Τριπλασιάστε το τριαντάφυλλό σας αυτό το καλοκαίρι με αυτό το απλό κόλπο

Στον τομέα της κηπουρικής, το deadheading είναι μια από τις λιγότερο αγαπημένες δραστηριότητες όλων. Είναι ακριβώς εκεί πάνω με ξεχορτάριασμα. Όσον αφορά τα τριαντάφυλλα, το deadheading συχνά εμπίπτει στη σφαίρα των εργασιών στον κήπο «Dang it, ήξερα ότι ξέχασα να κάνω κάτι».

Είτε είστε έμπειρος κηπουρός είτε αρχάριος, η κατανόηση της σημασίας του deadheading μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στην υγεία, το σθένος και την ομορφιά των τριανταφυλλιών σας.

Μόλις καταλάβετε το γιατί, το πότε και το πώς, θα δείτε γιατί είναι τόσο σημαντικό και σπάνια ξεχνάτε να το κάνετε. Ωστόσο, υπάρχει ένα σενάριο στο οποίο μπορεί να μην θέλετε να ρίξετε τριαντάφυλλα κεφαλιού, και θα συζητήσουμε γιατί είναι επίσης σημαντικό.

Η σημασία των νεκρών τριαντάφυλλων

Τα τριαντάφυλλα, γνωστά για τις εξαίσιες ανθοφορίες και το μεθυστικό άρωμά τους, είναι το στέμμα πολλών λουλουδιών. Ωστόσο, για να διατηρηθούν άφθονα ανθισμένα καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν και ενθαρρύνουν τη νέα ανάπτυξη, το αδιέξοδο γίνεται ένα αδιαπραγμάτευτο έργο. Πρέπει να το κάνεις.

Deadheading είναι ουσιαστικά η αφαίρεση των εξαντλημένων λουλουδιών από το φυτό.

Όταν σκοτώνεις ένα φυτό, ανακατευθύνεις την ενέργεια και τους πόρους του φυτού μακριά από την παραγωγή σπόρων και προς την παραγωγή περισσότερων λουλουδιών, προωθώντας έτσι τη συνεχή ανθοφορία. Ουσιαστικά εμποδίζετε την επιθυμία κάθε φυτού να ανθίσει, να ρίξει σπόρους και να το σταματήσει για την εποχή.

Εάν χρειάζεστε πιο πειστικά, εδώ είναι όλοι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να σκοτώσετε τα τριαντάφυλλά σας.

1. Ενθαρρύνει το Reblooming

Νέα φύλλα και μικροσκοπικά μπουμπούκια σε ένα μίσχο που ήταν νεκρό.

Ένας από τους κύριους λόγους για τα τριαντάφυλλα είναι ότι λέει στο φυτό να παράγει περισσότερα άνθη. Και ποιος δεν θέλει περισσότερα τριαντάφυλλα;

Όταν αφαιρείτε τις ανθισμένες ανθοφορίες, εμποδίζετε το σχηματισμό τριανταφυλλιάς (αυτοί είναι οι λοβοί των σπόρων). Αυτό σηματοδοτεί στο εργοστάσιο ότι, όχι, η δουλειά σας δεν έχει τελειώσει εδώ. πρέπει να συνεχίσετε να παράγετε λουλούδια. Αυτό καταλήγει να σας προσφέρει μια παρατεταμένη περίοδο ανθοφορίας με άφθονα ένδοξα τριαντάφυλλα.

Το Deadheading είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τα επαναλαμβανόμενα τριαντάφυλλα όπως τα υβριδικά τριαντάφυλλα τσαγιού, τα floribundas και πολλά μοντέρνα τριαντάφυλλα θάμνων όπως τα Knock-outs.

2. Βελτιώνει την αισθητική εμφάνιση

Ναι, αυτό το πράγμα είναι ένα ζεστό χάος.

Κοιτάξτε, θα το πω απλώς: ένας καλοδιατηρημένος θάμνος τριανταφυλλιάς με τακτικά νεκρά άνθη φαίνεται πολύ πιο προσεγμένος και πιο ελκυστικός στον κήπο. Τα τριαντάφυλλα που έχουν ανθίσει χωρίς να είναι νεκρό τείνουν να φαίνονται ακατάστατα και ακατάστατα. Δεν είναι υπέροχη εμφάνιση ανάμεσα σε όλα τα άλλα λουλούδια που ανθίζουν το καλοκαίρι.

