9 λόγοι για να φυτέψετε ανθισμένα δέντρα + υπέροχα είδη που πρέπει να δοκιμάσετε

Τα ανθισμένα δέντρα κάνουν μια έξυπνη προσθήκη στο τοπίο του σπιτιού σας. Κάποιοι τα απολαμβάνουν μόνο για τη διακοσμητική τους αξία, ενώ άλλοι τα αποφεύγουν, βλέποντας τα ανθισμένα δέντρα σαν άσκοπη διακόσμηση.

Μην αφήσετε τις πανέμορφες λουλουδένιες εμφανίσεις τους να σας ξεγελάσουν. Αυτά τα δέντρα προσφέρουν πολλά πρακτικά οφέλη στο σπίτι σας. Εκμεταλλευτείτε τα και φυτέψτε φέτος ένα ανθισμένο δέντρο.

Είναι όμορφο, τι;

Κοντινό πλάνο ανθίζει λιλά

Τα ανθισμένα δέντρα συχνά συγκεντρώνονται στην κατηγορία των «καλλωπιστικών» φυτών τοπίου, αφήνοντας πολλούς να αναρωτιούνται αν εξυπηρετούν έναν σκοπό πέρα ​​από το να φαίνονται όμορφα. Είναι πραγματικά απαραίτητα; Μερικοί από αυτούς έχουν τη φήμη ότι είναι ακατάστατοι ή δύσκολο να αναπτυχθούν. Αλλά σας διαβεβαιώνω ότι τα οφέλη από το να έχετε ένα ανθισμένο δέντρο (ή πολλά) στην αυλή σας τα καθιστούν κάθε άλλο παρά περιττά.

1. Βελτιώστε την αξία του σπιτιού σας

Μεγάλο δέντρο τουλίπας που μεγαλώνει μπροστά από το σπίτι.

Εάν θέλετε να βελτιώσετε την ελκυστικότητά σας στο πεζοδρόμιο, ένα ή δύο ανθισμένα δέντρα μπορούν να σας βοηθήσουν. Ένα οπτικά ενδιαφέρον και καλοδιατηρημένο τοπίο προσθέτει αξία μεταπώλησης στο σπίτι σας. Η πρόσληψη ενός σχεδιαστή τοπίου για τη δημιουργία μιας προσαρμοσμένης διάταξης και εγκατάστασης μπορεί εύκολα να καταναλώσει οποιαδήποτε προστιθέμενη αξία. Αλλά είναι αρκετά εύκολο να φυτέψετε μόνοι σας ένα ή περισσότερα ανθισμένα δέντρα και να αποκομίσετε τα οφέλη.

2. Ανθισμένα Δέντρα Προσελκύουν και Τροφοδοτούν Επικονιαστές

Μέλισσα σε ένα λουλούδι σκυλόξυλο.

Οι πληθυσμοί των εντόμων βρίσκονται σε σταθερή μείωση εδώ και δεκαετίες. Μόνο πρόσφατα ο Μέσος Τζο ενδιαφέρθηκε για τη διατήρησή τους. (Έχουμε συνειδητοποιήσει πόσο σημαντική είναι η επιβίωσή τους για την ικανότητά μας να τρώμε. Η δημιουργία νέων ενδιαιτημάτων για γηγενείς μέλισσες, σκώρους, πεταλούδες και άλλα έντομα είναι το κλειδί για την πρόληψη της απώλειας τους.

Πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιού άκουσαν την κλήση και ξεκίνησαν κήποι επικονιαστών. Ένα ανθισμένο δέντρο είναι μια σημαντική προσθήκη σε αυτή την επιχείρηση, καθώς πολλοί παρέχουν τροφή στους επικονιαστές την άνοιξη, πολύ πριν ανθίσουν τα ετήσια και πολυετή λουλούδια. Οι κηπουροί επωφελούνται επίσης από τα ανθισμένα δέντρα και τους επικονιαστές που προσελκύουν καθώς αυξάνει τα ποσοστά επικονίασης και τη συνολική τους απόδοση.

