Φθινοπωρινός κήπος: Πώς να προετοιμάσετε τον κήπο σας για το χειμώνα

Ο φθινοπωρινός κήπος… είναι αυτή η εποχή του χρόνου, όταν ο καιρός αρχίζει να κρυώνει και υπάρχει ένα τσίμπημα στον αέρα, ξέρετε ότι ήρθε η ώρα να αρχίσετε να προετοιμάζετε τον κήπο σας για το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον λαχανόκηπό σας. Μια ομαλή μετάβαση θα σας βοηθήσει να έχετε τη μεγαλύτερη δυνατή απόδοση καθώς μεταβαίνετε από τον καλοκαιρινό κήπο στον φθινοπωρινό και στη συνέχεια κλείνετε τα πράγματα για το χειμώνα.

Φθινοπωρινός κήπος-08312016Pin

Σε αυτό το άρθρο, θα μοιραστούμε πέντε έξυπνους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον κήπο σας κατά τους δροσερούς και ευχάριστους φθινοπωρινούς μήνες.

Αποκομίστε τη σοδειά του κήπου σας

Το φθινόπωρο είναι η παραδοσιακή εποχή της συγκομιδής και μετά από όλη τη σκληρή δουλειά που έχετε κάνει για να καλλιεργήσετε τα λαχανικά σας, μπορείτε τώρα να ανταμείψετε τον εαυτό σας περνώντας ευχάριστες μέρες στον κήπο σας, μαζεύοντας τα νόστιμα σπιτικά σας προϊόντα.

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για τη συγκομιδή των ριζών των λαχανικών σας, όπως οι πατάτες, καρότα και κρεμμύδια. Επιπλέον, τα χειμερινά κολοκύθια είναι πλέον ώριμα για συγκομιδή. Καθώς οι μέρες κρυώνουν, θα έχετε τον ιδανικό καιρό για να διατηρήσετε τα φρέσκα λαχανικά σας για το χειμώνα καταψύχοντας, κονσερβοποιώντας ή αφυδατώνοντας.

Αν έχετε κήπο με βότανα, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κόψετε τα βότανά σας και να τα κρεμάσετε για να στεγνώσουν ή να τα καταψύξετε για χρήση κατά τους χειμερινούς μήνες.

Καθαρίστε το παρτέρι του κήπου σας

Μετά την τελική συγκομιδή σας, θα πρέπει να αρχίσετε να προετοιμάζετε το χώμα σας για το χειμώνα. Ξεριζώστε τα παλιά σας φυτά και χρησιμοποιήστε τα για κομποστοποίηση για την επόμενη χρονιά. Ταυτόχρονα, ξεριζώστε τυχόν ζιζάνια που μπορεί να εισβάλλουν στον χώρο του κήπου σας. Φροντίστε να τα απορρίψετε σωστά, συσκευάζοντάς τα σε σακούλες και στέλνοντάς τα στα σκουπίδια ή καίγοντάς τα. Φροντίστε να μην τα προσθέσετε στο σωρό της κομποστοποίησης.

Τροποποιήστε το έδαφός σας &amp- εξισορροπήστε τα επίπεδα pH σας

Μόλις η συγκομιδή σας είναι έτοιμη, μπορείτε να να ελέγξετε τα επίπεδα pH του εδάφους σας και κάντε τις κατάλληλες τροποποιήσεις για να τα ρυθμίσετε έτσι ώστε ο κήπος σας να είναι έτοιμος για φύτευση την άνοιξη.

Αν δεν έχετε ήδη ηλεκτρονικό τεστ ή κιτ pH, κάντε μια βόλτα στο φυτώριο της περιοχής σας ή ψωνίστε από το διαδίκτυο. Αυτά τα εργαλεία είναι μια σημαντική επένδυση που κοστίζει ελάχιστα και σας βοηθά να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον λαχανόκηπο του σπιτιού σας.

Για τον λαχανόκηπό σας, το έδαφός σας θα πρέπει να έχει ελαφρώς όξινες μετρήσεις. Ιδανικά, το επίπεδο pH θα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 6,3 και 6,9. Εάν διαπιστώσετε ότι το έδαφός σας είναι πολύ όξινο (κάτω από 6,3), διορθώστε το με ασβέστη για να αυξήσετε την αλκαλικότητα. Από την άλλη πλευρά, εάν το pH σας είναι πάνω από 7,5, το έδαφός σας είναι πολύ αλκαλικό. Σε αυτή την περίπτωση, θα θέλατε να προσθέσετε στοιχειακό θείο για να μειώσετε την αλκαλικότητα.

Τόσο ο ασβέστης όσο και το θείο είναι οργανικές τροποποιήσεις που μπορείτε να προμηθευτείτε από το τοπικό σας κέντρο κήπου. Η προσθήκη τους το φθινόπωρο τους δίνει αρκετό χρόνο για να κάνουν τα μαγικά τους στο χώμα σας, ώστε να μπορείτε να ασχοληθείτε με τη φύτευση μόλις περάσει ο κίνδυνος παγετού την άνοιξη. Χρησιμοποιήστε ένα σπρέι ασβέστου-θείου για τη φροντίδα των φθινοπωρινών τριαντάφυλλων.

compost-black-08312016Pin

Εργαστείτε σε λίγο κομπόστ

Τα θρεπτικά συστατικά του οργανικού κομπόστ απελευθερώνονται αργά, οπότε είναι έξυπνο να ρίχνετε μια γενναιόδωρη ποσότητα κοπριάς ή κομπόστ στα παρτέρια του λαχανόκηπου σας στις αρχές του χειμώνα. Ξεκινήστε προσθέτοντας ένα στρώμα ενός ή δύο εκατοστών κοπριάς ή κομπόστ στην κορυφή και στη συνέχεια καλλιεργήστε το. Θα διασπαστεί αργά κατά τη διάρκεια του χειμώνα και θα αναπληρώσει τα θρεπτικά συστατικά στο έδαφός σας.

