7 χρήσεις για κούρεμα οπωροφόρων δέντρων που μάλλον δεν έχετε σκεφτεί ποτέ

Εάν θέλετε μια αφθονία από ζουμερά ώριμα φρούτα κάθε χρόνο, τότε το ετήσιο κλάδεμα και η συντήρηση των οπωροφόρων δέντρων σας είναι απαραίτητο – ειδικά το χειμώνα.

Αλλά μόλις τελειώσει η δουλειά, μένεις με ένα τεράστιο σωρό από κλαδιά, κλαδιά και μερικές φορές μεγαλύτερα μέλη.

Άνθρωπος που κλαδεύει δέντρο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι απορρίπτουν τα μοσχεύματα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Εάν προσλάβετε κάποιον να κάνει το κλάδεμα, ο καθαρισμός είναι συνήθως μέρος του πακέτου. Αλλά είτε είστε ο δενδροκόμος είτε κάποιος άλλος, μπορεί να θέλετε να κρεμάσετε σε όλο αυτό το καρπόξυλο.

Έχουμε μερικούς εξαιρετικούς τρόπους για να αξιοποιήσετε σωστά αυτά τα κλαδέματα ή στολίδια.

Άκρα κλαδεμένα από οπωροφόρα δέντρα που βρίσκονται στο έδαφος.

Υπάρχουν μερικοί καλοί λόγοι για να διατηρείτε τα κλαδιά των οπωροφόρων δέντρων.

Ίσως είναι πιο βολικό να αφήσετε κάποιον άλλο να κάνει τον καθαρισμό ή να ρίξει όλα αυτά τα απόβλητα στο κράσπεδο, αλλά υπάρχουν μερικοί καλοί λόγοι να μην το κάνετε.

Πολλές εταιρείες περιποίησης δέντρων θα σας κάνουν έκπτωση εάν χειριστείτε μόνοι σας τον καθαρισμό. Η εξοικονόμηση λίγων χρημάτων είναι πάντα καλό.

Χρησιμοποιώντας τα κλαδιά, τα κλαδιά και τα άκρα που έχετε κλαδέψει αντί να τα στείλετε στη χωματερή, βοηθάτε στην επιβράδυνση και την πρόληψη της κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, το ένα τέταρτο των στερεών αποβλήτων που καταλήγουν στις χωματερές είναι γκαζόν και απόβλητα τροφίμων. Καθώς αυτά τα πράσινα απόβλητα διασπώνται, απελευθερώνουν μεθάνιο (ένα αέριο του θερμοκηπίου ακόμη πιο ισχυρό από το CO2) στην ατμόσφαιρα, όπου παγιδεύει τη θερμότητα.

Κάδος γεμάτος με απορρίμματα αυλής από το κόψιμο των οπωροφόρων δέντρων.

Αντ ‘αυτού, εδώ είναι επτά τρόποι για να χρησιμοποιήσετε τα κλαδιά των οπωροφόρων δέντρων σας.

1. Φτιάξτε έναν φράχτη Wattle

Ένα τμήμα της περίφραξης κυλινδρικών.

Η περίφραξη μπορεί να είναι απίστευτα ακριβή και πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή της περίφραξης δεν είναι εξαιρετικά για το περιβάλλον. Γιατί να μην φτιάξετε το δικό σας ρουστίκ φράχτη; Εμείς δείξτε σας πώς εδώ.

Τα μεγαλύτερα άκρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τα κύρια στηρίγματα και όλα αυτά τα κλαδιά που έχετε κλαδέψει είναι εξαιρετικά για την ύφανση του πραγματικού φράχτη.

Ένα από τα πλεονεκτήματα της χρήσης αυτού του τύπου περίφραξης είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε έναν πολύ πυκνό φράκτη, ιδανικό για προστασία της ιδιωτικής ζωής, ή μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι πιο ευάερο για να επιτρέψετε στα φυτά να αναπτυχθούν ή να έχουν καλή ροή αέρα. Η περίφραξη Wattle είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμη στις ανάγκες σας.

