Solomon’s Seal – 3 λόγοι για να καλλιεργήσετε αυτό το πολυετές που αγαπά τη σκιά

Τα πολυετή φυτά αποτελούν βασικό στοιχείο όσον αφορά την προσθήκη οπτικού ενδιαφέροντος και ελκυστικότητας στους υπαίθριους χώρους διαβίωσής μας. Αυτά τα αξιόπιστα φυτά επιστρέφουν χρόνο με το χρόνο, καθιστώντας τα μια επιλογή εύκολης φροντίδας έναντι πολλών μονοετών φυτών.

Όταν πρόκειται για τη φύτευση πολυετών φυτών, είναι εύκολο να διαλέξετε φυτά για τα ηλιόλουστα μέρη της αυλής σας.

Διαλέξτε ανάμεσα σε εκατοντάδες φυτά που αγαπούν τον ήλιο, είτε αναζητάτε εκπληκτικό φύλλωμα είτε εντυπωσιακά λουλούδια.

σφραγίδα του Σολομώντα

Αλλά στις πιο σκιερές περιοχές της αυλής, η επιλογή σας αρχίζει να πέφτει.

Σίγουρα, υπάρχουν οικοδεσπότες, αλλά μπορείς να φυτέψεις τόσους οικοδεσπότες πριν τους κουράσεις. Και το κρίνο της κοιλάδας είναι ωραίο την άνοιξη, αλλά μόλις φύγουν τα λουλούδια, είναι κάπως βαρετά.

Αν ψάχνετε για ένα πολυετές φυτό που αγαπά τη σκιά που είναι εύκολο να αναπτυχθεί, όμορφο από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο και όχι ένα από τα ίδια παλιά σκιερά αναμονή, τότε μπορώ να προτείνω ταπεινά τη φώκια του Solomon;

σφραγίδα του Σολομώντα

Αυτό το ευέλικτο φυτό έχει τόσα πολλά για αυτό. Είμαι λίγο έκπληκτος που δεν το βλέπω πιο συχνά στα τοπία των ανθρώπων.

σφραγίδα του Σολομώντα, ή Πολύγωνο, είναι ένα αρχοντικό, μεσαίου μεγέθους πολυετές που αναπτύσσεται από ριζώματα στο έδαφος. Τα φύλλα τους σηκώνουν ζιγκ-ζαγκ επάνω στο κεκλιμένο στέλεχος σε μια ευχάριστη ασύμμετρη ισορροπία. Και μικρές ομάδες κουδουνιών κρέμονται από κάτω σε μια γραμμή κάτω από το στέλεχος.

Το όνομα λέγεται ότι προέρχεται από τις μικρές ουλές που εμφανίζονται στα ριζώματα κάθε χρόνο μετά την παραγωγή ενός στελέχους. Οι ουλές μοιάζουν λίγο με δύο ανεστραμμένα τρίγωνα, που ήταν το σύμβολο του βασιλιά Σολομώντα.

Τόσο αυτόχθονα όσο και εξωτικά είδη είναι διαθέσιμα για να αναπτυχθούν ως καλλωπιστικά, αν και πολλά περισσότερα είδη αναπτύσσονται στη φύση. Συνολικά, υπάρχουν περίπου 60 διαφορετικά δείγματα σε αυτό το γένος. Τα περισσότερα έχουν φύλλα ενός χρώματος, αλλά υπάρχουν μερικά εξωτικά είδη με διαφοροποιημένο φύλλωμα και μερικά έχουν λαμπερούς μίσχους ματζέντα που προσφέρουν άλλο οπτικό ενδιαφέρον, όπως π.χ. Π. ποικιλόμορφη.

Τα περισσότερα πολυγωνάτια έχουν ύψος μεταξύ 18″-36″, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή μεσαίας κατηγορίας στον ανθισμένο κήπο σας. Αν και, P. biflorum μπορεί να φτάσει μέχρι και έξι πόδια.

Για τους κηπουρούς που εκτιμούν τη δομική ομορφιά και το φύλλωμα μαζί με τα λουλούδια, είναι δύσκολο να νικήσουν τη φώκια του Solomon. Αλλά αν εξακολουθείτε να χρειάζεστε κάτι πειστικό, έχω μερικούς πολύ καλούς λόγους για να καλλιεργήσω αυτό το μεγαλοπρεπές πολυετές.

