7 πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα δέντρα για μια φυσική οθόνη απορρήτου

Οι καλοί φίλοι είναι δύσκολο να βρεθούν. Αλλά καλοί γείτονες; Πιο δύσκολο ακόμα. Έτσι, όταν έχετε βαρεθεί να κοιτάτε έξω από το παράθυρο της κουζίνας σας τη συλλογή των «κλασικών» αυτοκινήτων του γείτονα, θα τα φτιάξει μια από αυτές τις μέρες. Ή είστε λίγο κουρασμένοι να υπενθυμίζετε στα παιδιά της διπλανής πόρτας ότι η διακοσμητική λίμνη σας δεν είναι η τοπική τρύπα για κολύμπι. ήρθε η ώρα να πιάσετε ένα φτυάρι και να σκάψετε μια τρύπα.

Να φυτέψει ένα δέντρο.

Γκέιζ, τι νόμιζες ότι θα κάνουμε;

Όλοι έχουμε ακούσει το παλιό ρητό, «Οι καλοί φράχτες κάνουν καλούς γείτονες». Αλλά τι κάνει εξαιρετική Οι γείτονες είναι ένας ωραίος, ψηλός φράκτης απορρήτου.

Αν σας απασχολεί η ιδέα να προσθέσετε κάποιου είδους λειτουργία απορρήτου στην αυλή σας, ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτονται οι άνθρωποι είναι ένας φράχτης. Υπάρχουν όμως πολλοί εξαιρετικοί λόγοι για να ακολουθήσετε τη φυσική διαδρομή και να φυτέψετε δέντρα.

Σε αυτό το κομμάτι, θα εξετάσουμε τα οφέλη της χρήσης δέντρων για τη δημιουργία ιδιωτικότητας στην αυλή σας. Αν νομίζατε ότι τα δέντρα δεν ήταν καλή επιλογή επειδή χρειάζονται δεκαετίες για να αναπτυχθούν, ξανασκεφτείτε το. Έχουμε μερικές συστάσεις για τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα δέντρα, έτσι θα έχετε έναν καταπράσινο φράκτη πιο γρήγορα από ό, τι μπορείτε να πείτε: «Έφερε σπίτι αλλο σκουριασμένο τσαμπουκά;» Περιμένετε δεκαετίες να μεγαλώσουν τα δέντρα; Πόσο περίπου τρία πόδια ή περισσότερο ανάπτυξη ετησίως.

Ποια είναι τα οφέλη από τη χρήση δέντρων για τη δημιουργία απορρήτου;

Τα δέντρα είναι πολύ ωραία όταν πρόκειται να δημιουργήσετε μια πιο ιδιωτική και κλειστή ατμόσφαιρα στην αυλή σας. Με όλα τα φυσικά οφέλη που προκύπτουν από τη χρήση δέντρων, γιατί να σκεφτείτε καν έναν φράχτη;

1. Σκιά

Φυσικά, η σκιά έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε τα δέντρα. Η φύτευση ενός φράκτη απορρήτου σάς επιτρέπει να καλλιεργείτε σκιά όπου τη χρειάζεστε. Σχεδιάστε ένα μικρότερο φράχτη για να σκιάζετε ένα τμήμα του γκαζόν σας που ζεσταίνεται πολύ ή όπου θέλετε σκιά σε ορισμένες ώρες της ημέρας.

Η φύτευση ενός φράκτη ιδιωτικότητας δίπλα στο σπίτι σας μπορεί επίσης να βοηθήσει με τους λογαριασμούς ψύξης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Υπάρχουν ακόμη και αρκετά ταχέως αναπτυσσόμενα δέντρα που μεγαλώνουν αρκετά ώστε να σκιάζουν και τις δεύτερες ιστορίες.

2. Ανεμοφράκτη

Εάν ο άνεμος είναι πρόβλημα, τα δέντρα παράγουν εξαιρετικούς αποσβεστήρες. Ένας ψηλός φράχτης από κουμαριά θα προστατεύσει το σπίτι σας από ριπές που μπορούν εύκολα να αφαιρέσουν τη θερμότητα από το σπίτι σας κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Εάν αναζητάτε έναν τρόπο να μειώσετε τους λογαριασμούς θέρμανσης χωρίς να αντικαταστήσετε το τρέχον σύστημα θέρμανσης, ένας φράκτης μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε καύσιμα.

