Blind Daffodils – 3 λόγοι για τους οποίους οι νάρκισσες σας δεν ανθίζουν και πώς να το διορθώσετε

Είναι ένα πράγμα για τους νάρκισσους σας να μην ανέβουν καθόλου. Είναι άλλο όταν έχετε φυλλώδεις πρασινάδες χωρίς μπουμπούκια. Τώρα απλά πειράζεις. Γιατί όλα τα φύλλα και κανένα λουλούδι;

Αυτό το παράξενο φαινόμενο είναι γνωστό ως τύφλωση νάρκισσου ή τύφλωση νάρκισσου. Παρά το περίεργο όνομα, είναι αρκετά απλό στη διάγνωση και τη θεραπεία.

Τυφλοί νάρκισσοι

Τυφλοί νάρκισσοι. Ναι, ούτε εγώ ξέρω. Πιστεύω ότι αυτός ο όρος θα ταίριαζε καλύτερα στις πατάτες, καθώς έχουν τεχνικά μάτια.

«Φύτεψα οκτώ λόφους με πατάτες αυτή τη σεζόν και όλες τυφλώθηκαν».

Μα νάρκισσους; Ποιος έρχεται με αυτά τα πράγματα;

Απογοήτευση νάρκισσους – Τι είναι οι τυφλοί νάρκισσοι;

Νάρκισσοι που μεγαλώνουν στο χιόνι

Σχεδόν τη στιγμή που είμαστε όλοι έτοιμοι να τραβήξουμε τα μαλλιά μας επειδή μας έχει βαρεθεί ο χειμώνας, τα φρέσκα, πράσινα φύλλα των νάρκισσους αρχίζουν να ξεπροβάλλουν στο έδαφος. Μερικές φορές, αυτοί οι προάγγελοι της άνοιξης κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στο χιόνι.

Αλλά όταν αρχίσετε να παρατηρείτε ότι οι νάρκισσοι όλων των άλλων ανθίζουν και δεν έχετε τίποτα άλλο εκτός από πράσινα φύλλα, ξέρετε ότι υπάρχει πρόβλημα. Μια πιο προσεκτική ματιά δεν αποκαλύπτει τίποτα εκτός από τους επίπεδους, λεπτούς μίσχους των φύλλων. Δεν υπάρχει κανένα κοτσάνι με το παχύ μπουμπούκι ενός μελλοντικού νάρκισσου.

Αυτό είναι τύφλωση νάρκισσου ή βολβός χωρίς άνθιση.

Αυτός ο όρος ισχύει για όλα τα λουλούδια με βολβό που αναπτύσσουν φύλλωμα αλλά όχι μπουμπούκια. Αν, λοιπόν, κόψετε πολύ νωρίς τα φύλλα της αμαρυλλίδας και δεν την ταΐσετε με οστεάλευρα το καλοκαίρι, ελάτε τα Χριστούγεννα, μπορεί να καταλήξετε με τυφλή αμαρυλλίδα.

Οι νάρκισσοι, ή νάρκισσοι, είναι γεώφυτα, βολβώδη γεώφυτα, για την ακρίβεια. Τα περισσότερα από αυτά που βλέπουμε πάνω από το έδαφος είναι μια εκ των υστέρων σκέψη. Τα βολβοφόρο γεώφυτα αφορούν τον βολβό κάτω από το έδαφος. Ο βολβός είναι ένα όργανο αποθήκευσης θρεπτικών συστατικών. Εάν αποθηκευτούν αρκετά θρεπτικά συστατικά κατά τη διάρκεια της εποχής, το φυτό θα παράγει μια άνθιση, η οποία μπορεί να οδηγήσει στην αναπαραγωγή του φυτού.

Ωχροκίτρινοι νάρκισσοι

Εάν το όργανο αποθήκευσης είναι πολύ μικρό ή δεν αποθηκεύει αρκετά θρεπτικά συστατικά, το μόνο που παίρνετε πάνω από το έδαφος είναι φύλλα. Το κλειδί για υγιείς νάρκισσους με τόνους άνθη κάθε χρόνο είναι οι μεγάλοι, παχιοί, χαρούμενοι βολβοί. Οι νάρκισσοι είναι πολύ εύκολο να φροντίσουν τα λουλούδια. Η τύφλωση από ασφόδελο συνήθως προέρχεται από ένα από τα τρία προβλήματα που επιλύονται εύκολα.

(Οι νάρκισσοι είναι αρκετά ενδιαφέροντες και αν τους έχετε στην αυλή σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.)

Ας φτιάξουμε αυτούς τους τυφλούς νάρκισσους!

1. Σκεφτείτε βαθιές σκέψεις – Οι βολβοί σας είναι πολύ ρηχοί

Γυναικείο χέρι που σκάβει βρωμιά για να φυτέψει βολβούς ασφόδελου.

Αυτή είναι συνήθως η αιτία των τυφλών νάρκισσους αν μόλις φυτέψατε τους βολβούς το προηγούμενο φθινόπωρο. Οι βολβοί πρέπει να είναι θαμμένοι στο σωστό βάθος για να ανθίσουν. Η πίεση από το έδαφος πάνω από αυτά παίζει κρίσιμο ρόλο στη δημιουργία νέων ανθοφοριών και νέων βολβών.

