Το μυστικό για να κάνετε το πραγματικό χριστουγεννιάτικο δέντρο σας να διαρκέσει όλες τις διακοπές

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με δώρα από κάτω

Για να βεβαιωθείτε ότι το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας θα διαρκέσει όλες τις γιορτές, προσθέτετε πάντα μισό φλιτζάνι ζάχαρη στο νερό του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας.

Όχι, όχι, όχι, όλοι ξέρουν ότι είναι ένα κουτάκι Mountain Dew.

Είσαι σίγουρος; Νόμιζα ότι ήταν ένα κουτάκι Sprite.

Το Sprite υπάρχει πια; Νόμιζα ότι ήταν Starry τώρα;

Ο θείος μου ορκίζεται στη βότκα στο νερό των δέντρων.

Είσαι σίγουρος ότι ο θείος σου βάζει βότκα στο νερό των δέντρων;

Δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάς- υποτίθεται ότι πρέπει να σπάσεις ένα δισκίο ασπιρίνης και να το προσθέσεις στο νερό.

Αλήθεια; Επειδή Miracle-Gro έχει αυτό το υλικό που λέει ότι μειώνει την πτώση βελόνων.

Είμαι σίγουρη ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε αυτά τα μικρά πακέτα που συνοδεύουν ένα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια. Σωστά;

Όχι, κάνετε λάθος. Είναι ένα μείγμα από χλωρίνη, σιρόπι καλαμποκιού και άλατα Epsom. Αυτό είναι που κάνει το κόλπο.

Έχετε μπερδευτεί για το πώς να κάνετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας να αντέξει;

Δεν είναι περίεργο. Φαίνεται ότι όλοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν την τέλεια “λύση” για να στολίσουν το δέντρο τους. (Ξεκίνησα νωρίς τα λογοπαίγνια μου.) Και μερικές από αυτές είναι εντελώς παράξενες.

Ασπιρίνη; Αλήθεια; Μήπως το δέντρο σας έχει πονοκέφαλο από όλη αυτή τη βότκα;

Υπάρχει σίγουρα κάτι που πρέπει να δώσετε στο δέντρο σας που θα το διατηρήσει υγιές και φρέσκο μέχρι το νέο έτος, και προφανώς είναι ένα μεγάλο μυστικό:

Νερό, νερό και περισσότερο νερό

Το νερό είναι ό,τι καλύτερο για το δέντρο σας. Ναι, σκέτο νερό και τίποτα άλλο.

Η φύση ξέρει καλύτερα και κάθε μαστοριά που κάνουμε προσθέτοντας σπιτικές θεραπείες ή φανταχτερά εμπορικά πρόσθετα στην πραγματικότητα προκαλεί ταχύτερη αποσύνθεση του δέντρου σας. Πολλά από αυτά μπορούν να προκαλέσουν ακόμη και το ξεθώριασμα ή το κιτρίνισμα των βελόνων. Δεν είναι ωραία εμφάνιση για ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Μόλις τοποθετήσετε το δέντρο σας, δώστε του άφθονο νερό σε θερμοκρασία δωματίου.

Και συνεχίστε να του δίνετε άφθονο νερό.

Ελέγξτε το ξανά αργότερα μέσα στην ημέρα. Μπορεί να εκπλαγείτε αν διαπιστώσετε ότι χρειάζεται ήδη περισσότερο νερό. Κατά τη διάρκεια της πρώτης εβδομάδας στο σπίτι σας, τα δέντρα μπορεί να χρειάζεται να ποτίζονται κάθε μέρα για να μην ξεραθούν. Δεν θέλετε το κομμένο τμήμα του κορμού να εκτεθεί ξανά στον αέρα μόλις βρεθεί στο περίπτερο.

Συνηθίστε να ελέγχετε καθημερινά τη στάθμη του νερού στο δέντρο σας.

Αν χρειαστεί, ορίστε μια υπενθύμιση στο τηλέφωνό σας. Να θυμάστε, το να διατηρείτε το δέντρο καλά ποτισμένο δεν έχει να κάνει μόνο με ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο, αλλά και με την πυρασφάλεια. Ένα ξερό δέντρο αποτελεί κίνδυνο πυρκαγιάς.

Φυσικά, υπάρχουν περισσότερα για να διατηρήσετε ένα πραγματικό δέντρο σε καλή κατάσταση από το νερό.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο μαλακής εστίασης με φώτα LED

Ακολουθούν μερικές ακόμη συμβουλές για να εξασφαλίσετε ένα πανέμορφο χριστουγεννιάτικο δέντρο φέτος.

