Φυτά συντροφιάς λεμονόχορτου – Τα 15 καλύτερα και 5 χειρότερα φυτά

Το λεμονόχορτο χρησιμοποιείται πολύ στο ασιατικό φαγητό. Επιπλέον, το λεμονόχορτο χρησιμοποιείται σε πολλές οικιακές θεραπείες. Έχει επίσης ωραίο άρωμα. Υπάρχουν συνοδευτικά φυτά που επωφελούνται από την καλλιέργειά του κοντά του και άλλα που βοηθούν το λεμονόχορτο να αναπτυχθεί καλύτερα.

Γιατί το λεμονόχορτο χρειάζεται συνοδευτικά φυτά;

Εδώ είναι οι τρόποι φυτά συντροφιάς εργασία με Lemon Grass.

Απώθηση εντόμων

Το λεμονόχορτο απωθεί πολλά έντομα-παράσιτα, όπως αφίδες, μύγες, κουνούπια και άλλα. Πολλά φυτά που αναπτύσσονται καλά με το λεμονόχορτο απωθούν επίσης τα έντομα, όπως οι κατιφέδες και η μέντα. Καλλιεργούμενα ως σύνορα γύρω από λαχανόκηπους, απωθούν τα παράσιτα και προστατεύουν τα φρούτα και τα λαχανικά σας. Άλλα φυτά, όπως η εχινάκεια και οι ντομάτες, χρειάζονται λεμονόχορτο για να τα προστατεύσει από τα έντομα.

Φέρτε θηρευτές παρασίτων

Ορισμένα φυτά, όπως οι κατιφέδες, φέρνουν στην περιοχή αρπακτικά παράσιτα όπως οι μύγες του ομίχλη, οι δακτυλίτσες και οι αρπακτικές σφήκες. Αυτά τα έντομα τρώνε κάθε παράσιτο που μπορεί να ενοχλεί το λεμονόχορτο.

Αναπτύσσονται καλά μαζί

Υπάρχουν πολλά βότανα που αναπτύσσονται καλά με το λεμονόχορτο, επειδή χρειάζονται παρόμοια επίπεδα φωτός, νερού και θρεπτικών συστατικών. Η μέντα, η λεμονόχορτο, οι κατιφέδες και ο κόλιαντρος είναι παραδείγματα αυτών των βοτάνων.

Κορυφαία 15 καλύτερα συνοδευτικά φυτά για το λεμονόχορτο

Εδώ είναι τα δεκαπέντε καλύτερα φυτά-συνοδοί για το Lemon Grass και τι κάνουν για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη καλών καλλιεργειών Lemon Grass.

Μέντα

Η μέντα και το λεμονόχορτο χρειάζονται την ίδια ποσότητα φωτός, νερού και θρεπτικών συστατικών, οπότε αναπτύσσονται καλά μαζί. Η μέντα προσελκύει επίσης επικονιαστές στον κήπο και αρπακτικά έντομα, προστατεύοντας το λεμονόχορτο από παράσιτα και βελτιώνοντας την επικονίαση για ολόκληρο τον κήπο. Η μέντα μπορεί να είναι χωροκατακτητική, γι’ αυτό θα πρέπει μάλλον να καλλιεργείται σε γλάστρα δίπλα στο λεμονόχορτο. Να θυμάστε ότι το λεμονόχορτο είναι μεγάλο φυτό, οπότε αφήστε του αρκετό χώρο κοντά στη μέντα.

Βασιλικός

Ο βασιλικός είναι ένα νόστιμο βότανο που πέφτει θύμα αρκετών εντόμων. Το λεμονόχορτο απωθεί αυτά τα έντομα. Ενώ οι πουριτανοί δεν αφήνουν τον βασιλικό τους να ανθίσει επειδή μειώνει τα αιθέρια έλαια στα φύλλα, τα άνθη προσελκύουν επικονιαστές σε ολόκληρο τον κήπο. Φυτέψτε λεμονόχορτο στην ίδια σειρά με τον βασιλικό ή σε διπλανές σειρές για καλύτερα αποτελέσματα. Να θυμάστε ότι τόσο ο βασιλικός όσο και το λεμονόχορτο αναπτύσσονται σε μεγάλα φυτά ύψους τριών ή τεσσάρων ποδιών, οπότε μην τα φυτεύετε πολύ κοντά μεταξύ τους, γιατί θα αλληλοεπηρεάζονται.