Οι ανεμοφράκτες είναι επίσης ιδανικοί για άλλα φυτά. Χρησιμοποιήστε έναν ανεμοφράκτη δέντρων για να προστατέψετε τα πιο ευαίσθητα φυτά της αυλής και του κήπου σας.

3. Ήχος

Εάν έχετε πολύ θόρυβο στους δρόμους ή θορυβώδεις γείτονες, σκεφτείτε να αναπτύξετε έναν φράκτη αντί να εγκαταστήσετε έναν φράχτη. Η σκληρή περίφραξη μπορεί να κάνει τον θόρυβο του περιβάλλοντος να φαίνεται πιο δυνατός καθώς ο ήχος αναπηδά από την περίφραξη. Αλλά οι ψηλοί φράχτες, ειδικά με δέντρα που έχουν φύλλωμα μέχρι το έδαφος, θα απορροφήσουν τον ήχο, δίνοντάς σας μια πιο ήσυχη αυλή.

4. Ζωντανό Φράχτη

Και πάλι, επιλέξτε ένα δέντρο ή θάμνο με φύλλωμα που ξεκινά από το έδαφος και ένας χοντρός φράκτης θα κρατήσει έξω τους ανθρώπους και τα περισσότερα πλάσματα μεγαλύτερα από ένα κουνέλι. Αυτό περιλαμβάνει το σκυλί του γείτονα που του αρέσει να αφήνει δώρα στο γρασίδι σας.

5. Απλώς φαίνονται ωραία

Τα δέντρα είναι όμορφα. Έλα, πραγματικά θα με κάνεις να μπω σε λεπτομέρειες εδώ; Ναι, υπάρχει κάποια όμορφη περίφραξη εκεί έξω, αλλά δεν θα προτιμούσατε να φυτρώνουν στη θέση τους πλούσια, πράσινα δέντρα;

6. Χρήσιμο

Η οθόνη απορρήτου της ζωής σας δεν χρειάζεται να είναι καθαρά διακοσμητική. Θα μπορούσατε να ξεκινήσετε έναν φράχτη. Αυτοί οι ζωντανοί τοίχοι παρέχουν καταφύγιο για πολλά πλάσματα και μπορούν ακόμη και να σας ανταποδώσουν με νόστιμα πράγματα για φαγητό, όπως σμέουρα ή βατόμουρα. Ρίξτε μια ματιά στο υπέροχο άρθρο της Cheryl που περιγράφει λεπτομερώς γιατί πρέπει να προσθέσετε έναν φράχτη στην ιδιοκτησία σας.

7. Μετατόπιση άνθρακα

Εάν έχετε ιδιωτικότητα στην αυλή σας και Τα παγκόσμια κλιματικά ζητήματα είναι σημαντικά για εσάς, οπότε η επιλογή της χρήσης δέντρων αντί κάποιου είδους εμπορικής περίφραξης είναι ο καλύτερος τρόπος. Τα δέντρα είναι φανταστικά στην αποθήκευση άνθρακα. Για να μην αναφέρουμε ότι υπάρχει το πλεονέκτημα ότι παράγουν οξυγόνο. Όταν λαμβάνετε υπόψη τις διαδικασίες κατασκευής των περισσότερων σύνθετων υλικών περίφραξης, η καλλιέργεια δέντρων ως φράκτης είναι μια πολύ καλύτερη επιλογή για τον πλανήτη.

8. Ύψος

Ανάλογα με τις ανάγκες σας, ένας κανονικός φράκτης μπορεί να μην το κόψει. Εάν έχετε ένα δεύτερο όροφο ή ένα μπαλκόνι με πλήρη θέα στους γείτονες, τότε η χρήση ορισμένων δέντρων μπορεί να σας προσφέρει την κάλυψη που χρειάζεστε. Καλή τύχη να βρεις έναν φράχτη που θα φτάσει τόσο ψηλά.

9. Δαπάνες

Η δαπάνη είναι ένας από τους καλύτερους λόγους για να επιλέξετε δέντρα αντί περίφραξης όταν δημιουργείτε ιδιωτικότητα. Είναι πολύ πιο οικονομικό να αγοράσετε δέντρα, ακόμη και πολλά από αυτά, από το να τοποθετήσετε έναν φράχτη.