3. Προλαμβάνει τη νόσο

Το Deadheading μπορεί επίσης να συμβάλει στη συνολική υγεία των τριαντάφυλλων σας μειώνοντας τον κίνδυνο ασθενειών. Τα λουλούδια που έχουν μείνει στο φυτό μπορούν να γίνουν τόποι αναπαραγωγής για παράσιτα και μυκητιακές ασθένειες, ειδικά αν έχετε μια ζεστή, βροχερή περίοδο.

Σωστά κλαδευμένος και νεκρωμένος, αυτός ο θάμνος τριανταφυλλιάς έχει πολύ καλύτερη κυκλοφορία αέρα και παίρνει περισσότερο φως στο εσωτερικό.

Με το τακτικό νεκρό κεφάλι, βελτιώνετε την κυκλοφορία του αέρα και αφήνετε περισσότερο φως στην καρδιά του φυτού. Και τα δύο αυτά μειώνουν την πιθανότητα εμφάνισης κοινών προβλημάτων όπως το ωίδιο ή η λοίμωξη του βοτρύτη.

Μια ουγγιά πρόληψης αξίζει μια λίβρα νεκρών τριαντάφυλλων.

Πώς να κάνετε Deadhead Roses

Το Deadheading Roses είναι αρκετά απλό και είναι ακριβώς όπως ακούγεται. Όταν το κάνετε σωστά, μπορείτε να έχετε αρκετά εντυπωσιακά αποτελέσματα καθώς το φυτό ξαναανθίζει.

Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για να σας βοηθήσει να γίνετε δάσκαλος της τριανταφυλλιάς:

Βήμα 1: Συγκεντρώστε τα εργαλεία σας

Πριν ξεκινήσετε, συγκεντρώστε τα εργαλεία σας: ένα ζευγάρι κοφτερό ψαλίδι κλαδέματος ή ψαλίδι (Θυμήσατε να τα αποστειρώσετε, σωστά;) και έναν κουβά ή καλάθι για τη συλλογή των νεκρών λουλουδιών. Χρησιμοποιήστε αιχμηρά εργαλεία για να κάνετε καθαρές τομές. Αυτό ελαχιστοποιεί τη ζημιά στο φυτό.

Θα χρειαστείτε επίσης ένα χοντρό ζευγάρι γάντια για να προστατεύσετε τα χέρια σας. Κάνουν ξεχωριστές γάντια κηπουρικής τριανταφυλλιάς που μοιάζουν περισσότερο με γάντι για να προστατεύσετε τον πήχη σας από όλα αυτά τα αγκάθια, αλλά αυτά είναι απαραίτητα μόνο εάν έχετε ένα μεγάλο, θαμνώδες φυτό.

Βήμα 2: Προσδιορίστε τα ξοδευμένα λουλούδια

Ωφ, ναι, πρέπει να κάνω μια καλύτερη δουλειά στο να σκέφτομαι.

Επιθεωρείτε τακτικά το τριαντάφυλλο σας, ιδανικά κάθε λίγες μέρες κατά την περίοδο της ανθοφορίας. Αναζητήστε λουλούδια που έχουν ξεθωριάσει, έχουν χάσει το ζωντανό τους χρώμα ή έχουν αρχίσει να μαραίνονται. Αυτά είναι τα λουλούδια που είναι έτοιμα να πεθάνουν.

Βήμα 3: Εντοπίστε τον Κόμβο

Προσδιορίστε έναν κόμβο (το σημείο όπου ένα φύλλο ή κλαδί προσκολλάται στο στέλεχος) που είναι στραμμένο προς τα έξω και έχει τουλάχιστον πέντε φυλλάδια. Αυτός ο κόμβος είναι όπου θα αναδυθεί το νέο μπουμπούκι λουλουδιών μετά το νεκρό σημείο.

Βήμα 4: Κάντε το Cut

Θέλετε να κόψετε σε γωνία 45 μοιρών, περίπου 1/4 ίντσας πάνω από τον κόμβο. Κόβοντας κοντά στον κόμβο, δεν αφήνετε ένα μακρύ κομμάτι στελέχους να σαπίσει και να προκαλέσει ασθένειες.