Βερβένα λεμονιού

Η βερμπένα λεμονιού μοιράζεται ένα υπέροχο άρωμα λεμονιού με το λεμονόχορτο. Χρειάζεται επίσης την ίδια ποσότητα φωτός, νερού και θρεπτικών συστατικών, γι’ αυτό και είναι καλό να φυτεύεται δίπλα στο λεμονόχορτο. Μπορείτε να τοποθετήσετε γλάστρες με ανάμεικτο λεμονόχορτο και λεμονόχορτο σε κάθε πλευρά της πόρτας σας για να απωθήσετε τα κουνούπια και τις μύγες και να τα αποτρέψετε από το να εισέλθουν στο σπίτι σας.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ καλλιεργείται για τις ρίζες του. Δυστυχώς, το τζίντζερ είναι ευάλωτο στις αφίδες, τα ακάρεα και τους θρίπες, οι οποίοι μπορούν να καταστρέψουν τα φυτά τζίντζερ σας. Το λεμονόχορτο θα απωθήσει αυτά τα έντομα και θα προστατεύσει τα φυτά τζίντζερ σας, ώστε να έχετε μια καλή συγκομιδή. Δακτυλιώστε τα φυτά τζίντζερ με λεμονόχορτο, αλλά βεβαιωθείτε ότι το λεμονόχορτο δεν σκιάζει πολύ το τζίντζερ.

Κατιφέδες

Τόσο οι κατιφέδες όσο και το λεμονόχορτο απωθούν τα έντομα που τρώνε άλλα φυτά. Επιπλέον, οι κατιφέδες προσελκύουν αλογόμυγες και παρασιτικές σφήκες που κυνηγούν επιβλαβή παράσιτα. Διασπάστε κατιφέδες και λεμονόχορτο γύρω από το εξωτερικό του λαχανόκηπού σας για να σταματήσετε τα επιβλαβή έντομα και να προσελκύσετε τα χρήσιμα. Εναλλακτικά, αναμείξτε κατιφέδες και λεμονόχορτο στις ίδιες σειρές με τα λαχανικά για να τα προστατεύσετε.

Echinacea

Η εχινάκεια υποφέρει από παράσιτα που τρώνε τα άνθη της, τα οποία χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ιατρική για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος. Το λεμονόχορτο απωθεί αυτά τα παράσιτα και έτσι προστατεύει τα άνθη της εχινάκειας. Φυτέψτε λεμονόχορτο στην ίδια σειρά με την εχινάκεια ή στη σειρά δίπλα στην εχινάκεια για καλύτερα αποτελέσματα.

Πιπεριές

Οι αφίδες και τα σκαθάρια πιπεριάς αγαπούν τις πιπεριές όσο και εμείς. Το λεμονόχορτο απωθεί και τα δύο αυτά παράσιτα, προστατεύοντας τις πιπεριές από αυτά. Φυτέψτε λεμονόχορτο γύρω από τα φυτά πιπεριάς σας στην ίδια σειρά ή σε γειτονικές σειρές για καλύτερα αποτελέσματα.

Ντομάτες

Πολλά έντομα αγαπούν τα φυτά ντομάτας και τις ντομάτες. Η καλλιέργεια λεμονόχορτου μαζί με τα φυτά ντομάτας σας θα σας βοηθήσει να απωθήσετε όλα αυτά τα έντομα. Δακτυλιώστε τα ντοματόφυτά σας με λεμονόχορτο ή καλλιεργήστε το στην επόμενη σειρά για να παρέχετε την καλύτερη προστασία στις ντομάτες σας.