Ας αναπτυχθούμε – Γρήγορα

Συγκεντρώσαμε τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα δέντρα για να σας προσφέρουμε μια πράσινη, πλούσια οθόνη απορρήτου σε ελάχιστο χρόνο. Και εννοούμε γρήγορα. Θέλουμε απόρρητο το συντομότερο δυνατό! Μόνο τα δέντρα που έβαζαν τρία πόδια το χρόνο ή περισσότερα μπήκαν στη λίστα μας.

1. Leyland Cypress

Κυπαρίσσι Leyland

Το κυπαρίσσι Leyland είναι το πιο φυτεμένο δέντρο προστασίας της ιδιωτικής ζωής στις πολιτείες. Και για καλό λόγο, επίσης – μπορεί να αυξήσει τα εντυπωσιακά τέσσερα πόδια το χρόνο. Δεν ασχολούνται με το χώμα και θα αναπτυχθούν καλά ακόμα και σε περιοχές με κρύους χειμώνες. Αυτό το δέντρο όχι μόνο ψηλώνει, αλλά γεμίζει και με πουπουλένια κλαδιά, δημιουργώντας την τέλεια οθόνη απορρήτου.

Κυπαρίσσι

Ύψος ώριμης ηλικίας 40-60 πόδια

Ζώνες – 6-10

Ηλιοφάνεια

2. Thuja Green Giant Arborvitae

Πράσινα γιγάντια αμπέλια

Εάν θέλετε ένα από τα πιο εύκολα να αναπτυχθούν δέντρα εκεί έξω που σας προσφέρουν εξαιρετικό, πυκνό φύλλωμα για ιδιωτικότητα, τότε θέλετε μια πράσινη γιγάντια κουμαριά Thuja. Δούλευα σε μια εταιρεία περιποίησης δέντρων και εξωραϊσμού και τα φυτέψαμε σε εγκατάσταση εξωραϊσμού μετά την εγκατάσταση εξωραϊσμού. Είναι σχεδόν άφθαρτα – ανθεκτικά στην ξηρασία, αδιαπέραστα από τα περισσότερα παράσιτα και ασθένειες, και πιθανότατα θα μπορούσατε να σταθείτε εκεί και να τα παρακολουθήσετε να μεγαλώνουν. Ο Πράσινος Γίγαντας μπορεί εύκολα να προσθέσει τρία έως πέντε πόδια κάθε χρόνο.

Thuja plicata x standishii “Green Giant”

Ύψος ώριμης ηλικίας 30-50 πόδια

Ζώνες – 5-8

Πλήρης ηλιοφάνεια έως μερική σκιά

3. Hybrid Poplar

Υβριδική λεύκα

Εάν χρειάζεστε προστασία της ιδιωτικής ζωής και τη σκιά εξαιρετικά γρήγορα, μην κοιτάξετε πέρα ​​από την υβριδική λεύκα. Αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ταχέως αναπτυσσόμενα δέντρα σκιάς. Γιατί; Επειδή μπορεί να μεγαλώσει έως και οκτώ πόδια σε ένα μόνο έτος. Εάν θέλετε να πουλήσετε το σπίτι σας σε λίγα χρόνια και θέλετε να προσθέσετε κάποια εύκολη αξία ιδιοκτησίας, φυτέψτε μια υβριδική λεύκα ή δύο.

Populus deltoids x Polulus nigra

Ύψος ώριμης ηλικίας 40-50 πόδια

Ζώνες – 3-8

Ηλιοφάνεια

4. Κινέζικο Privet

Φράκτη πριβέ

Αν και δεν είναι το ψηλότερο από τα δέντρα, το πριβέ είναι μια κλασική επιλογή προστασίας της ιδιωτικής ζωής. Μεγαλώνει στα τρία πόδια το χρόνο και γεμίζει εξίσου γρήγορα. Διατηρούν όμορφα το σχήμα τους όταν κλαδεύονται, οπότε δεν χρειάζονται συχνή συντήρηση. Το Privet είναι ανθεκτικό στην ξηρασία και δεν ασχολείται με το έδαφος, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για άτομα με λιγότερο από ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας.