1. Το Solomon’s Seal Loves All Types of Shade

σφραγίδα του Σολομώντα

Αυτά τα πολυετή φυτά που αγαπούν τον ήλιο φαίνεται να τραβούν πάντα την προσοχή με τις μεγάλες, επιδεικτικές ανθίσεις τους. Αλλά αν έχετε μια σκιασμένη περιοχή, η σφραγίδα του Solomon ταιριάζει. Θα αναπτυχθούν σε σκιασμένη σκιά, σε πλήρη σκιά, και τα πάνε καλά ακόμη και σε περιοχές που έχουν λίγες ώρες ήλιο την ημέρα και είναι σκιασμένες για τις υπόλοιπες.

Εάν έχετε σκιά, η φώκια του Σολομώντα θα φυτρώσει εκεί.

2. Το Solomon’s Seal προσφέρει ομορφιά τριών εποχών

Κοντινό πλάνο των λουλουδιών της φώκιας του Σολομώντα

Από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο, η φώκια του Σολομώντα είναι ένα εκπληκτικό πολυετές φυτό, προσθέτοντας τόσο φύλλωμα όσο και λουλούδια στο τοπίο σας. Την άνοιξη, τα ζωντανά, φρέσκα πράσινα φύλλα τους είναι ένα από τα πρώτα πολυετή φυτά στη σκηνή. Στα μέσα έως τα τέλη της άνοιξης, ανθίζουν σε συστάδες από νεράιδα λουλούδια σε κρέμα ή κιτρινοπράσινο.

Καθώς το καλοκαίρι αρχίζει να ζεσταίνεται και τα λουλούδια ξεθωριάζουν, αναπτύσσονται βαθύ γκρι-μπλε μούρα, προσφέροντας μια αλλαγή στο χρώμα και τη μορφή. Εάν είστε άπληστοι πουλιά, θα θέλετε να προσθέσετε αυτά τα φυτά στον κήπο σας, καθώς τα πουλιά λατρεύουν τα μικρά μούρα που μοιάζουν με σταφύλι. (Τα μούρα είναι τοξικά για τον άνθρωπο, ωστόσο, αφήστε τα για τους φτερωτούς φίλους σας.)

Μούρα σε φυτό φώκιας Σολομώντα

Όταν ο καιρός αρχίσει να κρυώνει και τα φύλλα στα δέντρα αρχίζουν να παίρνουν χρώμα, θα παρατηρήσετε το ίδιο και στη φώκια του Σολομώντα σας. Τα φύλλα θα γίνουν ένα υπέροχο χρυσό το φθινόπωρο πριν δώσουν τη θέση τους σε πιο ψυχρές χειμερινές θερμοκρασίες.

Η φώκια του Golden Solomon φεύγει το φθινόπωρο

Εάν θέλετε ομορφιά που διαρκεί κατά τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου, η φώκια του Solomon είναι μια εξαιρετική επιλογή.

3. Η φώκια του Σολομώντα είναι απίστευτα εύκολο να αναπτυχθεί

Τα πολυετή φυτά μπορούν να είναι μια μικτή τσάντα. Κάποια μπορεί να χρειαστούν για πάντα για να γεμίσουν, ενώ άλλα θα καταλάβουν την αυλή σας τη στιγμή που θα τα βάλετε στο χώμα. Ίσως χρειαστεί να ξοδέψετε χρόνο αν θέλετε συνεχείς ανθοφορίες. Και μερικοί μπορεί να είναι αρκετά επιδέξιοι με το χώμα, το ηλιακό φως και το νερό που λαμβάνουν.

Αλλά όχι η σφραγίδα του Σολομώντα. Δεν μπορώ να σκεφτώ ένα λιγότερο ιδιότροπο ανθισμένο πολυετές φυτό για να αναπτυχθεί.

Μόλις εγκατασταθούν, είναι εκπληκτικά ανθεκτικά στην ξηρασία.

Ανέφερα ότι τους αρέσει η σκιά;

Καλά κάνει η σφραγίδα του Σολομώντα κι ας μην τη χωρίσεις. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είναι επιθετικός διανομέας. Θα γεμίσει όμορφα σημεία χωρίς να προσπεράσει ολόκληρο το παρτέρι.

Αυτό το κρεβάτι έχει ανάπτυξη περίπου δύο δεκαετιών. Είναι περίπου 4’x6′.

Δεν υπάρχουν λουλούδια για νεκρό κεφάλι, και στο τέλος της σεζόν, μπορείτε απλά να αφήσετε τους νεκρούς μίσχους να γίνουν σάπια φύλλα για τα φυτά του επόμενου έτους. Είναι ανθεκτικά στα ελάφια, στα παράσιτα και στις ασθένειες. Είναι πραγματικά ένα αιώνιο φυτό που στήνεται και ξεχνά.