3. Προσελκύστε και ταΐστε άγρια ​​πτηνά

Καρδερίνα σε ένα ανθισμένο δέντρο.

Αν αγαπάς η λάμψη μιας πτέρυγας κόκκινου καρδινάλιου και το γλυκό τραγούδι του μαυροσκεπή τσικντέ στην αυλή σου, τότε πρέπει να φυτέψεις ένα ανθισμένο δέντρο.

Πολλά από αυτά τα δέντρα παράγουν επίσης μούρα ή φρούτα που αρέσει στα άγρια ​​πουλιά να τρώνε, δίνοντάς τους μια φυσική πηγή τροφής που δεν βασίζεται σε κάποιον που ξαναγεμίζει την τροφοδοσία πουλιών. Και τα λουλούδια και το φύλλωμά τους δημιουργούν ένα ασφαλές καταφύγιο για τα πουλιά να κρύβονται και να χτίζουν φωλιές. Ένα ανθισμένο δέντρο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσελκύσετε περισσότερους φτερωτούς φίλους στην αυλή σας.

4. Τα ανθισμένα δέντρα απορροφούν το θόρυβο και προσφέρουν ιδιωτικότητα

Φράκτη απορρήτου Rhododendron στην πίσω αυλή.

Το να απολαμβάνεις την αυλή σου είναι δύσκολο όταν δίνει στη γειτονιά ένα κάθισμα στην πρώτη σειρά για να παρακολουθεί τι κάνεις. Η προσθήκη ενός φράχτη προστασίας της ιδιωτικής ζωής μπορεί να είναι αστρονομική, ειδικά με το κόστος των υλικών αυτές τις μέρες. Για να μην αναφέρουμε πολλά υλικά περίφραξης είναι κακά για τον πλανήτη.

Εάν θέλετε μια οικονομικά αποδοτική και φιλική προς το κλίμα εναλλακτική λύση, σκεφτείτε να φυτέψετε ένα ή περισσότερα ανθισμένα δέντρα. Το φύλλωμά τους λειτουργεί ως οθόνη απορρήτου για εσάς και μπορεί να εμποδίσει τις αντιαισθητικές προβολές. Τα φύλλα απορροφούν επίσης τον ήχο, κρατώντας έξω τον θόρυβο του δρόμου και τις συζητήσεις στην πίσω αυλή. Επιπλέον, τα ανθισμένα δέντρα είναι πολύ πιο όμορφα από τον μέσο φράκτη σας.

5. Σύλληψη και αποθήκευση άνθρακα

Γραφικό του κύκλου του άνθρακα

Όταν καίμε ορυκτά καύσιμα, απελευθερώνουμε άνθρακα (με τη μορφή διοξειδίου του άνθρακα) που ήταν κλειδωμένος μέσα στη γη για χιλιετίες πίσω στην ατμόσφαιρα. Δυστυχώς, προσθέτουμε περισσότερο άνθρακα από αυτόν που μπορούμε να αποθηκεύσουμε, οδηγώντας σε αυξημένα αέρια που παγιδεύουν θερμότητα στην ατμόσφαιρα. Αν ψάχνετε τρόπους να Κάντε την αυλή και τον κήπο σας φιλικό προς το κλίμαθα θελήσετε να φυτέψετε ένα ανθισμένο δέντρο ή δύο.

Ο λάτρης του κλίματος της αυλής θα δυσκολευτεί πολύ να βρει έναν καλύτερο τρόπο αποθήκευσης άνθρακα από ό,τι με περισσότερα δέντρα στην ιδιοκτησία του. Τα δέντρα απομακρύνουν περίπου 48 κιλά άνθρακα ετησίως. Και ας μην ξεχνάμε όλο το οξυγόνο που παράγουν στη διαδικασία.

6. Τα ανθισμένα δέντρα Αποτρέπουν την απορροή από καταιγίδες και τη διάβρωση του εδάφους

Η πίσω αυλή πλημμύρισε μετά από δυνατή βροχή.