Κινέζος γκαρσόνι

Ύψος ώριμης ηλικίας 6-8 πόδια

Ζώνες – 7-10

Πλήρης ηλιοφάνεια ή μερική σκιά

5. Nellie Stevens Holly

Χόλι φράχτη

Το Holly είναι μια εξαιρετική επιλογή για μια ψηλή οθόνη προστασίας προσωπικών δεδομένων ή για μια χαμηλή προστασία απορρήτου. Λόγω του πυκνού, αγκαθωτού φυλλώματος του, δημιουργεί έναν αδιαπέραστο ζωντανό φράχτη που κόβεται εύκολα για να φαίνεται τακτοποιημένο και τακτοποιημένο. Ή αφήστε το να αναπτυχθεί άγριο και ελεύθερο για έναν φράκτη με πιο φυσική εμφάνιση.

Μεγαλωμένο ως δέντρο, θα προσθέτει τρία πόδια στο ύψος του κάθε χρόνο. Είναι υπέροχα δέντρα ανθεκτικά στην ξηρασία εάν ζείτε σε ξηρή περιοχή.

πουρνάρι

Ilex X “Nellie R. Stevens”

Ύψος ώριμης ηλικίας 15-25 πόδια

Ζώνες – 6-9

Πλήρης ηλιοφάνεια έως μερική σκιά

6. Ιταλικό Κυπαρίσσι

Δεντρόφυτος δρόμος στην Τοσκάνη

Για κλασικές εμφανίσεις, δεν μπορείς να κάνεις λάθος με το ιταλικό κυπαρίσσι. Η ψηλή, λεπτή του σιλουέτα παραπέμπει σε εικόνες δρόμων της Τοσκάνης με αυτούς τους σιωπηλούς φρουρούς. Ενώ το ιταλικό κυπαρίσσι δεν μεγαλώνει τόσο φαρδύ όσο μερικά από τα άλλα δέντρα στη λίστα μας, το αναπληρώνει με το πόσο γρήγορα μεγαλώνει στα τρία πόδια το χρόνο. Μην ψάχνετε άλλο αν θέλετε ένα αειθαλές με σχήμα διαφορετικό από τη συνηθισμένη κωνική ανάπτυξη.

Ιταλικό κυπαρίσσι

Cupressus sempervirens

Ύψος ώριμης ηλικίας 35-40 πόδια

Ζώνες – 8-10

Ηλιοφάνεια

7. Weeping Willow

Ιτιά

Αυτά τα εντυπωσιακά δέντρα δημιουργούν εξαιρετικές οθόνες απορρήτου και σκιά δέντρων. Οι ιτιές που δακρύζουν αναπτύσσονται με ρυθμό έξι έως οκτώ πόδια ετησίως, γεμίζοντας και μακριά κλαδιά που καλύπτουν. Αν ψάχνετε για κάτι πιο δραματικό, η ιτιά που κλαίει είναι μια εξαιρετική επιλογή. Ή ίσως η περιοχή που ελπίζετε να ελέγξετε έχει προβλήματα αποχέτευσης ή είναι λίγο ελώδης. Μια ιτιά που κλαίει ευδοκιμεί σε υγρές, υγρές περιοχές.

Βαβυλωνιακή ιτιά

Ύψος ώριμης ηλικίας 30-50 πόδια

Ζώνες – 4-9

Πλήρης ηλιοφάνεια έως μερική σκιά

Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ήσυχη, όμορφη όαση στην αυλή σας με το κατάλληλο δέντρο. Υπάρχει μια επιλογή για όλες τις ανάγκες σας. Και σε λίγα μόνο χρόνια, θα έχετε μια ψηλή, φυσική οθόνη απορρήτου.


Λάβετε το διάσημο ενημερωτικό δελτίο Rural Sprout στα εισερχόμενά σας.

Συμπεριλαμβάνονται οι κυριακάτικες περιπέτειες από τον εκδότη μας, Tracey, καθώς και το “What’s Up Wednesday”, η συλλογή μας για το τι κυκλοφορεί στην εποχή και οι ενημερώσεις και οι ειδοποιήσεις νέων άρθρων.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top