Τι να φυτέψετε με λουλούδι Nasturtium: 10 φυτά συντροφιάς για να τονώσετε την άνθη σας

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τους φίλους σας!

Εικόνα από monikasmigielska από Pixabay

Τα ναστούρτια, με τις ζωηρές άνθισές τους και το κλιμακωτό φύλλωμά τους, είναι μια αγαπημένη προσθήκη σε κάθε κήπο. Αλλά πέρα ​​από την αναμφισβήτητη ομορφιά τους βρίσκεται μια κρυμμένη υπερδύναμη: η ικανότητά τους να λειτουργούν ως συντροφικά φυτά, ενισχύοντας την υγεία και τη ζωντάνια των γειτόνων τους. Έτσι, αν θέλετε να μετατρέψετε τα λουλούδια σας από σόλο ερμηνευτές σε δικαιώματα κήπου, τότε συνεχίστε να διαβάζετε! Αυτός ο οδηγός θα αποκαλύψει τα δέκα καλύτερα συντροφικά φυτά για να ανυψώσουν τα νεράκια σας και να δημιουργήσουν ένα ακμάζον, αρμονικό οικοσύστημα στον κήπο σας.

Η δύναμη της συντροφικότητας

Η φύτευση συντροφιάς είναι μια πανάρχαια πρακτική που αξιοποιεί τη φυσική συνέργεια μεταξύ διαφορετικών φυτών. Ομαδοποιώντας στρατηγικά ορισμένα είδη μαζί, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα αμοιβαία επωφελές περιβάλλον. Τα Nasturtiums, για παράδειγμα, είναι γνωστά για:

 • Ιδιότητες κατά των παρασίτων: Τα δυνατά, πιπεράτα φύλλα τους απωθούν τους κοινούς κακούς του κήπου όπως οι αφίδες, τα ζωύφια κολοκυθιών και οι λευκές μύγες.
 • Αξιοθέατο επικονιαστή: Οι λαμπερές άνθισές τους προσελκύουν ένα σμήνος από χρήσιμα έντομα όπως πασχαλίτσες και μύγες, φυσικά αρπακτικά που καταβροχθίζουν επιβλαβή παράσιτα.
 • Δυνατότητες καθορισμού θρεπτικών συστατικών: Τα Nasturtiums, μέλη της οικογένειας Tropaeolaceae, έχουν τη μοναδική ικανότητα να δεσμεύουν το άζωτο από τον αέρα, εμπλουτίζοντας το έδαφος για τους συντρόφους τους.

Τώρα, ας εμβαθύνουμε στους δέκα καλύτερους συντρόφους για να στέψουμε τα νεράιδά σας ως τα βασιλεύοντα αστέρια του κήπου σας!

The Royal Court: 10 σύντροφοι για τα ακμάζοντα Nasturtiums

 1. The Fragrant Bodyguards: Herbs

Τα βότανα και τα μυρωδικά είναι ένα ταίρι φτιαγμένο στον παράδεισο της κηπουρικής. Όχι μόνο τα βότανα επωφελούνται από την ικανότητα καταπολέμησης των παρασίτων των ναστούργων, αλλά τα αρωματικά βότανα μπορούν να μπερδέψουν περαιτέρω και να αποτρέψουν τα παράσιτα με τις δικές τους μοναδικές μυρωδιές.

 • Ανηθο: Αυτός ο φτερωτός φίλος προσελκύει τις μύγες, τα ωφέλιμα έντομα που λατρεύουν να τσιμπολογούν αφίδες.
 • Βολβοί φαγώσιμοι: Τα ζωντανά μωβ άνθη τους προσθέτουν ένα απολαυστικό χρώμα και προσελκύουν τους επικονιαστές, ενώ το ήπιο άρωμα κρεμμυδιού τους απωθεί ορισμένα παράσιτα.
 • Μαϊντανός: Αυτό το γαστρονομικό απαραίτητο ευδοκιμεί σε παρόμοιες συνθήκες με τα λουκάνικα και απολαμβάνει την προστασία που προσφέρουν.
 1. The Vivacious Entertainers: Beans & Peas