Εάν αντιμετωπίζετε την απορροή της καταιγίδας κάθε φορά που έχετε έντονη βροχή, σκεφτείτε να φυτέψετε ένα δέντρο για να κρατήσετε το χώμα στη θέση του. Η συνεχής αντικατάσταση του χαμένου εδάφους είναι δαπανηρή και μπορεί να οδηγήσει σε χειρότερα προβλήματα εάν αυτή η απορροή εισέλθει σε ρυάκια, ποτάμια, υπονόμους όμβριων κ.λπ. σχεδιάζοντας έναν κήπο βροχήςθα θέλετε να προσθέσετε ένα ανθισμένο δέντρο ή δύο.

7. Μειώστε το κόστος θέρμανσης και ψύξης

Μπλε σπίτι με μεγάλη ανθισμένη κερασιά που αναπτύσσεται δίπλα του.

Η φύτευση ενός μεγάλου ανθισμένου δέντρου κοντά στο σπίτι σας μπορεί να σας βοηθήσει να το σκιάσετε το καλοκαίρι, μειώνοντας το κόστος ψύξης σας. Από την άλλη πλευρά, μια σειρά από ανθισμένους θάμνους ή δέντρα μπορεί να λειτουργήσει ως ανεμοφράκτη, προστατεύοντας το σπίτι σας από τους ψυχρούς χειμωνιάτικους ανέμους.

Θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να φυτέψετε δέντρα εάν αναζητάτε τρόπους να κυριαρχήσετε στο συνεχώς αυξανόμενο κόστος ενέργειας. Σε όλους αρέσει ο μειωμένος λογαριασμός ενέργειας και η υπέροχη θέα από το παράθυρό τους.

8. Χτυπήστε τα Winter Blues και ξεκινήστε την Άνοιξη με Χρώμα

Φωτεινό κίτρινο forsythia σε άνθιση

Ακόμη και οι πιο σκληροπυρηνικοί θαυμαστές του χειμώνα κουράζονται από τα θαμπά γκρι και καφέ που κατακλύζουν το τοπίο στα τέλη Φεβρουαρίου και στις αρχές Μαρτίου. Τα καλοκαιρινά λουλούδια φαίνονται πολύ μακριά. ακόμη και οι ανοιξιάτικοι βολβοί δεν μπορούν να ανθίσουν αρκετά γρήγορα.

Όταν περάσετε τον χειμώνα, μπορείτε να χαϊδέψετε τον εαυτό σας στην πλάτη για να φυτέψετε μερικά δέντρα που ανθίζουν νωρίς γύρω από το σπίτι σας. Δεν ανθίζουν όλα τα ανθισμένα δέντρα την άνοιξη, αλλά πολλά ανθίζουν, προσφέροντας εκπληκτικές εμφανίσεις στην αρχή της καλλιεργητικής περιόδου. Ανάλογα με την ποικιλία που θα επιλέξετε, αυτοί οι απολαυστικοί προάγγελοι της άνοιξης μπορεί να νικήσουν ακόμη και την άφιξη του κοκκινολαίμη.

9. Περιβάλλετε το σπίτι σας με πλούσιο άρωμα

Ροζ άνθη κερασιάς

Υπάρχει λόγος που το άρωμα των Bath & Body Work με τις μεγαλύτερες πωλήσεις είναι το Japanese Cherry Blossom. Τίποτα δεν είναι καλύτερο από το να στέκεσαι στην αυλή σου τις πρώτες αυτές ζεστές μέρες της άνοιξης και να εισπνέεις άνθη κερασιάς, γουιστέρια και λιλά. Και μια καλοκαιρινή νύχτα δεν θα ήταν ολοκληρωμένη χωρίς το άρωμα της μανόλιας στο αεράκι. Αυτά τα μεθυστικά αρώματα είναι ένα τεράστιο μπόνους σε σύγκριση με τη φύτευση οποιουδήποτε ηλικιωμένου δέντρου.

