθος Μην φυτεύετε κοντά Μαρούλι, Ρόκα, Παντζάρια
Διάστημα 6 ποδια Οικογένεια Cucurbitaceae
Υψος 8-18 ίντσες Γένος αγγούρια
Εξάπλωση 3-8 πόδια Είδος sativus
Κοινά παράσιτα και ασθένειες Φούρα των φύλλων Alternaria, Αφίδες Anthracnose, σκαθάρια αγγουριού, άλλα Ποικιλία Ποικίλει, τα κοινά είναι το εθνικό αγγούρι τουρσί, το supremo hybrid, το burpee pickler, το max pack

Τι είναι ένα αγγούρι Kirby;

Το αγγούρι Kirby είναι μια παλιομοδίτικη ποικιλία αγγουριού τουρσί. Ενώ η πραγματική ποικιλία είναι δύσκολο να βρεθεί τώρα, τα αγγούρια τουρσί, γενικά, αναφέρονται συχνά ως αγγούρια Kirby.

Καλλιέργεια και Ιστορία

Τα αγγούρια προέρχονται από τα Ιμαλάια και τη Βόρεια Ταϊλάνδη. Τα αγγούρια Kirby πήραν το όνομά τους από έναν αγρότη από τη Νέα Υόρκη ονόματι Norval E. Kirby, ο οποίος τα κυκλοφόρησε το 1920. Τα αγγούρια έγιναν γρήγορα γνωστά για τη γλυκιά, τραγανή γεύση και την ανθεκτικότητά τους. Ο κόσμος άρχισε να παστώνει τα αγγούρια. Καλλιεργήθηκαν εμπορικά για τουρσί και ήταν τόσο καλά που οι άνθρωποι άρχισαν να αναφέρονται σε οποιοδήποτε αγγούρι συλλογής ως αγγούρι τύπου Kirby. Στα τέλη της δεκαετίας του 1930, το αγγούρι «National Pickling» ξεπέρασε το αγγούρι Kirby ως το κορυφαίο εμπορικό αγγούρι τουρσί, αλλά το όνομα Kirby cucumbers παρέμεινε ως γενικός όρος για το αγγούρι τουρσί.

Χαρακτηριστικά του αγγουριού Kirby

Συνήθεια ανάπτυξης

Αγγούρια τύπου Kirby είναι αμπελουργικά αγγούρια. Το μήκος του αμπελιού ποικίλλει ανάλογα με την ποικιλία.

Μέγεθος καρπού, χρώμα, υφή, γεύση

Τα αγγούρια Kirby είναι μικρά, μεγαλώνουν τρεις έως έξι ίντσες σε μήκος. Έχουν παχύ, ανώμαλο δέρμα και μικρές κοιλότητες σπόρων. Είναι κοντά και οκλαδόν, με στρογγυλεμένη άκρη. Τα αγγούρια τουρσί είναι τραγανά και η παχιά φλούδα τα βοηθά να αντέχουν στη διαδικασία του τουρσί. Τα αγγούρια Kirby ποικίλλουν στο χρώμα από έντονο πράσινο έως σκούρο πράσινο, με μερικές ποικιλίες σε κρεμ χρώμα. Μπορούν να καταναλωθούν φρέσκα με γλυκιά, ήπια γεύση, αλλά η πλειοψηφία είναι τουρσί.

Ανάγνωση αυτό το άρθρο για την καλύτερη γεύση αγγούρια.

Τύπος αγγουριού

Τα αγγούρια Kirby επικονιάζονται ανοιχτά. Τα αγγούρια τουρσί, γενικά, μπορεί να είναι υβρίδια ή ανοιχτά επικονιασμένα.

Φυτά ανθεκτικά σε αυτές τις ασθένειες

Αυτό ποικίλλει πολύ ανάλογα με την ποικιλία του αγγουριού. Το πραγματικό αγγούρι Kirby δεν είναι ανθεκτικό σε τίποτα, σύμφωνα με Πανεπιστήμιο Κορνέλ. Άλλα αγγούρια τουρσί μπορεί να είναι ανθεκτικά σε μια σειρά από ασθένειες του αγγουριού.