Και όλα ξεκινούν όταν διαλέγετε το δέντρο σας.

(Παίρνετε ένα πραγματικό δέντρο, σωστά; Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε ένα από αυτά τα πλαστικά βδελύγματα, σωστά;)

Αν έχετε ήδη στήσει το δέντρο σας, υπάρχουν ακόμα μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε το δέντρο σας φρέσκο. Θα αναφερθούμε και σε αυτά σε λίγο.

1. Επιλέγοντας το δέντρο σας

Άντρας που τραβάει ένα φρεσκοκομμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο σε καρότσι σε φάρμα χριστουγεννιάτικων δέντρων

Η εξασφάλιση ενός δέντρου μακράς διαρκείας ξεκινάει από εδώ.

Είτε βρίσκεστε σε ένα κατάστημα με χριστουγεννιάτικα δέντρα είτε σε μια φάρμα χριστουγεννιάτικων δέντρων, αναζητήστε ένα δέντρο με καλό χρωματισμό. Θα πρέπει να έχει ένα βαθύ, ζωηρό πράσινο χρώμα. Οτιδήποτε κιτρινωπό δεν είναι καλό σημάδι.

Φυσικά, ούτε το πορτοκαλί είναι καλό. Είναι φυσιολογικό για ένα δέντρο να έχει μερικά σημεία με νεκρές βελόνες στο εσωτερικό του, αλλά αν υπάρχουν πολλές βελόνες στο έδαφος κάτω από το δέντρο, παραλείψτε το και βρείτε ένα άλλο.

2. Δώστε στο δέντρο σας ένα ποτό όταν γυρίσετε σπίτι

Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε κατσαρόλα με νερό

Κρατήστε το δέντρο σας δροσερό και αναζωογονημένο μέχρι να μπορέσετε να το τοποθετήσετε στο σπίτι. Η οδήγηση στο σπίτι στην οροφή του αυτοκινήτου σας μπορεί να αφαιρέσει την υγρασία από το δέντρο σας. Αν δεν πρόκειται να τοποθετήσετε το δέντρο σας αμέσως, αποθηκεύστε το δέντρο έξω σε δροσερό, σκιερό μέρος με τον κορμό βυθισμένο σε έναν κουβά με νερό.

3. Φρεσκοκομμένο – Φρεσκοκομμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Συνιστάται η φρέσκια κοπή ακριβώς πριν τοποθετήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας στη βάση.

Εάν έχουν περάσει περισσότερες από τρεις ώρες από τότε που κόψατε το δέντρο σας, θα πρέπει να κάνετε άλλη μια νέα φρέσκια κοπή αμέσως πριν τοποθετήσετε το δέντρο, ώστε να μπορέσει να απορροφήσει ξανά νερό.

Άνδρας που κόβει ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο

Οι φυσικές άμυνες του δέντρου θα σφραγίσουν το κόψιμο με ρητίνη σε μια προσπάθεια να επουλώσουν την πληγή. Αυτή η φυσική κρούστα καθιστά δύσκολο (αν όχι αδύνατο) για το δέντρο να απορροφήσει νερό. Επίσης, ο αέρας θα έχει απορροφηθεί από τα εκτεθειμένα κύτταρα, ξηραίνοντας αυτή την περιοχή του κορμού.

Τα περισσότερα προκομμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα κόβονται μερικές εβδομάδες πριν φτάσουν σε εσάς, οπότε τα προκομμένα δέντρα πρέπει να έχουν φρέσκο κόψιμο.

Πολλές παρτίδες χριστουγεννιάτικων δέντρων θα σας δώσουν ευχαρίστως ένα δέντρο με φρέσκια κοπή.

Ακριβώς πριν τοποθετήσετε το δέντρο σας, κόψτε ένα ίσιο 1/2″ έως 1″ από τον πυθμένα. Αν αγοράσατε ένα προκομμένο δέντρο, προτιμήστε το 1″. Αυτό το νέο κόψιμο θα εκθέσει εκ νέου νέα κύτταρα και θα επιτρέψει στο δέντρο να απορροφήσει ξανά νερό.

4. Τοποθεσία, τοποθεσία, τοποθεσία

Όπως και με τα ακίνητα, η τοποθεσία είναι το παν. Τοποθετήστε το δέντρο σας σε ένα δωμάτιο που μπορεί να διατηρηθεί σχετικά δροσερό. Μην τοποθετείτε το δέντρο σας κοντά σε πηγή θέρμανσης. Αν χρειαστεί, κλείστε τους αεραγωγούς ή τα καλοριφέρ που βρίσκονται κοντά και μετακινήστε τυχόν θερμάστρες χώρου.

