Φυτά συντροφιάς με λαχανάκια Βρυξελλών – Τα 10 καλύτερα και 4 χειρότερα φυτά

Τα λαχανάκια Βρυξελλών είναι ένα νόστιμο και θρεπτικό λαχανικό της οικογένειας των σταυρανθών. Είναι μια καλλιέργεια δροσερής εποχής που μπορεί να είναι ευάλωτη σε πολλά παράσιτα εντόμων. Χρειάζονται επίσης μια σειρά από θρεπτικά συστατικά ενώ μεγαλώνουν. Η χρήση της φύτευσης συντροφιάς μπορεί να βοηθήσει σε ορισμένα από αυτά τα προβλήματα και ανάγκες.

Γιατί τα λαχανάκια Βρυξελλών χρειάζονται φυτά συντροφιάς;

Εάν είστε νέος στη φύτευση συντρόφων, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μου για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τη φύτευση συντροφιάςπαρακάτω θα συζητήσω τους τρόπους με τους οποίους τα φυτά συντροφιάς βοηθούν τα Λαχανάκια Βρυξελλών.

Απωθήστε τα έντομα

Τα λαχανάκια Βρυξελλών, όπως και άλλα μέλη της οικογένειας Cruciferae, είναι ευάλωτα σε μεγάλο αριθμό εντόμων και ανθρωποειδών παρασίτων. Πολλά από τα συντροφικά φυτά που συζητούνται παρακάτω είτε απωθούν τα παράσιτα των εντόμων είτε καλύπτουν τη μυρωδιά των λαχανικών Βρυξελλών, έτσι ώστε τα παράσιτα να μην μπορούν να τα βρουν. Επιπλέον, αυτά τα αρωματικά φυτά είναι συνήθως πολύτιμα από μόνα τους.

Φέρτε Pest Predators

Άλλες καλλιέργειες προσελκύουν αρπακτικά σε αυτά για να φάνε τα δικά τους προβληματικά παράσιτα. Όταν αυτά τα φυτά είναι κοντά στα λαχανάκια Βρυξελλών, τα αρπακτικά θα απλωθούν στα λαχανάκια Βρυξελλών και θα φάνε εκεί τα παράσιτα. Όταν τα παράσιτα εξαφανιστούν, τα αρπακτικά υποχωρούν στο φυτό συντροφιάς μέχρι την επόμενη φορά που τα παράσιτα θα πέσουν στα λαχανάκια Βρυξελλών.

Αυξήστε τα θρεπτικά συστατικά

Μερικά φυτά με μακριές ρίζες της βρύσης φέρνουν θρεπτικά συστατικά και νερό από το βάθος του εδάφους στη ζώνη των ριζών όπου μπορούν να φτάσουν τα λαχανάκια Βρυξελλών. Αυτά τα φυτά μεγαλώνουν περισσότερο από ό,τι χρειάζονται και χύνουν το επιπλέον στο έδαφος. Όταν φυτεύονται κοντά στα λαχανάκια Βρυξελλών, το λαχανάκι Βρυξελλών μπορεί να πάρει αυτά τα θρεπτικά συστατικά και το νερό για να τα χρησιμοποιήσει για τον εαυτό του.

Επωφεληθείτε από τα Λαχανάκια Βρυξελλών

Μερικά φυτά καλλιεργούνται με λαχανάκια Βρυξελλών επειδή τα λάχανα Βρυξελλών τα ωφελούν. Τα λαχανάκια Βρυξελλών, όπως πολλά φυτά, εκκρίνουν χημικές ουσίες στον αέρα και το έδαφος που μπορούν να βοηθήσουν άλλα φυτά να αναπτυχθούν καλύτερα. Η σκιά που προσφέρει το μεγαλύτερο φυτό λαχανού Βρυξελλών μπορεί επίσης να είναι ευεργετική για άλλες καλλιέργειες ψυχρής περιόδου.

Τα 10 καλύτερα φυτά συντροφιάς για τα λαχανάκια Βρυξελλών

Εδώ είναι τα δέκα κορυφαία φυτά συντροφιάς για τα λαχανάκια Βρυξελλών και τι κάνουν για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη καλών καλλιεργειών λαχανικών Βρυξελλών.