Καλλιέργεια αγγουριών Kirby

Φως

τουρσί αγγούρια ανάγκη τουλάχιστον έξι ώρες ήλιο και θα τα πάει καλύτερα σε οκτώ ώρες ή περισσότερο.

Εδαφος

Τα αγγούρια Kirby χρειάζονται χώμα με πολλή οργανική ύλη σε αυτό. Εάν φυτεύετε σε γλάστρα, χρησιμοποιήστε ένα χώμα για γλάστρα που είναι φτιαγμένο για λαχανικά. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε χώμα για γλάστρα, ανακατέψτε το μισό χώμα γενικής γλάστρας και το μισό λίπασμα μαζί και χρησιμοποιήστε το. Στο έδαφος, ανακατέψτε τρεις ίντσες κομπόστ στα πάνω έξι ίντσες του φυτικού εδάφους. Το χώμα πρέπει να στραγγίσει καλά, διαφορετικά το αγγούρι θα σαπίσει τις ρίζες του και θα πεθάνει.

Φύτεμα

Οι γλάστρες πρέπει να έχουν τουλάχιστον δώδεκα ίντσες βάθος και δεκατέσσερις ίντσες σε διάμετρο. Γεμίστε με ένα μείγμα χώματος γλάστρας όπως περιγράφεται παραπάνω. Δεν απαιτείται λόφος σε μια γλάστρα. Φυτέψτε τέσσερις σπόρους στη γλάστρα ή δύο φυτά αγγουριού.

Για σπόρους στο έδαφος, θα πρέπει να σχηματίσετε ένα λόφο χώματος περίπου τέσσερις ίντσες ύψος και τέσσερις ίντσες σε διάμετρο. Φυτέψτε τρεις έως τέσσερις σπόρους σε βάθος ½ ίντσας στο λόφο.

Όταν τα σπορόφυτα βγουν και έχουν δύο αληθινά φύλλα, τσίμπησε τα πιο αδύναμα σπορόφυτα και αφήστε τα δύο πιο δυνατά να αναπτυχθούν από το λόφο ή τη γλάστρα. Μην τραβάτε έξω τα αδύναμα σπορόφυτα, διαφορετικά θα βλάψετε τις ρίζες των επιζώντων.

Για μεταμοσχεύσεις, φυτέψτε τα στο λόφο σκάβοντας μια τρύπα αρκετά μεγάλη ώστε να χωράει η ρίζα. Βεβαιωθείτε ότι τυχόν γλάστρες τύρφης είναι εντελώς θαμμένες στο χώμα, διαφορετικά θα διώξουν την υγρασία από το φυτό στον άνεμο και θα το σκοτώσουν.

Για πλήρεις οδηγίες σχετικά με την έναρξη των σπόρων και τη φύτευση μεταμοσχεύσεων, δείτε το άρθρο μου.

Πότε να φυτέψετε αγγούρια Kirby;

Φυτέψτε αγγούρια Kirby όταν έχει περάσει κάθε κίνδυνος παγετού. Δεν θα ανεχθούν τον παγετό. Η θερμοκρασία του εδάφους θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 60 βαθμούς F, διαφορετικά οι σπόροι δεν θα βλαστήσουν.

Νερό

Διατηρήστε το χώμα υγρό γύρω από τα κλήματα αγγουριού. Εάν το χώμα στεγνώσει, τα αγγούρια θα γίνουν πικρά. Θα πρέπει να ποτίζετε όσο συχνά χρειάζεται για να διατηρείται το έδαφος υγρό. Χρησιμοποιώ ένα φθηνό μετρητής υγρασίας για να βεβαιωθείτε ότι το έδαφος παραμένει υγρό χωρίς να μουσκεύει.

Θερμοκρασία

Τα αγγούρια είναι υποτροπικά φρούτα. Αναπτύσσονται καλύτερα όταν η θερμοκρασία είναι μεταξύ 75-85 βαθμούς F. Μπορείτε να παρατείνετε την εποχή κατά τρεις έως τέσσερις εβδομάδες ξεκινώντας τους σπόρους σε εσωτερικούς χώρους και στη συνέχεια μεταφυτεύοντάς τους έξω όταν η θερμοκρασία έχει θερμανθεί.

