Larkspurs Growing Mistakes: Common Mistakes που κάνουν οι νέοι κηπουροί

Μοιραστείτε αυτήν την ανάρτηση με τους φίλους σας!

Εικόνα από PayPal.me/FelixMittermeier από Pixabay

Τα Larkspurs, με τα ντελικάτα άνθη τους σε αποχρώσεις του μωβ, του μπλε και του λευκού, αποτελούν μια γοητευτική προσθήκη σε κάθε κήπο με λουλούδια. Ωστόσο, αυτές οι ομορφιές μπορεί να είναι εκπληκτικά ιδιότροπες για τους νέους κηπουρούς. Μην απογοητεύεστε! Κατανοώντας ορισμένα κοινά λάθη στην καλλιέργεια της λωρίδας, μπορείτε να μετατρέψετε το κρεβάτι του κήπου σας από ένα επικίνδυνο φιάσκο σε ένα ανθισμένο χωράφι με αυτά τα σαγηνευτικά λουλούδια.

Αυτή η ανάρτηση μπορεί να έχει συνδέσμους συνεργατών. Αυτό σημαίνει ότι μερικές φορές όταν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο στον ιστότοπό μας και κάνετε μια αγορά στο Amazon, ενδέχεται να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς. Συνιστούμε μόνο προϊόντα στα οποία πιστεύουμε πραγματικά και η υποστήριξή σας μας βοηθά να συνεχίσουμε να τρέχουμε!

Sunlight Savvy: Finding the Larkspur Sweet Spot

Οι Larkspurs είναι λάτρεις του ήλιου, αλλά όχι εκείνοι που λαχταρούν μια καυτή έρημο. Ευδοκιμούν μέσα γεμάτος ήλιος για τουλάχιστον 6-8 ώρες την ημέρα. Ωστόσο, σε πολύ ζεστά κλίματα, κάποια απογευματινή σκιά μπορεί να είναι ευεργετική για την πρόληψη του καψίματος των φύλλων.

Λάθος #1: Δεν υπάρχει αρκετός ήλιος

Το να φυτέψετε τα κολοκυθάκια σας σε μια σκιερή γωνία μπορεί να φαίνεται καλή ιδέα, αλλά θα τα αφήσει ποδαρικά και θα δυσκολεύονται να ανθίσουν. Αναζητήστε μια τοποθεσία στον κήπο σας που να δέχεται άφθονο ηλιακό φως όλη την ημέρα.

Λάθος #2: Υπερβολές στον ήλιο

Ενώ τα λαρκάδικα εκτιμούν το φως του ήλιου, δεν είναι λάτρεις της υπερβολικής ζέστης. Σε πολύ ζεστά κλίματα, σκεφτείτε να τα φυτέψετε κοντά σε ψηλότερα φυτά που μπορούν να προσφέρουν λίγη σκιά κατά τη διάρκεια της απογευματινής ζέστης.

Soil Secrets: The Foundation for Fantastic Larkspurs

Τα Larkspurs προτιμούν καλά στραγγιζόμενο, γόνιμο έδαφος. Η τροποποίηση του εδάφους σας πριν από τη φύτευση είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία τους.

Λάθος #3: Αγνοώντας την αποστράγγιση του εδάφους

Το βαρύ, αργιλώδες χώμα μπορεί να πνίξει τις ρίζες του λαρκαδιού. Πριν από τη φύτευση, ενσωματώστε οργανική ύλη όπως λίπασμα ή παλαιωμένη κοπριά για να βελτιώσετε την αποστράγγιση και τη γονιμότητα του εδάφους. Υπερυψωμένα κρεβάτια είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη διασφάλιση της σωστής αποστράγγισης, ιδιαίτερα σε περιοχές με βαρύ αργιλώδες έδαφος.

Λάθος #4: Ξεχνάς το λίπασμα

Τα Larkspurs επωφελούνται από μια ελαφριά σίτιση κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Χρησιμοποιήστε ένα ισορροπημένο λίπασμα που έχει σχεδιαστεί για ανθοφόρα φυτά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αποφύγετε την υπερβολική λίπανση, καθώς αυτό μπορεί να προωθήσει την υπερβολική ανάπτυξη φυλλώματος σε βάρος των ανθοφοριών.

Δείκτες φύτευσης: Προετοιμάστε τα Larkspurs σας για την επιτυχία

Η φύτευση των λαρκιών στη σωστή στιγμή και βάθος είναι απαραίτητη για την υγεία και το σθένος τους.