ΣΟΦΌΣ

Το φασκόμηλο είναι ένα αρωματικό βότανο που καλλιεργείται τόσο για μαγειρική όσο και για παραδοσιακά φάρμακα. Αυτός ο ξυλώδης θάμνος έχει ασημί πράσινα φύλλα που μαζεύονται για να δώσουν γεύση στα γεύματα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν φρέσκα ή αποξηραμένα για μελλοντική χρήση. Το αιθέριο έλαιο στο φασκόμηλο του δίνει μια έντονη οσμή που δεν αρέσει στα περισσότερα παράσιτα. Συγκεκριμένα, το φασκόμηλο διώχνει τους αδαμαντοφόρους σκώρους, τους άλλους σκώρους και τις μύγες της σκουριάς από τα λαχανάκια Βρυξελλών. Το φασκόμηλο μπορεί να αναπτυχθεί σε μεγάλο θάμνο, οπότε φροντίστε να αφήσετε αρκετό χώρο ανάμεσα στο μικρό φυτό φασκόμηλου και τα λαχανάκια Βρυξελλών, έτσι ώστε το ώριμο φασκόμηλο να απέχει δύο έως τρία πόδια από τα λαχανάκια Βρυξελλών. Δεν θέλετε το φασκόμηλο να σκιάζει τα λαχανάκια Βρυξελλών.

Ανηθο

Ο άνηθος καλλιεργείται ως μπαχαρικό μαγειρικής και τουρσί. Οι κεφαλές και οι σπόροι των λουλουδιών χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τουρσιών άνηθου. Ο άνηθος έχει πράσινα φύλλα και κίτρινα άνθη. Ο άνηθος προσελκύει αρπακτικά έντομα γιατί συχνά έχει προβλήματα με τις αφίδες του άνηθου. Χρησιμεύει επίσης ως φυτώριο για κάμπιες από τη Μαυροουρά Swallowtail. Τα αρπακτικά έλκονται από αυτά τα παράσιτα. Όταν τρώνε όλα τα παράσιτα στον άνηθο, εξαπλώνονται στα λαχανάκια Βρυξελλών και καταπολεμούν τα παράσιτα εκεί. Φυτέψτε τον άνηθο στην επόμενη σειρά, όχι στην ίδια σειρά με τα λαχανάκια Βρυξελλών.

Παντζάρια

Τα παντζάρια παράγουν χόρτα και ρίζες για κατανάλωση. Αυτά είναι και νόστιμα και θρεπτικά. Τα παντζάρια έρχονται σε πολλά χρώματα, όπως μαύρο, λευκό, πορτοκαλί και το γνωστό κόκκινο. Τα παντζάρια Chioggia μοιάζουν με στόχους bullseye με εναλλασσόμενες λευκές και κόκκινες ρίγες. Τα παντζάρια έχουν ρίζες βρύσης που μπορούν να πάνε 36-48 ίντσες, βαθιά μέσα στο έδαφος. Λόγω της εκτεταμένης ρίζας τους, τα παντζάρια αντλούν θρεπτικά συστατικά και νερό από βαθιά στο έδαφος. Αποβάλλουν τα επιπλέον θρεπτικά συστατικά και νερό στο έδαφος. Τα λαχανάκια Βρυξελλών μπορούν στη συνέχεια να έχουν πρόσβαση σε αυτό. Φυτέψτε τα παντζάρια σε σειρές ανάμεσα σε σειρές με λαχανάκια Βρυξελλών για καλύτερα αποτελέσματα.

Μέντα

Η μέντα είναι ένα άλλο αρωματικό φυτό που χρησιμοποιείται στη μαγειρική και την ιατρική. Τα φυτά έχουν πράσινα φύλλα και ροζ-λεβάντα άνθη. Τα φύλλα και τα άνθη χρησιμοποιούνται φρέσκα ή αποξηραμένα για να αρωματίσουν το τσάι ή τα γλυκά. Η μέντα έχει έντονη μυρωδιά που απωθεί τις αφίδες και τους ψύλλους με τη μυρωδιά της. Η μέντα, όπως όλη η μέντα, είναι επεμβατική και θα πρέπει να καλλιεργηθεί σε γλάστρα κοντά στα λαχανάκια Βρυξελλών, διαφορετικά η μέντα θα ξεπεράσει τα λαχανάκια Βρυξελλών.