2. DIY στηρίγματα κήπου – Κατασκευάστε ένα καφασωτό, ένα κοντάρι φασολιών ή ένα πλαίσιο καλύμματος σειράς

Καφασωτά φτιαγμένα από κλαδιά δέντρων.

Τα μακρύτερα κλαδιά που κλαδεύονται από οπωροφόρα δέντρα είναι ιδανικά για χρήση μέσα και γύρω από τον κήπο. Συνήθως είναι αρκετά λυγισμένα, καθιστώντας εύκολο να τα διαμορφώσετε ώστε να ταιριάζουν στο έργο σας. Είτε χρειάζεστε ένα ρουστίκ πέργκολα για αναρριχώμενα φυτά ή κάποια στηρίγματα καλύμματος σειρών, τα εύκαμπτα κλαδιά των οπωροφόρων δέντρων είναι τέλεια.

Μου αρέσει επίσης η εμφάνιση της χρήσης αυτών των φυσικών υλικών στον κήπο. Τίποτα δεν δίνει μια πιο ρουστίκ αίσθηση κήπου από το να βλέπεις έλικες μπιζελιού να σκαρφαλώνουν σε ένα κλαδί αντί για συρμάτινο στήριγμα.

3. Απολαύστε μια Φωτιά με ευχάριστη οσμή

Ξύλο που καίγεται σε μια φωτιά.

Ο μπαμπάς μου είχε πάντα ένα σωρό μικρότερα κούτσουρα στην άκρη δίπλα στην κύρια στοίβα με καυσόξυλα. Αυτά ήταν τα μέλη που κόπηκαν από τις μηλιές. Πετούσε ένα στη φωτιά πότε πότε και όλη η καμπίνα θα μύριζε όμορφα.

Εάν έχετε τζάκι ή υπαίθριο τζάκι, αποθηκεύστε και χρησιμοποιήστε τα κλαδιά, τα κλαδιά και τα άκρα για να κάψετε. Τα μικρότερα πράγματα είναι εξαιρετικό προσάναμμα μόλις στεγνώσει, και τα άκρα μπορούν να κοπούν σε καυσόξυλα. Αφήστε το στην άκρη από τα κανονικά σας πράγματα και προσθέστε ένα κούτσουρο πότε πότε για να απολαύσετε μια ιδιαίτερα υπέροχη αρωματική φωτιά.

4. Up Your Barbecue Game

Μπριζόλες σε σχάρα.

Οι περισσότεροι τύποι που ξέρω είναι λίγο περίεργοι με το μαγείρεμα του κρέατος σε εξωτερικούς χώρους. Υπάρχει κάτι στον ήχο από μπρικέτες με κάρβουνα που χύνονται σε μια σχάρα και στο τσιτσίρισμα του κρέατος που τους κάνει να χάνουν τα μυαλά τους. Γίνονται παράξενα ανταγωνιστικοί.

Εάν θέλετε να αναβαθμίσετε το παιχνίδι σας στη σχάρα, αποθηκεύστε όλα αυτά τα θαυμάσια οπωροφόρα για ψήσιμο και κάπνισμα. Το Applewood, συγκεκριμένα, κάνει καταπληκτικά πράγματα στο κρέας όταν μαγειρεύεις με αυτό.

Αποθηκεύστε και καρυκεύστε το ξύλο σας, μουλιάζοντάς το σε νερό για περίπου μισή ώρα πριν το ψήσετε στη σχάρα. Το μούσκεμα θα κάνει το καρυκευμένο ξύλο να καπνίσει για λίγο, εμποτίζοντας το κρέας σας με υπέροχη γεύση.

Εδώ είναι ένα σεμινάριο για να φτιάξετε τα δικά σας τσιπς applewood για το κάπνισμα.

5. Φτιάξτε τα κοτόπουλα σας ένα φανταχτερό πετεινό

Κοτόπουλο που κάθεται σε ένα κοτόπουλο φτιαγμένο από κλαδιά.

Το να έχετε ένα κοπάδι στην πίσω αυλή μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα ακριβό, αν δεν είστε προσεκτικοί. Αλλά δεν χρειάζεται να είναι? μπορείς μεγαλώνω τα κοτόπουλα με μια δεκάρα. Ένας τρόπος για να βοηθήσετε στη διαχείριση του κόστους είναι να χρησιμοποιήσετε υλικά που έχετε ήδη για να φτιάξετε αυτό που χρειάζονται τα πουλιά σας.