Τοματίνια

Οι ντομάτες, όπως και οι ντομάτες, έχουν πολλά παράσιτα που τους αρέσουν να τις τρώνε. Το λεμονόχορτο θα απωθήσει αυτά τα παράσιτα, ιδίως τις αφίδες και τα σκουλήκια της ντομάτας. Φυτέψτε λεμονόχορτο στις ίδιες σειρές με τα ντοματίνια σας για να έχετε περισσότερους από αυτούς τους νόστιμους καρπούς προς κατανάλωση.

Μελισσόχορτο

Το μελισσόχορτο είναι ένα βότανο με αστεία εμφάνιση που χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική. Χρειάζεται παρόμοιες συνθήκες στον κήπο με το λεμονόχορτο. Μπορείτε να φυτέψετε το λεμονόχορτο και το μελισσόχορτο το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα παρτέρι τοπίου ή σε διπλανές σειρές σε έναν λαχανόκηπο. Το μελισσόχορτο προσελκύει επικονιαστές στον κήπο σας.

Κόλιαντρο

Ο κόλιαντρο αναπτύσσεται καλά με το λεμονόχορτο, επειδή και τα δύο χρειάζονται την ίδια ποσότητα φωτός, νερού και θρεπτικών στοιχείων. Η φύτευσή τους μαζί καθιστά εύκολη τη φροντίδα και των δύο. Επιπλέον, ο κόλιαντρος, όπως και το λεμονόχορτο, απωθεί τα έντομα από τα πιο ευάλωτα φρούτα και λαχανικά. Καλλιεργήστε το λεμονόχορτο και τον κόλιανδρο ως περίγραμμα γύρω από το εξωτερικό του λαχανόκηπου σας για καλύτερα αποτελέσματα ή αναμείξτε τα στην ίδια σειρά.

Λυκίσκος

Ο λυκίσκος είναι τα φυτά που δίνουν γεύση στη μπύρα. Πολλοί οικιακοί ζυθοποιοί καλλιεργούν το δικό τους λυκίσκο. Το μέρος που μπαίνει στη μπύρα είναι το λουλούδι του θηλυκού φυτού. Σε πολλά έντομα αρέσει ο λυκίσκος και τρώνε το φυτό και το λουλούδι πριν από τη συγκομιδή. Το λεμονόχορτο απωθεί αυτά τα έντομα ώστε να μπορέσετε να συγκομίσετε το λυκίσκο σας. Καλλιεργήστε λεμονόχορτο στη διπλανή σειρά ή αναμεμειγμένο με τα φυτά λυκίσκου για καλύτερα αποτελέσματα. Και τα δύο φυτά γίνονται μεγάλα, οπότε αφήστε αρκετό χώρο στη σειρά και για τα δύο.

Βαλσαμόχορτο

Το βαλσαμόχορτο αναπτύσσεται καλά κοντά στο λεμονόχορτο, επειδή χρειάζονται παρόμοια επίπεδα φωτισμού μαζί με παρόμοιες ποσότητες νερού και θρεπτικών συστατικών. Το λεμονόχορτο απωθεί επίσης τυχόν παράσιτα που θα έτρωγαν το βαλσαμόχορτο. Φυτέψτε το βαλσαμόχορτο γύρω από το λεμονόχορτο ή ανάμεσα στις σειρές του λεμονόχορτου για καλύτερα αποτελέσματα.

Limes

Τα λάιμ παρέχουν κάποια σκιά στο λεμονόχορτο κατά τη διάρκεια της ζέστης της ημέρας. Το λεμονόχορτο απωθεί ορισμένα παράσιτα εσπεριδοειδών από τις λεμονιές. Φυτέψτε λεμονόχορτο κοντά στις λεμονιές, αλλά να θυμάστε ότι το λεμονόχορτο μπορεί να μεγαλώσει από μόνο του, οπότε είναι προτιμότερο να φυτεύεται σε διπλανές σειρές παρά πολύ κοντά στα δέντρα.