Δενδρολίβανο

Το δεντρολίβανο είναι ένα αρωματικό βότανο που χρησιμοποιείται στη μαγειρική και την ιατρική. Αυτός ο ξυλώδης θάμνος έχει πράσινα φύλλα που μοιάζουν με βελόνες και είναι αειθαλής. Εγγενές στη μεσογειακή περιοχή, το δεντρολίβανο καλλιεργείται ευρέως σε θερμότερα κλίματα. Το δεντρολίβανο διώχνει τους σκώρους και η σκουριά μύγα με τη μυρωδιά του. Το δεντρολίβανο είναι θάμνος, οπότε φροντίστε να αφήσετε αρκετό χώρο στον κήπο σας για αυτό όταν είναι ώριμο. Όπως το φασκόμηλο, θα μεγαλώσει και θα σκιάσει τα λαχανάκια Βρυξελλών αν δεν αφήσετε αρκετό χώρο μεταξύ των δύο κατά τη φύτευση.

Οικογένεια κρεμμυδιών

Η οικογένεια των κρεμμυδιών περιέχει κρεμμύδια, σκόρδο και πράσα. Χρησιμοποιούνται στη μαγειρική και την ιατρική. Και τα τρία φυτά έχουν μακριά πράσινα φύλλα και έντονη οσμή. Εξαιτίας αυτών των μυρωδιών, απωθούν τη λάχανα, τον εισαγόμενο λαχανόσκωλη, τα ιαπωνικά σκαθάρια, τις αφίδες και την μάστιγα. Φυτέψτε τα λαχανάκια Βρυξελλών σε σειρές δίπλα σε κρεμμύδια, σκόρδο ή πράσα. Η οικογένεια των κρεμμυδιών πρέπει να φυτευτεί πρώτα, ώστε τα φυτά να είναι ψηλά και να μυρίζουν όταν φυτεύονται τα λαχανάκια Βρυξελλών.

Σέσκουλο

Το σέσκουλο σχετίζεται με τα παντζάρια. Χρησιμοποιείται ως potherb ή σε stir-fries. Το Chard έχει πράσινα ή κοκκινωπά φύλλα και μίσχους που μπορεί να είναι κόκκινο, λευκό ή κίτρινο. Τα φύλλα και οι μίσχοι μπορούν να παρασκευαστούν χωριστά σε συνταγές. Το τσίμπημα αναφέρεται ως φυτό συνοδείας των λαχανών Βρυξελλών επειδή τα λαχανάκια Βρυξελλών βοηθούν το τσίμπημα να αναπτυχθεί καλύτερα. Φυτέψτε το σε σειρές δίπλα στα λαχανάκια Βρυξελλών.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι ένα πράσινο που χρησιμοποιείται φρέσκο ​​ή μαγειρεμένο. Το σπανάκι είναι μια καλλιέργεια δροσερής εποχής με σκούρα πράσινα φύλλα. Τα λαχανάκια Βρυξελλών βοηθούν το σπανάκι να αναπτυχθεί καλύτερα. Είναι χαμηλό και μπορεί να αναπτυχθεί κοντά στα λαχανάκια Βρυξελλών χωρίς να τα παρεμβαίνει. Η επιπλέον απόχρωση που παίρνει το σπανάκι από τα λαχανάκια Βρυξελλών τα βοηθά να διατηρούνται δροσερά και να μην βιδώνουν. Φυτέψτε το σπανάκι στο κενό ανάμεσα στις σειρές με λαχανάκια Βρυξελλών.

Ηλίανθοι

Οι ηλίανθοι καλλιεργούνται για τους σπόρους τους. Έχουν μακριά πράσινα κοτσάνια, πράσινα φύλλα και μεγάλα άνθη που αποτελούνται από μικρότερα άνθη για να σχηματίσουν ένα «ψεύτικο λουλούδι» που προσελκύει τους επικονιαστές. Το κέντρο του ψεύτικου λουλουδιού είναι κίτρινο και οι ακτίνες που προέρχονται από αυτό μπορεί να είναι κίτρινες ή βυσσινί. Μπορούν να προσφέρουν μερική σκιά από τον καυτό ήλιο για το μπρόκολο. Είναι επίσης όμορφα και προσελκύουν επικονιαστές. Οι ποικιλίες σπόρων ηλίανθων γίνονται αρκετά μεγάλες, οπότε αφήστε τους αρκετό χώρο όταν είναι ώριμοι όταν τα φυτεύετε.