Ο εμπειρικός κανόνας είναι ότι ένας λαμπτήρας πρέπει να είναι θαμμένος δύο έως τρεις φορές το ύψος του.

Δεδομένου ότι οι βολβοί ασφόδελου έχουν συνήθως ύψος 2-3 ίντσες, πρέπει να ταφούν 4-6 ίντσες βαθιά στο χώμα. Μην φοβάστε να μετρήσετε. Κανείς από εμάς δεν είναι ιδιαίτερα καλός στο να κρίνει πώς φαίνεται μια ίντσα από τη θέα, ειδικά οι κομμωτές.

Αν νομίζετε ότι αυτό είναι το πρόβλημα, περιμένετε μέχρι το καλοκαίρι και σκάψτε μερικούς από τους βολβούς που φυτέψατε πέρυσι για να δείτε πόσο βαθιά τους φυτέψατε. Ίσως χρειαστεί να τα ξαναφυτέψετε βαθύτερα και να περιμένετε μέχρι την επόμενη άνοιξη για άνθη.

2. Divide & Conquer – Οι Νάρκισσοι σας είναι πολύ γεμάτοι για να ανθίσουν

Χέρια κηπουρού που χωρίζουν νάρκισσους.
Συγγνώμη που σας χωρίζω όλους.

Θυμηθείτε, οι βολβοί λίπους ισούνται με τις μεγάλες λίπος ανθίσεις. Καθώς οι νάρκισσοι μεγαλώνουν, θα δημιουργήσουν επίσης νέους βολβούς κάτω από το έδαφος. Εάν δεν σκάβετε και δεν χωρίζετε αυτούς τους λαμπτήρες κάθε λίγα χρόνια, θα γεμίσουν υπερβολικά και θα περιβάλλονται από μικρότερους λαμπτήρες. Όλοι αυτοί οι λαμπτήρες θα ανταγωνίζονται για θρεπτικά συστατικά τόσο πάνω από το έδαφος από τον ήλιο όσο και κάτω από το έδαφος. Οι νάρκισοί σας θα σταματήσουν να παράγουν άνθη μέχρι να διορθώσετε το πρόβλημα.

Εάν είχατε χρόνια με όμορφες ανθίσεις και παρατηρείτε όλο και περισσότερους τυφλούς βολβούς, αυτή είναι η πιο πιθανή αιτία.

Εν τω μεταξύ, αφήστε τα φύλλα του ασφόδελου σας να αναπτυχθούν, επιτρέποντάς τους να συνεχίσουν να απορροφούν τον ήλιο μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Στις αρχές του καλοκαιριού, μπορείτε να κόψετε τα φύλλα και να σκάψετε τους νάρκισσους για να τους χωρίσετε και να ξαναφυτέψετε νέους βολβούς. Φροντίστε να τα φυτέψετε στο σωστό βάθος και να σκάψετε λίγο ωραίο λίπασμα στο χώμα προτού τα σκάσετε στη βρωμιά.

Θα πρέπει να περιμένετε μέχρι την επόμενη άνοιξη για να απολαύσετε τους καρπούς των κόπων σας, αλλά θα αξίζει τον κόπο να δείτε ανανεωμένα άνθη.

3. Περισσότεροι υδατάνθρακες! Οι Νάρκισσοι σας δεν αποθήκευσαν αρκετά θρεπτικά συστατικά για να ανθίσουν

Κίτρινοι νάρκισσοι σε ένα πάρκο
Όλα τα θρεπτικά συστατικά για αυτήν την οθόνη αποθηκεύτηκαν το προηγούμενο έτος.

Η περισσότερη ενέργεια που αποθηκεύεται σε έναν λαμπτήρα αποθηκεύεται ως υδατάνθρακες. Οι νάρκισοί σας παράγουν αυτή την ενέργεια μέσω της φωτοσύνθεσης. Γεια, άσε κάτω αυτό το σακουλάκι με λίπασμα. Ξέρω τι σκέφτεσαι. Πολύ συχνά, υποθέτουμε ότι χρειάζεται λίπασμα για να διορθωθεί το πρόβλημα όταν, τις περισσότερες φορές, οι νάρκισσοι σας χρειάζονται περισσότερο ήλιο.

Οι ασφόδελοι σπάνια χρειάζεται να γονιμοποιηθούν και δεν πρέπει να τους γονιμοποιήσετε αδιακρίτως.

Cut Down στο Their Prime

Μαραμένοι νάρκισσοι αφού έχουν ανθίσει
Περίμενε! Μην τους κόψετε ακόμα αυτά τα φύλλα.

Πολύ συχνά, εάν ο λαμπτήρας δεν συλλέγει αρκετούς υδατάνθρακες, είναι επειδή τα φύλλα δεν μάζευαν αρκετό ήλιο. Έκοψες τα φύλλα αμέσως μετά το ξεθώριασμα των ανθοφοριών; Eeep, αυτό είναι ένα όχι-όχι.