Βήμα 5: Απορρίψτε τα ξοδευμένα λουλούδια

Συλλέξτε τα νεκρά λουλούδια και κομποστοποιήστε τα. Εάν παρουσιάζουν σημάδια ασθένειας, είναι καλύτερο να τα πετάξετε έξω. Δεν θέλετε να εισάγετε τίποτα στον κήπο σας μέσω μολυσμένου κομπόστ.

Βήμα 6: Πλύσιμο, Ξέβγαλμα, Επαναλάβετε

Θα θελήσετε να συνεχίσετε να σκέφτεστε καθ’ όλη τη διάρκεια της ανθοφορίας για να ενθαρρύνετε την αδιάκοπη παραγωγή λουλουδιών. Καθώς εμφανίζονται νέες ανθοφορίες και ξεθωριάζουν οι παλιές, επαναλάβετε τη διαδικασία νεκροκεφαλής για να διατηρήσετε τις τριανταφυλλιές σας υγιείς και ανθισμένες όλο το καλοκαίρι.

Μην ξεχνάτε να σταματάτε και να τα μυρίζετε περιστασιακά.

Οταν Δεν στους Deadhead Roses

Ενώ η θανάτωση είναι γενικά ευεργετική για τις περισσότερες ποικιλίες τριαντάφυλλου, υπάρχει μια κατάσταση όπου μπορεί να θέλετε να παραλείψετε αυτήν την πρακτική – όταν θέλετε τριανταφυλλιές.

Καλλιέργεια Rosehips

Οι τριανταφυλλιές σχηματίζονται αφού τελειώσει η ανθοφορία του λουλουδιού και αυτοί οι λοβοί σπόρων μπορούν να τους απολαύσουν τόσο ο άνθρωπος όσο και η άγρια ​​ζωή. (Και πραγματικά, είναι τόσα πολλά εξαιρετικοί λόγοι για να μαζέψετε τριανταφυλλιές στο τέλος της σεζόν.) Εάν καλλιεργείτε τριαντάφυλλα με στόχο να πιείτε τσάι από τριαντάφυλλο από τον κήπο σας αυτό το χειμώνα, τότε το deadheading δεν είναι ο καλύτερος τρόπος.

Ομοίως, οι τριανταφυλλιές μπορούν να αποτελέσουν πηγή τροφής για πτηνά και άλλα ζώα κατά τους ψυχρότερους μήνες του χρόνου.

Εξαφανίζοντας τα λουλούδια, αφαιρείτε αυτή την πηγή τροφής από τον κήπο σας.

Εάν θέλετε πλούσιους τριανταφυλλιές, τότε παραλείψτε το νεκροταφείο και τακτοποιήστε τον τριανταφυλλιά σας χωρίς να αφαιρέσετε τη δαπανηρή άνθιση. (Μπορείτε να τραβήξετε τα νεκρά και ξεθωριασμένα πέταλα.)

Αλλά, μπορείτε να έχετε το καλύτερο και των δύο κόσμων, περισσότερα άνθη και τριανταφυλλιές, επίσης, με το να σκοτώσετε μόνο μία ή δύο φορές κατά την περίοδο της ανθοφορίας. Ωστόσο, αν συνεχίσετε πολύ στη σεζόν, μπορεί να καταλήξετε με λίγο έως καθόλου τριανταφυλλιές.

Και αυτό είναι το μόνο που υπάρχει.

Το Deadheading Roses δεν είναι απλώς μια ακόμη αγγαρεία που πρέπει να προσθέσετε στη λίστα κηπουρικής σας, αλλά μια σημαντική εργασία που κάνει δυνατό ένα καλοκαίρι με συνεχώς ανθισμένα τριαντάφυλλα. Και σε ποιον δεν θα άρεσε αυτό;

Έτσι, την επόμενη φορά που θα κάνετε μια βόλτα στον κήπο σας και θα σταματήσετε για να μυρίσετε τα τριαντάφυλλα, μην ξεχάσετε να ελέγξετε για να δείτε αν χρειάζεται να είστε νεκροί.


Λάβετε το διάσημο ενημερωτικό δελτίο Rural Sprout στα εισερχόμενά σας.

Συμπεριλαμβάνονται οι κυριακάτικες περιπέτειες από τον εκδότη μας, Tracey, καθώς και το “What’s Up Wednesday”, η συλλογή μας για το τι κυκλοφορεί στην εποχή και οι ενημερώσεις και οι ειδοποιήσεις νέων άρθρων.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top