Nasturtiums

Τα ναστούρτια είναι βρώσιμα λουλούδια με πιπεράτη γεύση. Έχουν στρογγυλεμένα πράσινα φύλλα σε σχήμα ασπίδας. Τα λουλούδια έρχονται σε πολλά χρώματα. Τα ναστούρτια είναι εγγενή στην Κεντρική και Νότια Αμερική, αλλά καλλιεργούνται ευρέως σε όλο τον κόσμο. Το λάδι στα άνθη και τα φύλλα έχει μια μυρωδιά σαν νεροκάρδαμο και απωθεί τη λαχανόβραχη, τον εισαγόμενο λαχανόσκωλη, τα ζωύφια της κολοκυθιάς και τις λευκές μύγες. Μπορείτε να καλλιεργήσετε νυστέρια στο χώρο ανάμεσα στις σειρές των λαχανικών Βρυξελλών ή σε παρακείμενες σειρές.

Τα 4 χειρότερα φυτά συντροφιάς για τα λαχανάκια Βρυξελλών

Μάραθο

Ο μάραθος είναι ένα λαχανικό που καλλιεργείται για τη σαρκώδη βάση του. Έχει κίτρινα άνθη και κυματιστά φύλλα και θυμίζει άνηθο. Ο μάραθος εκπέμπει μια τοξική χημική ουσία που σκοτώνει τα λαχανάκια Βρυξελλών και οτιδήποτε άλλο φυτευτεί κοντά του. Ο μάραθος χρειάζεται τη δική του μικρή γωνιά του κήπου μακριά από άλλα φυτά.

Φράουλες

Οι φράουλες είναι ένα κοινό χαμηλό φυτό που παράγει ζουμερά μούρα. Έχουν πράσινα φύλλα και λευκά άνθη. Οι φράουλες εκκρίνουν μια χημική ουσία που αναστέλλει την ανάπτυξη των λαχανικών Βρυξελλών. Τοποθετήστε τα στην άλλη πλευρά του κήπου καθώς αναστέλλουν όλα τα φυτά της οικογένειας Cruciferae.

Φασόλια Πολωνού

Το Pole Beans είναι ένα δημοφιλές λαχανικό. Απαιτούν υποστήριξη για να μεγαλώσουν, όπως ένα διακύβευμα. Τα κουκιά έχουν πράσινα φύλλα και παράγουν βρώσιμα φασόλια σε λοβούς. Η ανάπτυξη των φασολιών αναστέλλεται από τα λαχανάκια Βρυξελλών. Μην φυτεύετε τα φασόλια σε απόσταση πέντε ποδιών από τα λαχανάκια Βρυξελλών.

Ντομάτες

Οι ντομάτες είναι το πιο δημοφιλές λαχανικό στον κόσμο. Έχουν πράσινα φύλλα με τρίχες και κίτρινα άνθη. Τα λαχανάκια Βρυξελλών εκπέμπουν μια χημική ουσία που αναστέλλει την ανάπτυξη της ντομάτας. Διαχωρίστε τις ντομάτες κατά τουλάχιστον πέντε πόδια από όλα τα μέλη της οικογένειας Cruciferae.

Συμπερασματικά, υπάρχουν φυτά που βοηθούν τα λαχανάκια Βρυξελλών να αναπτυχθούν καλύτερα ενώ άλλα φυτά δεν πρέπει να φυτεύονται με λαχανάκια Βρυξελλών. Στα καλά συντροφικά φυτά περιλαμβάνονται τα νυστέρια, οι ηλίανθοι, το σπανάκι, το σέσκουλο, τα μέλη της οικογένειας των κρεμμυδιών, το δεντρολίβανο, η μέντα, τα παντζάρια, ο άνηθος και το φασκόμηλο. Φυτέψτε αυτά τα φυτά σε απόσταση δύο έως τριών ποδιών από τα λαχανάκια Βρυξελλών για να λειτουργήσουν ως σύντροφοι. Τα λαχανάκια Βρυξελλών δεν πρέπει να φυτεύονται με μάραθο, φράουλες, φασόλια και ντομάτες. Διαχωρίστε αυτά τα φυτά κατά τουλάχιστον πέντε πόδια, ώστε να μην παρεμβαίνουν μεταξύ τους. Στην πραγματικότητα, μην φυτέψετε κανένα μέλος της οικογένειας Cruciferae σε απόσταση πέντε ποδιών από μάραθο, φράουλες, φασόλια και ντομάτες.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top