Μούρα γκότζι

Τα μούρα γκότζι χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ιατρική. Χρειάζονται παρόμοια επίπεδα φωτός, νερού και θρεπτικών συστατικών με το λεμονόχορτο, οπότε αναπτύσσονται καλά μαζί. Το λεμονόχορτο απωθεί επίσης ορισμένα παράσιτα εντόμων από τα μούρα γκότζι.

Τοπ 5 χειρότερα συνοδευτικά φυτά για το λεμονόχορτο

Όπως ακριβώς υπάρχουν κάποια φυτά που αναπτύσσονται καλά με το λεμονόχορτο, υπάρχουν και κάποια που πρέπει να τα κρατάτε χωριστά.

Λεβάντα

Η λεβάντα θέλει πιο ξηρό έδαφος από αυτό που ανέχεται το λεμονόχορτο. Αν το λεμονόχορτο παίρνει τη σωστή ποσότητα νερού, η λεβάντα που φυτεύεται δίπλα του θα σαπίσει τις ρίζες της. Χωρίς περισσότερο νερό από αυτό που αρέσει στη λεβάντα, το λεμονόχορτο θα αφυδατωθεί και θα πεθάνει.

Θυμάρι

Όπως και η λεβάντα, το θυμάρι χρειάζεται να στεγνώνει μεταξύ των ποτισμάτων. Αν φυτέψετε λεμονόχορτο κοντά στο θυμάρι, το λεμονόχορτο θα είναι πολύ ξηρό και θα πεθάνει. Αν το λεμονόχορτο πάρει αρκετό νερό, θα πνίξει και τελικά θα σκοτώσει το θυμάρι.

Μάραθος

Ο μάραθος εκκρίνει μια χημική ουσία στο έδαφος που σκοτώνει άλλα φυτά. Πρέπει να φυτευτεί σε μια γωνιά του κήπου χωρίς φυτά γύρω του. Το λεμονόχορτο δεν θα αναπτυχθεί γύρω του, οπότε χωρίστε το μάραθο από το μάραθο κατά δύο ή τρία μέτρα.

Δενδρολίβανο

Το δενδρολίβανο γίνεται πολύ μεγάλο και μπορεί να σκιάσει το λεμονόχορτο. Επιπλέον, το δενδρολίβανο χρειάζεται ξηρό έδαφος για να αναπτυχθεί καλά. Δεδομένου ότι το λεμονόχορτο χρειάζεται περισσότερο νερό, είτε το δενδρολίβανο θα σαπίσει από τις ρίζες του, είτε το λεμονόχορτο θα αφυδατωθεί και θα πεθάνει.

Φασκόμηλο

Όπως και το δεντρολίβανο, το φασκόμηλο προέρχεται από ξηρό κλίμα και μπορεί να μεγαλώσει αρκετά. Φυτέψτε τα φυτά που χρειάζονται περισσότερη υγρασία μαζί και φυτέψτε τα φυτά όπως το φασκόμηλο, το δεντρολίβανο, η λεβάντα και το θυμάρι μαζί, ώστε να μπορούν να στεγνώσουν μεταξύ των φυτεύσεων.

Συμπερασματικά, το λεμονόχορτο απωθεί τα έντομα από πολλά φυτά που αναπτύσσονται καλά μαζί του, όπως ο βασιλικός, η εχινάκεια και οι ντομάτες. Το λεμονόχορτο μπορεί να καλλιεργηθεί ως περίγραμμα γύρω από λαχανόκηπους για να απωθεί τα έντομα από τον λαχανόκηπό σας. Πολλά αρωματικά βότανα αναπτύσσονται καλά με το λεμονόχορτο, όπως το χαμομήλι και η μέντα. Ωστόσο, ορισμένα που μυρίζουν ωραία και επίσης απωθούν τα έντομα χρειάζονται ξηρότερο έδαφος από το λεμονόχορτο, οπότε δεν πρέπει να φυτεύονται γύρω τους, όπως η λεβάντα, το φασκόμηλο και το δεντρολίβανο. Ο μάραθος δεν είναι καλό φυτό συντροφιάς με κανένα φυτό, οπότε μην τον φυτεύετε κοντά στο λεμονόχορτο.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top