Το να φτιάξετε το δικό σας κοτόπουλο χρησιμοποιώντας κλαδιά και άκρα από μοσχεύματα οπωροφόρων δέντρων είναι αρκετά εύκολο για οποιονδήποτε να το κάνει. Η Meredith δημιούργησε αυτό το εξαιρετικά εύκολο σεμινάριο για να σας το δείξει πώς να φτιάξετε ένα κοτόπουλο από κλαδιά δέντρων.

Οι κότες σας θα σας ευχαριστήσουν!

6. Βοηθήστε να γεμίσετε ένα νέο υπερυψωμένο κρεβάτι

Άδειο υπερυψωμένο κρεβάτι με επένδυση από ξύλο στο κάτω μέρος.

Αν σκοπεύετε να χτίσετε νέα υπερυψωμένα κρεβάτια, μην απαλλαγείτε από αυτό το σωρό κλαδιά και άκρα. Όπως θα σας πει οποιοσδήποτε έχει κατασκευάσει ποτέ κρεβάτια με βαθιά υπερύψωση, το γέμισμα μπορεί να είναι ακριβό.

Μπορείτε να συμβάλετε στη μείωση του κόστους και στη βελτίωση του εδάφους με την πάροδο του χρόνου, βάζοντας τα κλαδιά των οπωροφόρων δέντρων σας στο κάτω μέρος και στη συνέχεια προσθέτοντας χώμα. Το ξύλο θα διασπαστεί με την πάροδο του χρόνου, προσθέτοντας θρεπτικά συστατικά πίσω στο έδαφος.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κόψετε τα μεγαλύτερα άκρα σε μικρότερα κομμάτια και τα κλαδιά σε πιο διαχειρίσιμα μεγέθη και να τα στρώσετε στο κάτω μέρος του κρεβατιού. Τώρα είναι έτοιμο να είναι γεμάτο με το τέλειο μείγμα χώματος.

Ομοίως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κλαδιά των οπωροφόρων δέντρων σας για να ξεκινήστε ένα νέο υπερυψωμένο κρεβάτι Hugelkultur.

7. Τσιπ για Mulch

Ξύλινα ροκανίδια σε ένα τροχόσπιτο, κάποιος έχει ένα φτυάρι να σκουπίζει μερικά.

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να επαναχρησιμοποιήσετε τα κλαδιά οπωροφόρων δέντρων είναι να τα τεμαχίσετε σε σάπια φύλλα. Η επίστρωση του κήπου σας είναι απαραίτητη για να κλειδώσετε την υγρασία, να αποτρέψετε τη διάβρωση του εδάφους και να κρατήσετε μακριά τα ζιζάνια. Η εύρεση και η χρήση άμεσα διαθέσιμων υλικών για σάπια φύλλα είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος.

Ένα μικρό αλλά φθηνό θρυμματιστή κήπου αξίζει την επένδυση και θα πληρωθεί μετά από μερικά χρόνια.

Εάν έχετε προσλάβει μια εταιρεία φροντίδας δέντρων, ζητήστε της να θρυμματίσουν τα συντρίμμια και να τα αφήσουν αντί να τα μαζέψουν. Μπορεί ακόμη και να μπορείτε να αποκτήσετε επιπλέον σάπια φύλλα δωρεάν με αυτόν τον τρόπο. Ορισμένες εταιρείες περιποίησης δέντρων θα αδειάσουν ευχαρίστως το φορτηγό τους στην αυλή σας ενώ εργάζονται στο σπίτι σας.

Η χρήση των υπολειμμάτων που προκύπτουν από το κλάδεμα του ετήσιου οπωροφόρου δέντρου σας γύρω από το σπίτι και τον κήπο σας δεν είναι μόνο πρακτικό, αλλά καλό για το περιβάλλον και καλό για το πορτοφόλι σας.


Λάβετε το διάσημο ενημερωτικό δελτίο Rural Sprout στα εισερχόμενά σας.