Και με κάθε τρόπο, αγνοήστε κάθε χριστουγεννιάτικη κάρτα που έχετε δει ποτέ. Ποτέ μην τοποθετείτε χριστουγεννιάτικο δέντρο κοντά σε τζάκι. Είναι κίνδυνος πυρκαγιάς και θα στεγνώσει το δέντρο σας σε χρόνο μηδέν.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο μπροστά σε τζάκι

Αν και αποτελεί μια όμορφη εικόνα, η τοποθέτηση ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου κοντά σε τζάκι είναι εντελώς επικίνδυνη.

5. Δροσίστε το δωμάτιο

Αν έχετε τη δυνατότητα, τοποθετήστε το δέντρο σας σε κάποιο δροσερό μέρος του σπιτιού. Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να μετακινήσετε το δέντρο, σκεφτείτε να κλείσετε ή να απενεργοποιήσετε τυχόν πηγές θερμότητας κοντά στο δέντρο.

Είναι το δέντρο σας κοντά σε παράθυρο με νότιο προσανατολισμό; Κλείστε τις κουρτίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας για να το διατηρήσετε δροσερό.

6. Υγρασία

Υγραντήρας που τρέχει μπροστά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Ένας ατμοποιητής ψυχρής ομίχλης που τρέχει μπροστά από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Προσθέστε επιπλέον υγρασία στον αέρα, λειτουργώντας έναν υγραντήρα ψυχρής ομίχλης ή προσθέτοντας μερικούς δίσκους με βότσαλα γεμάτους με νερό στο δωμάτιο. Αυτό δεν είναι μόνο καλό για το δέντρο σας, αλλά και για εσάς, καθώς ο χειμερινός αέρας είναι ιδιαίτερα ξηρός.

7. Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια LED είναι ο σωστός τρόπος

Τα χριστουγεννιάτικα φώτα LED φωτίζουν τις διακοπές σας, ενώ διατηρούν το δέντρο σας δροσερό.

Μου πήρε λίγο χρόνο για να συμφιλιωθώ με τα φώτα LED. Τα χρώματα και η απαλή λάμψη των χριστουγεννιάτικων φώτων πυρακτώσεως έχουν κάτι το νοσταλγικό.

Χριστουγεννιάτικο δέντρο φώτα bokeh effect&#10,

Ωστόσο, αυτή η νοσταλγία διαλύθηκε αφού είδα πόσο χαμηλότερος ήταν ο λογαριασμός της ενέργειας τον Δεκέμβριο, όταν άλλαξα σε LED. Και διαρκούν περισσότερο με λιγότερα προβλήματα λαμπτήρων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αγοράζω νέα φώτα κάθε χρόνο – ένα καλό πράγμα σε πολλά επίπεδα. Έχουν βελτιωθεί τόσο πολύ με την πάροδο των ετών.

Τα φώτα LED καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια και δεν δημιουργούν θερμότητα όπως τα φώτα πυρακτώσεως. Και πάλι, αυτό εμποδίζει το δέντρο σας να στεγνώσει και βοηθά στην πρόληψη πυρκαγιών.

8. Ελέγξτε και ποτίστε το δέντρο σας καθημερινά

χέρι που ρίχνει νερό σε μια βάση χριστουγεννιάτικου δέντρου

Το επαναλαμβάνω αυτό εδώ γιατί είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να εξασφαλίσετε ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο δέντρο καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι πρέπει να σταματήσετε να διαβάζετε και να πάτε να ποτίσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας αμέσως τώρα.

Και αν θέλετε κάτι λίγο διαφορετικό, έχουμε πολλά εναλλακτικές λύσεις για το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Norfolk Island Pine διακοσμημένο για τα Χριστούγεννα
Καλά Χριστούγεννα από το Rural Sprout!

Λάβετε το περίφημο ενημερωτικό δελτίο του Rural Sprout στα εισερχόμενά σας.

Περιλαμβάνουν κυριακάτικες αφηγήσεις από την συντάκτριά μας, Tracey, καθώς και το “What’s Up Wednesday”, τη σύνοψη μας για το τι είναι στην εποχή μας και ενημερώσεις και ειδοποιήσεις για νέα άρθρα.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top