Σκεφτείτε τα φύλλα με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε με ένα ηλιακό πάνελ και ο λαμπτήρας κάτω από το έδαφος είναι η μπαταρία όπου αποθηκεύεται όλη αυτή η ηλιακή ενέργεια. Το φυτό θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να συλλέγει ενέργεια μέσω του ήλιου μέσω των φύλλων του μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού. Σε αυτό το σημείο, το φυτό θα μπει σε λήθαργο και τα φύλλα θα αρχίσουν να γίνονται καφέ και να ξεθωριάζουν. Αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να τα κόψετε ή να τα κόψετε.

Μην δένετε με κόμπους τα φύλλα ασφόδελου σας. Θυμηθείτε, θέλετε όσο το δυνατόν περισσότερη επιφάνεια φύλλου για να απορροφήσετε τον ήλιο.

Άφησες τα κεφάλια των λουλουδιών;

Κοντινό πλάνο ενός γονιμοποιημένου λοβού σπόρων ασφόδελου.

Μόλις ξεθωριάσουν τα λουλούδια, θα θελήσετε να τα σκοτώσετε. Διαφορετικά, το φυτό θα ξεκινήσει τη διαδικασία δημιουργίας γόνιμων σπόρων στον λοβό. Αυτό εκτρέπει την ενέργεια μακριά από τη λάμπα. Ίσως θελήσετε ακόμη και να αφήσετε μερικά και να τα συλλέξετε για να καλλιεργήσετε νάρκισσους από σπόρους, ένα αληθινό έργο υπομονής.

Ρίχνοντας Σκιά

Ένας άλλος λόγος που οι βολβοί σας μπορεί να μην έχουν συλλέξει αρκετά θρεπτικά συστατικά είναι εάν είχαν σκιαστεί. Φυτέψατε τίποτα κοντά σε αυτούς τους νάρκισσους πέρυσι που θα είχαν επισκιάσει τα φύλλα; Ίσως χρειαστεί να αναδιατάξετε τις φυτεύσεις για να εξασφαλίσετε ότι οι νάρκισσοι λαμβάνουν άφθονο ήλιο ακόμα και μετά την άνθιση.

Ταΐστε τους βολβούς σας

Τέλος, εάν πιστεύετε πραγματικά ότι οι βολβοί πρέπει να γονιμοποιηθούν, δοκιμάστε πρώτα το έδαφος. Είναι σημαντικό να τους ταΐζετε με τα σωστά θρεπτικά συστατικά. Το πολύ άζωτο μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα. Γνωρίζοντας ακριβώς ποια θρεπτικά συστατικά είναι ελλιπή θα σας επιτρέψει να επιλέξετε ένα λίπασμα που να καλύπτει αυτές τις ανάγκες.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό θα είναι ένα λίπασμα με υψηλότερα επίπεδα φωσφόρου και καλίου και χαμηλότερο άζωτο. Το Greensand είναι ένα εξαιρετικό λίπασμα για ανοιξιάτικους βολβούς καθώς έχει αναλογία NPK 5:10:20. (Αυτό είναι καλό, εδώ.)

Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με τη φροντίδα των νάρκισσους μόλις τελειώσουν την ανθοφορία τους, κάντε κλικ εδώ.

Ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε από την αρχή

Συστάδα νάρκισσους σε έναν κήπο
Μερικές φορές, πρέπει να το πακετάρετε και να ξεκινήσετε από την αρχή.

Συχνά, οι άνθρωποι θα αναρωτιούνται εάν τα παράσιτα ή οι ασθένειες είναι η αιτία της τύφλωσης του νάρκισσου. Αν και δεν είναι πρωτόγνωρο, είναι απίθανο. Εάν οι βολβοί σας έχουν μολυνθεί από παράσιτα ή έχουν προσβληθεί από κάποια ασθένεια, τις περισσότερες φορές, δεν βγάζουν καν φύλλα. Η τύφλωση του ασφόδελου και οι σάπιοι βολβοί είναι δύο πολύ διαφορετικά προβλήματα.

Εάν δεν έχετε καθόλου φύλλα, τότε είναι πιθανό οι βολβοί σας να έχουν χαλάσει και θα πρέπει να ξαναφυτέψετε τους νάρκισσους σας.

Ας ελπίσουμε ότι μπορείτε να επισημάνετε το πρόβλημα και να επαναφέρετε τα νταφιέ σας στο σωστό δρόμο. Είναι ένα από τα πιο εύκολα ανοιξιάτικα λουλούδια στην ανάπτυξη και δεν μπορείτε να τα νικήσετε για χαρούμενο χρώμα μετά από έναν θαμπό χειμώνα.


Λάβετε το διάσημο ενημερωτικό δελτίο Rural Sprout στα εισερχόμενά σας.

Συμπεριλαμβάνονται οι κυριακάτικες περιπέτειες από τον εκδότη μας, Tracey, καθώς και το “What’s Up Wednesday”, η συλλογή μας για το τι κυκλοφορεί στην εποχή και οι ενημερώσεις και οι ειδοποιήσεις νέων άρθρων.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top