Τα φασόλια και τα μπιζέλια είναι φανταστικοί σύντροφοι για τα γλυκά. Να γιατί:

 • Nitrogen Fixers Unite: Τόσο τα νυστέρια όσο και τα όσπρια (φασόλια και μπιζέλια) έχουν ικανότητες δέσμευσης αζώτου, εμπλουτίζοντας το έδαφος το ένα για το άλλο.
 • Σύντροφοι αναρρίχησης: Τα Nasturtiums μπορούν να λειτουργήσουν ως ζωντανά στηρίγματα για αναρρίχηση ποικιλιών φασολιών, δημιουργώντας ένα οπτικά εντυπωσιακό και παραγωγικό δίδυμο.
 1. The Royal Allure: Other Flowering Friends

Τα ναστούρτια συνδυάζονται όμορφα με άλλα ανθοφόρα φυτά, δημιουργώντας μια ζωντανή ταπετσαρία χρωμάτων και υφών.

 • Σύμπαν: Αυτές οι αέρινες ομορφιές μοιράζονται την αγάπη τους για τον ήλιο και προσελκύουν επικονιαστές, ενισχύοντας περαιτέρω την απόδοση των νερουλιών σας.
 • Ηλίανθοι: Τα ναστούρτια μπορούν να λειτουργήσουν ως ζωντανό σάπια φύλλα στη βάση των ψηλών ηλίανθων, βοηθώντας στη διατήρηση της υγρασίας και στην καταστολή των ζιζανίων.
 • Zinnias: Αυτοί οι χαρούμενοι σύντροφοι έρχονται σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων και ανθίζουν παράλληλα με τα νυστέρια όλο το καλοκαίρι.
 1. The Dependable Defenders: Squash & Cucumbers

Τα ναστούρτια παίζουν ηρωικό ρόλο στην προστασία αυτών των αμπελουργικών λαχανικών.

 • Trap Crop Magic: Τα ναστούρτια λειτουργούν ως καλλιέργεια παγίδας, προσελκύοντας ζωύφια κολοκυθιών και λευκές μύγες μακριά από τα πιο ευάλωτα φυτά κολοκύθας και αγγουριού.
 • Powerhouse με κάλυψη εδάφους: Το εκτεταμένο φύλλωμά τους σκιάζει το έδαφος, βοηθώντας στη διατήρηση της υγρασίας για αυτά τα διψασμένα λαχανικά.
 1. The Regal Aides: Tomatoes

Ενώ ορισμένα βότανα μπορεί να είναι επιζήμια για τις ντομάτες, τα λουκάνικα είναι ένας ευπρόσδεκτος σύντροφος.

 • Συνεργάτες ελέγχου παρασίτων: Τα ναστούρτια βοηθούν στην αποτροπή αφίδων και λευκών μυγών, κοινών παρασίτων της τομάτας.
 • Γευστικό Fusion: Μερικοί κηπουροί πιστεύουν ότι τα λουκάνικα μπορούν να ενισχύσουν διακριτικά τη γεύση της ντομάτας, αν και χρειάζεται περισσότερη έρευνα για αυτό.

Θυμάμαι: Όταν φυτεύετε ντομάτες με ντομάτες, βεβαιωθείτε ότι έχουν επαρκή χώρο, καθώς τα νεράκια μπορούν να είναι δυναμικοί καλλιεργητές.

Συμβουλές φύτευσης για μια ακμάζουσα αυλή

Τώρα που έχετε επιλέξει τους βασιλικούς συντρόφους σας, ακολουθούν μερικές συμβουλές για ένα ακμάζον βασίλειο του Naturtium:

 • Φύτευση Διαδοχής: Φυτέψτε λουκάνικα καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου για να εξασφαλίσετε ένα συνεχές κύμα ανθοφορίας και προστασία από παράσιτα.
 • Το διάστημα είναι το κλειδί: Παρέχετε αρκετό χώρο ανάμεσα στα λουλούδια και τους συντρόφους τους για να αποτρέψετε τον συνωστισμό και τον ανταγωνισμό για πόρους.
 • Deadheading Delights: Πετάξτε τακτικά τα λουλούδια σας (αφαιρέστε τα λουλούδια) για να ενθαρρύνετε τη συνεχή ανθοφορία.
 • Νερό με σύνεση: Τα Nasturtiums είναι μέτρια ανθεκτικά στην ξηρασία, αλλά εκτιμούν το σταθερό πότισμα, ειδικά κατά τη διάρκεια ζεστών, ξηρών περιόδων.