Καλύψτε το έδαφος!

Φροντίστε να προστατέψετε το παρτέρι του κήπου σας με στρώσιμο άχυρου, με φύλλα μούλτισης, ξυλοτεμαχίδια ή ένα παχύ στρώμα κομπόστ εργασίας. Αυτό θα βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας και θα αποτρέψει την έκπλυση των θρεπτικών συστατικών κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Προσέξτε να μην κάνετε mulch με άχυρο, σανό ή κομμένα χόρτα που μπορεί να περιέχουν σπόρους ζιζανίων. Αυτό θα σας δημιουργήσει προβλήματα μόνο όταν ξεκινήσει η καλλιεργητική περίοδος.

Αποφύγετε τους παγωμένους σωλήνες & μάνικες

Είτε ποτίζετε με σύστημα άρδευσης είτε με λάστιχο κήπου, είναι έξυπνο να προστατευτείτε από το πάγωμα πολύ πριν από τον πρώτο παγετό. Μόλις τελειώσει η συγκομιδή σας και έχετε ελέγξει, τροποποιήσει και προστατεύσει το έδαφός σας, αποσυνδέστε το σύστημα άρδευσης ή τυλίξτε το λάστιχο και αποθηκεύστε το σωστά.

Εάν χρησιμοποιείτε σύστημα άρδευσης σε πολύ ψυχρό κλίμα, φροντίστε να φυσήξετε τις γραμμές με αεροσυμπιεστή για να αποφύγετε το πάγωμα, το πρήξιμο και το σπάσιμο των σωλήνων.

Φυτέψτε μια χειμερινή καλλιέργεια

Πριν από το πρώτο πάγωμα, φυτέψτε το σκόρδο σας για την επόμενη άνοιξη. Οι θερμοκρασίες έξω και στο έδαφος θα πρέπει να είναι χαμηλές αλλά όχι ακόμη παγωμένες. Αυτό είναι σημαντικό γιατί αν φυτέψετε το σκόρδο σας πολύ νωρίς, θα αρχίσει να αναπτύσσεται πολύ νωρίς και μπορεί να υποστεί παγετό.

Η φύτευση του σκόρδου σας αργά το φθινόπωρο παρέχει ακριβώς τη σωστή ποσότητα έκθεσης στο κρύο. Αυτό συμβάλλει στην εξασφάλιση ότι θα απολαύσετε μια άφθονη σοδειά φρέσκου, υγιούς σκόρδου την άνοιξη.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Για να φυτέψετε σωστά το σκόρδο, θάψτε μεμονωμένες σκελίδες σε αποστάσεις 6 έως 8 ίντσες. Οι σκελίδες θα πρέπει να φυτεύονται σε βάθος τριών εκατοστών, να καλύπτονται καλά με φρεσκοτροποποιημένο χώμα και να στρώνουν γενναιόδωρα με κομπόστ ή άχυρο. Κάθε μία από τις σκελίδες σκόρδου σας θα γίνει ένα πλήρες κεφάλι μέχρι το καλοκαίρι.

Η Phyllis Both στο Sauk County Gardener μοιράζεται αυτή την καλή συμβουλή για την οικοδόμηση του εδάφους…

Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για να δημιουργήσετε το έδαφος του κήπου σας για την καλλιεργητική περίοδο του επόμενου έτους. Συνήθως φυτεύω καλλιέργειες κάλυψης περίπου την 1η Σεπτεμβρίου. Οι καλλιέργειες κάλυψης για κήπους χωρίς άροση πρέπει να είναι ετήσιες, ώστε να πεθαίνουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να παρέχουν ένα ωραίο εδαφοκάλυμμα την επόμενη άνοιξη. Φέτος θα χρησιμοποιήσω ετήσια βρώμη, αρακά και κτηνοτροφικά ραπανάκια. Η βρώμη παρέχει εδαφοκάλυψη και οργανικό υλικό και βοηθά επίσης στη διάβρωση του εδάφους. Ο αρακάς παρέχει άζωτο και τα ραπανάκια αερίζουν το έδαφος και παρέχουν επίσης οργανικό υλικό. Μέσω wiscnews.com

Συνεχίστε την κομποστοποίηση

Μόλις τελειώσετε το προετοιμασίες για τον κήπο το φθινόπωρο, ο σωρός κομπόστ σας είναι πιθανό να έχει εξαντληθεί αρκετά. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να αναποδογυρίσετε τα υπολείμματα του σωρού και συνεχίστε να τον συμπληρώνετε κατά τη διάρκεια του χειμώνα με τα υπολείμματα της κουζίνας και της αυλής σας. Αυτό θα διασφαλίσει ότι θα έχετε μια καλή προμήθεια φυσικού, σπιτικού κομπόστ όταν η εαρινή περίοδος του κήπου μπει σε πλήρη εξέλιξη.

Πρέπει να διαβάσετε σχετικές αναρτήσεις

Πηγές: 1 | 2

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top