Μπόνους – Μπορείτε να φάτε τα σουτ

Η φώκια του Σολομώντα βλασταίνει
Μόλις οι βλαστοί έχουν ύψος σπαραγγιού, είναι πεντανόστιμα.

Μου αρέσει να αναζητώ τροφή την άνοιξη. Υπάρχουν τόσα πολλά νόστιμα, πράσινα πράγματα για φαγητό. Είναι πάντα μια ευπρόσδεκτη αλλαγή μετά από έναν χειμώνα με βαριά φαγητά.

Αυτό που εγώ Πραγματικά αγάπη είναι να μπορώ να αναζητώ τροφή ακριβώς έξω από την εξώπορτά μου. Οι βλαστοί της φώκιας του Solomon είναι μια νόστιμη, τραγανή εναλλακτική λύση στα σπαράγγια, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη καθώς ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Έχουν παρόμοιο γευστικό προφίλ, με το Solomon’s Seal να είναι μια πινελιά πιο γλυκιά.

Πρόκειται για νόστιμους, περιζήτητους βλαστούς στον κόσμο της τροφοσυλλογής, αλλά συχνά, η εύρεση ενός μπαλώματος αρκετά μεγάλου για βιώσιμη συγκομιδή μπορεί να είναι δύσκολη. Είναι πολύ πιο εύκολο να τα καλλιεργήσετε μόνοι σας.

Φύτευση και φροντίδα της φώκιας του Σολομώντα

Σφραγίδα της Τράπεζας του Σολομώντα

Ενώ μπορείτε να καλλιεργήσετε τη φώκια του Σολομώντα από σπόρους, δεν θα το συνιστούσα. Χρειάζονται αρκετά χρόνια για να ωριμάσει το φυτό και να αρχίσει να ανθίζει. Είναι πολύ πιο εύκολο να καλλιεργηθεί αυτό το πολυετές από ριζώματα είτε αγορασμένα είτε από διαίρεση.

Η φώκια του Σολομώντα μπορεί να φυτευτεί την άνοιξη ή το φθινόπωρο.

Είναι πάντα καλή ιδέα να σκάβετε σε λίγο λίπασμα στην περιοχή όπου σκοπεύετε να καλλιεργήσετε τη φώκια του Σολομώντα. Αυτό θα παρέχει άφθονη οργανική ύλη για να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας όσο το φυτό εδραιώνεται. Ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα ριζώματα, μπορεί να θέλετε να τα κόψετε ή να τα σπάσετε σε μικρότερα τμήματα. Απλώς βεβαιωθείτε ότι κάθε νέα ενότητα έχει αυξανόμενους κόμβους.

Τα ριζώματα της φώκιας του Σολομώντα κρατιούνται σε χέρια με γάντια

Φυτέψτε τα ριζώματα (κατά μήκος) περίπου 4-6 ίντσες βάθος και περίπου κάθε τρία πόδια. Αυτό θα τους επιτρέψει να απλώσουν και να γεμίσουν.

Ποτίστε τα καλά. Μέχρι να εγκατασταθεί το φυτό, συνεχίστε να τα ποτίζετε όσο χρειάζεται. Ενώ το φυτό είναι αρκετά ανθεκτικό στην ξηρασία, αυτό είναι μόνο ώριμα φυτά. Αλλά, όπως τα περισσότερα φυτά, αν έχετε παρατεταμένες περιόδους χωρίς βροχή, τους αρέσει λίγο ποτό.

Η φώκια του Solomon είναι ανθεκτική στις Ζώνες 3-9, αν και της αρέσουν περισσότερο οι ψυχρότερες θερμοκρασίες παρά οι ζεστές.

Για να υποστηρίξετε την ανάπτυξη και την ανθοφορία, εφαρμόστε κομπόστ ή λίπασμα κάθε χρόνο.


Λάβετε το διάσημο ενημερωτικό δελτίο Rural Sprout στα εισερχόμενά σας.

Συμπεριλαμβάνονται οι κυριακάτικες περιπέτειες από τον εκδότη μας, Tracey, καθώς και το “What’s Up Wednesday”, η συλλογή μας για το τι κυκλοφορεί στην εποχή και οι ενημερώσεις και οι ειδοποιήσεις νέων άρθρων.


Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll to Top