Beyond Beauty: The Joys of Nasturtium Companions

Τα πλεονεκτήματα της φύτευσης συντροφιάς με λουκάνικα εκτείνονται πολύ πέρα ​​από ένα ακμάζον οικοσύστημα. Ακολουθούν μερικοί επιπλέον λόγοι για να υιοθετήσετε αυτήν την πολύχρωμη στρατηγική:

 • Μια γιορτή για τις αισθήσεις: Τα Nasturtiums δεν είναι μόνο οπτικά εντυπωσιακά. και τα λουλούδια και τα φύλλα τους είναι βρώσιμα! Τα λουλούδια προσθέτουν μια πιπεράτη κλωτσιά σε σαλάτες, σάντουιτς, ακόμη και κοκτέιλ, ενώ τα φύλλα προσφέρουν μια πιο ήπια, ελαφρώς πιπεράτη γεύση, ιδανική για γαρνιτούρες ή προσθήκη σε ντιπ.
 • Η απόλαυση ενός κηπουρού: Τα ναστούρτια καλλιεργούνται απίστευτα εύκολα. Ανέχονται ένα ευρύ φάσμα εδαφολογικών συνθηκών, είναι σχετικά ανθεκτικά στα παράσιτα (εκτός από την περιστασιακή προσβολή από αφίδες) και ευδοκιμούν σε ηλιοφάνεια.
 • Ένα βιώσιμο καταφύγιο: Προσελκύοντας ωφέλιμα έντομα και αποτρέποντας τα παράσιτα με φυσικό τρόπο, τα νυστέρια συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πιο βιώσιμου κήπου. Αυτό μειώνει την εξάρτηση από σκληρά χημικά φυτοφάρμακα, δημιουργώντας ένα πιο υγιές περιβάλλον για εσάς, τα φυτά σας και το τοπικό οικοσύστημα.

From Humble Flower to Royal Superstar: The Legacy of Nasturtiums

Τα Nasturtiums ξεπερνούν τον ρόλο τους ως απλά διακοσμητικά λουλούδια. Είναι ισχυροί σύμμαχοι στον κήπο, καλλιεργώντας ένα ακμάζον και ζωντανό οικοσύστημα. Ως φυτά συντροφιάς, όχι μόνο ενισχύουν την υγεία και την παραγωγικότητα των γειτόνων τους, αλλά προσθέτουν επίσης μια νότα βρώσιμης κομψότητας στις γαστρονομικές σας δημιουργίες. Έτσι, την επόμενη φορά που θα φυτέψετε νυστέρια, να θυμάστε ότι δεν δημιουργείτε απλώς ομορφιά. ιδρύετε μια βασιλική αυλή, όπου αυτοί οι λαμπεροί φρουροί προστατεύουν τον κήπο σας και σας ανταμείβουν με μια πληθώρα προνομίων.

Συμβουλή μπόνους: Τα ναστούρτια είναι επίσης γνωστά για τις φαρμακευτικές τους ιδιότητες. Ενώ χρειάζεται περισσότερη έρευνα, ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι τα ρινίσματα μπορεί να έχουν αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

Με την ευελιξία, την ομορφιά και την οικολογική τους ανδρεία, τα nasturtiums είναι ένα πραγματικό στολίδι για κάθε κήπο. Αγκαλιάστε, λοιπόν, τη δύναμη της συντροφικής φύτευσης και αφήστε τα νυστέρια σας να κυριαρχήσουν στο ανθηρό λουλουδένιο βασίλειό σας!

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top