Τώρα που ρίχνετε μια πιο προσεκτική ματιά στα ανθισμένα δέντρα, ας συζητήσουμε τους παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα. (Ή πολλά, θα φυτέψετε πολλά, σωστά;)

Στην εποχή που αγοράζουμε τα πάντα στο διαδίκτυο, αυτή είναι μια αγορά που καλύτερα να κάνετε αυτοπροσώπως. Το φυτώριο και το κέντρο κήπου της περιοχής σας θα έχουν όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε, από το τι θα λειτουργήσει για το σπίτι σας μέχρι τη φύτευση και τη φροντίδα του νέου σας δέντρου.

Σημαντικές εκτιμήσεις

Ζώνη ανθεκτικότητας

Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν διαλέγετε ένα δέντρο. Θέλετε να είστε σίγουροι ότι θα επιλέξετε μια ποικιλία που θα ευδοκιμήσει εκεί που ζείτε. Μερικά ανθισμένα δέντρα μπορεί να μην ανθίσουν εάν υποβληθούν σε χαμηλές θερμοκρασίες. Και ακόμα, άλλοι μπορεί να χρειαστούν μια περίοδο κρύου χειμώνα για να αναπτύξουν σωστά τις ανθοφορίες. Ένας άλλος καλός λόγος για να ψωνίσετε τοπικά – θα έχουν δέντρα κατάλληλα για τη ζώνη ανθεκτικότητάς σας.

Ηλιακό φως

Σχεδόν όλα τα ανθισμένα δέντρα χρειάζονται πλήρη ήλιο. πολύ λίγοι τα καταφέρνουν καλά στη σκιά ή τη μερική σκιά. Φροντίστε να επιλέξετε μια ηλιόλουστη τοποθεσία για το νέο σας δέντρο. Συζητήστε τις επιλογές σας με κάποιον στον τοπικό σας παιδικό σταθμό εάν ανησυχείτε για το αν η αυλή σας έχει αρκετό ηλιακό φως ή όχι.

Μέγεθος και σχήμα

Εάν έχετε μια μικρή αυλή, αυτό δεν σας αποκλείει να φυτέψετε ένα ανθισμένο δέντρο. Πολλά από αυτά μπορούν να κλαδευτούν σε μικρότερο ανάστημα. Επιλέξτε μια νάνο ποικιλία ή αναζητήστε έναν ανθισμένο θάμνο αντί για ένα μεγάλο δέντρο.

Στο ίδιο πνεύμα, μπορεί να θέλετε ένα μεγαλύτερο δέντρο για να προσφέρει σκιά. Σε αυτή την περίπτωση, λάβετε υπόψη το ώριμο μέγεθός του. Ποια εμπόδια έχετε στην αυλή σας που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την ανάπτυξή της; Δώστε προσοχή σε καλώδια ρεύματος, πεζοδρόμια και άλλα μόνιμα εξαρτήματα.

Θέλετε ένα εγγενές είδος

Όλο και περισσότεροι κηπουροί επιλέγουν να φυτέψουν αυτοφυή φυτά και δέντρα στις αυλές τους, κάτι που είναι πάντα καλή ιδέα. Θυμηθείτε, πολλά χωροκατακτητικά είδη που τώρα ανταγωνίζονται τα ιθαγενή φυτά στα δάση μας ξεκίνησαν ως αβλαβή καλλωπιστικά που εισάγονται από άλλες χώρες.

Τι Look προσπαθείς να πετύχεις

Ψάχνετε για ένα μεγάλο δέντρο από το οποίο μπορείτε να ξαπλώσετε το καλοκαίρι ή να κρεμάσετε μια κούνια; Ή θέλετε κάτι πιο συμπαγές και σαν θάμνο για να προστατεύσει την αυλή σας; Πέρα από την όμορφη εμφάνιση, υπάρχει κάτι που προσπαθείτε να πετύχετε με αυτή τη φύτευση;

Λάβετε υπόψη τα υπάρχοντα δέντρα

Θα πρέπει να λάβετε υπόψη τα δέντρα που έχετε ήδη στην αυλή σας. Η δομή της ρίζας τους θα μπορούσε να σημαίνει ότι ορισμένες περιοχές της αυλής σας είναι απαγορευμένες για νέα δέντρα.