Λίπασμα

Τα αγγούρια είναι βαριές ταΐστρες. Ακολουθήστε τις συστάσεις μιας δοκιμής εδάφους πριν φυτέψετε τα αγγούρια. Εάν δεν κάνετε δοκιμή εδάφους, απλώστε τρία κιλά 5-10-10 σε 100 τετραγωνικά πόδια όπου θα φυτέψετε τα αγγούρια σας. Ανακατέψτε το στην κορυφή του χώματος με μια τσουγκράνα.

Αφού φυτευτούν τα αγγούρια, θα τα γονιμοποιήσετε άλλες δύο φορές. Μια εβδομάδα μετά την έναρξη της ανθοφορίας, απλώστε μια λίβρα 33-0-0 δίπλα στα κλήματα αγγουριού και περίπου έξι ίντσες στη μία πλευρά τους. Ανακατέψτε το λίπασμα στην κορυφή ενός έως δύο ίντσες του εδάφους. Επαναλάβετε σε τρεις εβδομάδες. Δεν πρέπει να γονιμοποιήσετε ξανά τα κλήματα αγγουριού, διαφορετικά θα φυτρώσουν πολλά αμπέλια και δεν θα έχουν πολλά αγγούρια.

Διαβάστε το άρθρο μου για περισσότερα για τη λίπανση αγγουριών.

Γιατί να φυτέψετε αγγούρια Kirby;

Τα αγγούρια Kirby είναι ιδανικά για τουρσί. Είναι επίσης νόστιμα όταν τρώγονται φρέσκα. Εάν μπορείτε να φυτέψετε μόνο ένα είδος αγγουριού, ένα αγγούρι Kirby έχει νόημα. Τεμαχισμός αγγουριών μπορεί να γίνει τουρσί αλλά δεν θα είναι τόσο τραγανό όσο ένα αγγούρι Kirby.

Πού να αγοράσετε αγγούρια Kirby;

Το παλιό αγγούρι Kirby είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί. Μπορείτε να αγοράσετε αγγούρια τουρσί online στο Αμαζόνα, Burpee, Johnny’s Selected Seedsκαι άλλους εμπόρους σπόρων. Οι μεταμοσχεύσεις μπορούν να αγοραστούν σε μεγάλα καταστήματα όπως Κατάστημα ειδών σπιτιού και τα περισσότερα φυτώρια.

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μου για πληροφορίες σχετικά υπέροχες ποικιλίες αγγουριού τουρσί.

Παράσιτα & Ασθένειες

Τα αγγούρια έχουν πολλά παράσιτα και ασθένειες. Οι πιο κοινές ασθένειες είναι ο ωίδιος, ο περονόσπορος και η ανθρακνόζη. Άλλα προβλήματα είναι η μάστιγα των φύλλων Alternaria, η σήψη της κοιλιάς, η κηλίδα των φύλλων Cercospora, η μαρασμός Fusarium, η κηλίδα στα φύλλα Septoria και διάφοροι ιοί.

Τα πιο κοινά παράσιτα είναι τα σκαθάρια και οι αφίδες. Μπορείτε να βρείτε μια πιο πλήρη λίστα παρασίτων εδώ.

Τόσο τα παράσιτα όσο και οι ασθένειες μπορούν γενικά να αντιμετωπιστούν με καλές πολιτιστικές πρακτικές. Τα υγιή φυτά αγγουριού είναι πιο ανθεκτικά τόσο σε ασθένειες όσο και σε παράσιτα. Προσέξτε να μην υπεργονιμοποιήσετε γιατί η πλούσια, χυμώδης ανάπτυξη προσελκύει περισσότερα παράσιτα και ασθένειες από ό,τι προσελκύει ένα σωστά γονιμοποιημένο αμπέλι.

Συγκομιδή

Τα αγγούρια τουρσί γενικά συλλέγονται όταν έχουν μήκος τρεις έως τέσσερις ίντσες. Ορισμένες ποικιλίες έχουν μήκος έως και έξι ίντσες. Για να μαζέψετε αγγούρια τουρσί, κόψτε το στέλεχος περίπου ¼ ίντσας πάνω από το αγγούρι. Μην τραβάτε ή στρίβετε το στέλεχος, διαφορετικά μπορεί να τραυματίσετε το φυτό. Συγκομιδή κάθε μέρα. Όσο περισσότερα αγγούρια μαζεύετε, τόσο περισσότερα αγγούρια θα παράγει το φυτό.