Συμπεριλαμβάνονται οι κυριακάτικες περιπέτειες από τον εκδότη μας, Tracey, καθώς και το “What’s Up Wednesday”, η συλλογή μας για το τι κυκλοφορεί στην εποχή και οι ενημερώσεις και οι ειδοποιήσεις νέων άρθρων.


Τρέισι Μπέσμερ

Γεια σου, με λένε Τρέισι. Είμαι ο αρχισυντάκτης εδώ στο Rural Sprout.

Πολλοί από τους αναγνώστες μας με γνωρίζουν ήδη από τα δημοφιλή μας κυριακάτικα ενημερωτικά δελτία. (Είστε εγγεγραμμένοι στα ενημερωτικά δελτία μας, σωστά;) Κάθε Κυριακή, στέλνω μια φιλική αποστολή από το λαιμό μου στο δάσος στην Πενσυλβάνια. Είναι λίγο σαν να κάθεσαι στην μπροστινή βεράντα με έναν φίλο, συζητώντας τους κήπους μας πίνοντας ένα φλιτζάνι τσάι.

Με καταγωγή από την πολιτεία της Νέας Υόρκης, είμαι τώρα επίτιμος από την Πενσυλβανία, έχοντας ζήσει εδώ τα τελευταία 18 χρόνια.

Μεγάλωσα περνώντας τα Σαββατοκύριακα στο σπίτι του μπαμπά μου εκτός δικτύου, όπου πέρασα μεγάλο μέρος της παιδικής μου ηλικίας τριγυρνώντας στο δάσος και λερώνοντας τα χέρια μου.

Έμαθα πώς να κάνω πράγματα που τα περισσότερα μικρά παιδιά δεν έχουν κάνει εδώ και έναν αιώνα.

Είτε ήταν το πάτημα μήλων το φθινόπωρο για σπιτικό μηλίτη, η βόλτα στα χιόνια της άνοιξης της πολιτείας της Νέας Υόρκης για να πιάσεις δέντρα για σιρόπι σφενδάμου είτε κονσερβοποιώντας ό,τι φύτρωνε στον κήπο το καλοκαίρι – πάντα υπήρχαν νέες περιπέτειες με κάθε εποχή.

Ως ενήλικας, συνεχίζω να αντλώ από τις δεξιότητες που έμαθα ως παιδί. Λατρεύω το Wi-Fi μου και γνωρίζω ότι η πίτσα απέχει μόνο ένα τηλεφώνημα. Και είμαι εντάξει με το να μην ξαναεπισκεφτώ ποτέ την περιπέτεια που χρησιμοποιεί ένα outhouse στα μέσα Ιανουαρίου.

Αυτές τις μέρες τείνω να είμαι σχεδόν οικοδεσπότης.

Ακολουθώ μια εκλεκτική προσέγγιση στο σπίτι, χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη άνεση όπου θέλω και επιλέγοντας τους ρουστίκ τρόπους της παιδικής μου ηλικίας όπως μου ταιριάζουν.

Πιστεύω ακράδαντα στην αυτάρκεια, ανεξάρτητα από το πού ζείτε, και τη δύναμη και την υπερηφάνεια που προέρχονται από το να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας.

Πάντα είχα κήπο, ακόμα κι όταν ο μόνος διαθέσιμος χώρος ήταν η ταράτσα της πολυκατοικίας μου. Πλέκω από επτά χρονών και κλώω και βάφω και το δικό μου μαλλί. Αν μπορείτε να το ζυμώσετε, μάλλον είναι στο ντουλάπι μου ή στον πάγκο της κουζίνας μου. Και δεν μπορώ να πάω περισσότερες από λίγες μέρες χωρίς ένα ταξίδι στο δάσος αναζητώντας μανιτάρια, βρώσιμα φυτά ή τον ήχο του ανέμου στα δέντρα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις προσωπικές μου (τρελές) περιπέτειες στο σπίτι Σχεδόν οικονόμος και το Instagram ως @aahomesteader.

Ειρήνη, αγάπη και βρωμιά κάτω από τα νύχια σου,

Τρέισι

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top