Εδώ είναι μερικά δέντρα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα ανθισμένο δέντρο για την αυλή σας. Φυσικά, δεν λειτουργούν όλα αυτά για κάθε ζώνη ανθεκτικότητας και υπάρχουν εκατοντάδες ποικιλίες ανθισμένων δέντρων για να διαλέξετε. Εάν βρείτε ένα σε αυτή τη λίστα που θέλετε να καλλιεργήσετε, κατευθυνθείτε στο τοπικό σας κέντρο κήπου και ρωτήστε ποιες ποικιλίες αυτού του είδους είναι καλά εκεί που ζείτε. Μπορούν επίσης να προτείνουν εναλλακτικές λύσεις εάν είναι απαραίτητο.

Υπέροχα ανθισμένα δέντρα που πρέπει να ληφθούν υπόψη

Ανθισμένα δέντρα με βρώσιμους καρπούς

Κεράσια, σαμπούκους, κράμπαμπλες και οι μηλιές έχουν μερικά από τα πιο όμορφα λουλούδια της άνοιξης. Και αργότερα, εξελίσσονται σε νόστιμο φρούτο. Εάν θέλετε ένα δέντρο που έχει διπλή δράση ως καλλωπιστική και βρώσιμη φύτευση, θα θελήσετε να επιλέξετε ένα από αυτά.

Δέντρα με πολύ άρωμα ανθοφορίας

Ανθίζει η μωβ γουιστέρια

Οι πασχαλιές είναι πάντα αγαπημένοι για αρωματικά λουλούδια. Η Wisteria είναι τόσο δραματική στα λουλούδια της όσο και στο άρωμά τους, αν και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί. ορισμένες ποικιλίες μπορεί να είναι ακαταμάχητες. Spicebush είναι ένα άλλο ανθισμένο δέντρο με πολύ άρωμα, αν και τα άνθη του είναι λίγο ασυνήθιστα. Και αν θέλετε τη μεθυστική μυρωδιά του καλοκαιριού, προτιμήστε αγιόκλημα ή μανόλια. Για φθινοπωρινά λουλούδια και άρωμα, σκεφτείτε το κρεπ μυρτιά.

Τα καλύτερα ανθισμένα δέντρα για έναν μικρό χώρο

Μίνι σκυλόξυλο σε έναν κήπο

Θα χρειαστεί να αναζητήσετε συγκεκριμένες ποικιλίες για τη ζώνη ανθεκτικότητάς σας και να έχετε μια καλή ιδέα για τα όρια του χώρου σας, αλλά υπάρχουν πολλά δέντρα με πιο συμπαγείς εκδόσεις που είναι ιδανικά για μια μικρή αυλή. Τα κραμπάλια, οι πασχαλιές, οι μανόλιες, τα κεράσια και το σκυλάκι έχουν όλα συμπαγείς ποικιλίες. Υπάρχουν ακόμη και μερικές ποικιλίες crabapple αρκετά συμπαγείς για να αναπτυχθούν σε ένα δοχείο στο μπαλκόνι σας.

Ανθισμένα δέντρα για να προσελκύσουν πουλιά

Αν θέλετε να φέρετε περισσότερους φτερωτούς φίλους στην αυλή σας, έχουμε μια ολόκληρη λίστα δεκαπέντε διαφορετικά δέντρα και θάμνοι να αναπτυχθούν που θα προσελκύσουν τα πουλιά. Πολλοί είναι ανθοφόροι θάμνοι ή δέντρα, όπως ο σαμπούκος και το σέρβις.


Λάβετε το διάσημο ενημερωτικό δελτίο Rural Sprout στα εισερχόμενά σας.

Συμπεριλαμβάνονται οι κυριακάτικες περιπέτειες από τον εκδότη μας, Tracey, καθώς και το “What’s Up Wednesday”, η συλλογή μας για το τι κυκλοφορεί στην εποχή και οι ενημερώσεις και οι ειδοποιήσεις νέων άρθρων.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top