Λάθος #5: Φύτευση πολύ νωρίς

Τα Larkspurs είναι φυτά δροσερής εποχής και αντιπαθούν τις καυτές θερμοκρασίες. Περιμένετε μέχρι να περάσει ο κίνδυνος παγετού στην περιοχή σας πριν φυτέψετε σπόρους ή δενδρύλλια σε εξωτερικούς χώρους. Ιδανικά, στοχεύστε στη φύτευση όταν οι θερμοκρασίες του εδάφους φτάσουν περίπου τους 50°F (10°C).

Λάθος #6: Φύτευση πολύ βαθιά

Οι Larkspurs είναι ρηχοί ριζοβολητές. Η φύτευση σπόρων ή δενδρυλλίων πολύ βαθιά μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξή τους. Σπείρετε σπόρους σε βάθος ¼ ίντσας και καλύψτε ελαφρά με χώμα. Όταν φυτεύετε δενδρύλλια, βεβαιωθείτε ότι το στέμμα (το σημείο όπου το στέλεχος συναντά τις ρίζες) κάθεται στο επίπεδο του εδάφους.

Watering Wisdom: Κρατήστε τα Larkspurs σας ενυδατωμένα

Τα Larkspurs χρειάζονται σταθερή υγρασία, αλλά όχι υγρά πόδια. Η εύρεση της σωστής ισορροπίας ποτίσματος είναι το κλειδί.

Λάθος #7: Υποβρύχιο

Τα Larkspurs θα μαραθούν δραματικά αν στεγνώσουν εντελώς. Ποτίστε βαθιά και τακτικά, ειδικά κατά τις ζεστές και ξηρές περιόδους. Επιδιώξτε να διατηρείτε το έδαφος σταθερά υγρό, αλλά όχι βρεγμένο.

Λάθος #8: Υπερπότισμα

Το μουσκεμένο χώμα μπορεί να οδηγήσει σε σήψη των ριζών, μια θανατηφόρα ασθένεια για τα λαρκάδικα. Αφήστε το επάνω εκατοστό του εδάφους να στεγνώσει ελαφρώς μεταξύ των ποτισμών. Μολτσάρισμα τριγύρω τα κολοκυθάκια σας βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας και αποτρέπουν το πολύ γρήγορο στέγνωμα του εδάφους.

Στρατηγικές διαστήματος: Δίνοντας στα Larkspurs σας χώρο για να ανθίσουν

Η σωστή απόσταση είναι ζωτικής σημασίας για την κυκλοφορία του αέρα, την πρόληψη ασθενειών και επιτρέποντας στα κολοκυθάκια σας να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους.

Λάθος #9: Συνωστίζοντας τα Larkspurs σας

Οι σπόροι ή τα σπορόφυτα που φυτεύονται πολύ κοντά μεταξύ τους θα ανταγωνίζονται για πόρους και θα δυσκολεύονται να αναπτυχθούν. Ανατρέξτε στις συστάσεις απόστασης στη συσκευασία σπόρων ή στην ετικέτα του φυτού. Τα Larkspurs χρειάζονται συνήθως 12-18 ίντσες χώρο μεταξύ των φυτών.

Λάθος # 10: Ξεχνώντας στο Deadhead

Η απομάκρυνση ή η αφαίρεση εξαντλημένων ανθοφοριών ενθαρρύνει τη συνέχιση της ανθοφορίας καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν. Τσιμπήστε τακτικά μαραμένα λουλούδια για να αποτρέψετε το σχηματισμό σπόρων και να διατηρήσετε τα λουλούδια σας να παράγουν όμορφα άνθη.

Συμπέρασμα: Από την απογοήτευση στην άνθηση

Αποφεύγοντας αυτά τα κοινά λάθη και ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι τα κολοκυθάκια σας θα ευδοκιμούν και θα κοσμούν τον κήπο σας με τις σαγηνευτικές τους ανθίσεις. Θυμηθείτε, η κηπουρική είναι ένα ταξίδι μάθησης και πειραματισμού. Μην φοβάστε να λερώσετε τα χέρια σας, παρατηρήστε τα φυτά σας και προσαρμόστε την προσέγγισή σας όπως χρειάζεται. Με λίγη προσοχή και προσοχή, οι λωρίδες σας θα σας ανταμείψουν με μια εκπληκτική εμφάνιση χρωμάτων καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top