Αποθήκευση

Τα αγγούρια αποθηκεύονται καλύτερα σε μια υγρή, σκοτεινή περιοχή που είναι περίπου 55 βαθμούς F. Λίγα σπίτια έχουν αυτό. Αποθηκεύστε έως και μια εβδομάδα στο συρτάρι του ψυγείου. Εάν παστώνετε τα αγγούρια, είναι καλύτερο να τα κάνετε τουρσί το συντομότερο δυνατό αφού τα μαζέψετε, ώστε να διατηρήσουν τα θρεπτικά συστατικά και την τραγανότητά τους.

Κοινές χρήσεις του αγγουριού Kirby

Αυτά τα αγγούρια καλλιεργούνται για τουρσί, αν και μπορούν να καταναλωθούν φρέσκα. Ακολουθεί μια τυπική συνταγή για τουρσιά άνηθου. Φροντίστε να ακολουθήσετε τη συνταγή ακριβώς, διαφορετικά κινδυνεύετε από τροφικές ασθένειες. Αυτή η συνταγή αποδίδει 7-9 πίντες.

Συστατικά

  • 8 κιλά αγγουριών τουρσί 3 έως 5 ιντσών
  • 2 γαλόνια νερό
  • 1¼ φλιτζάνι αλάτι για κονσέρβα ή τουρσί (μοιρασμένο)
  • 1 ½ λίτρο ξύδι (5 τοις εκατό)
  • ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 λίτρα νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ολόκληρο ανάμεικτο μπαχαρικό τουρσί
  • 3 κουταλιές της σούπας ολόκληρους σπόρους μουστάρδας
  • Περίπου 14 κεφάλια φρέσκου άνηθου Ή 5 κουταλιές της σούπας σπόροι άνηθου

Κατευθύνσεις

Πλύνετε τα αγγούρια σας και κόψτε τις άκρες των ανθέων. Απορρίψτε αυτές τις άκρες, αλλά αφήστε το στέλεχος μήκους ¼ ίντσας συνδεδεμένο.

Πάρτε δύο γαλόνια νερό και διαλύστε ¾ φλιτζάνι αλάτι σε αυτό. Περιχύνουμε τα αγγούρια και τα αφήνουμε να σταθούν για δώδεκα ώρες. Στραγγίζουμε τα αγγούρια.

Συνδυάστε το ξύδι, ½ φλιτζάνι αλάτι, τη ζάχαρη και δύο λίτρα νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Δένουμε τα μυρωδικά τουρσί σε ένα καθαρό λευκό πανί και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να πάρει μια βράση.

Γεμίστε τα βάζα πίντας με τα αγγούρια και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού σπόρους μουστάρδας και 1 ½ κεφάλι φρέσκο ​​άνηθο (ή 1 ½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους άνηθου) σε κάθε βάζο πίντας.

Καλύψτε με το βραστό υγρό τουρσί και αφήστε ½ ίντσα ελεύθερο χώρο. Προσαρμόστε τα καπάκια και επεξεργαστείτε για δέκα λεπτά σε λουτρό βραστό νερό. Συνταγή από Επέκταση Συνεταιρισμού Clemson.

Τελική ετυμηγορία

Συμπερασματικά, τα τουρσιά Kirby είναι αγγούρια τουρσί. Χρειάζονται ήλιο, γόνιμο έδαφος με πολλή οργανική ύλη και σταθερή υγρασία για να παράγουν πολλά τουρσιά. Φροντίστε να μαζεύετε τα αγγούρια Kirby κάθε μέρα μόλις αρχίσουν να έχουν αγγούρια για να μεγιστοποιήσετε τη συγκομιδή. Ενώ υπάρχουν πολλά παράσιτα και ασθένειες που επιτίθενται στα αγγούρια, οι καλές πρακτικές διαχείρισης θα εμποδίσουν τα περισσότερα από αυτά να ενοχλήσουν τα αγγούρια Kirby.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top